Şimdi Ara

Ekran karti model farkliliklari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bi ornek uzerinden vermek istiyorum. Mesela gtx 1060 model ekran karti. Smdi bunun asus olani var msi olani var. Ayrica dual oc, gaming x, windforce vs gibi farkli olan cesitleri var. Bunlar nedir ne farki var hangisi iyidir hangisini almak lazim yardimci olurmusunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soğutmaları farklı oluyor. Bir de bazılarında çok hafif bir OC oluyor, o da 2-3 FPS farkettiriyor anca.

GTX 1060 zaten ısınan bir ekran kartı olmadığı için en dandik soğutma bile iş görür.
  • İçindeki grafik işlemcisi hepsinde aynı, soğutma performansları ve markadan markaya kartların üretilirken kullanılan malzemeler farklı sadece.

Fiyatı pahalı olanlar üst modeller daha iyi soğutucuya sahip, fanlar hızlanmaya gerek duymadığı için biraz daha sessizdir. Fabrika çıkışında biraz işlemcisine mhz eklenmiştir, 50 filan gibi. Daha iyi soğutucuya sahip olduğundan daha düşük sıcaklıkda çalışırlar dolayısıyla oc kapasitesi biraz daha fazladır diğerlerine göre. Daha iyi pcb'ye sahiptir.Tabi bu bütün saydıklarım oc haricinde 2-4 fps değiştirir. Öyle entel dantel ilgilenmiyorsanız donanımla blower fanlı olmayan düz model alın geçin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pürkinator -- 22 Aralık 2017; 17:2:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk sarı

İçindeki grafik işlemcisi hepsinde aynı, soğutma performansları ve markadan markaya kartların üretilirken kullanılan malzemeler farklı sadece.

Fiyatı pahalı olanlar üst modeller daha iyi soğutucuya sahip, fanlar hızlanmaya gerek duymadığı için biraz daha sessizdir. Fabrika çıkışında biraz işlemcisine mhz eklenmiştir, 50 filan gibi. Daha iyi soğutucuya sahip olduğundan daha düşük sıcaklıkda çalışırlar dolayısıyla oc kapasitesi biraz daha fazladır diğerlerine göre. Daha iyi pcb'ye sahiptir.Tabi bu bütün saydıklarım oc haricinde 2-4 fps değiştirir. Öyle entel dantel ilgilenmiyorsanız donanımla blower fanlı olmayan düz model alın geçin derim.

Cevaplar icin tesekkurler....

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Soğutmaları farklı oluyor. Bir de bazılarında çok hafif bir OC oluyor, o da 2-3 FPS farkettiriyor anca.

GTX 1060 zaten ısınan bir ekran kartı olmadığı için en dandik soğutma bile iş görür.

Arkadaslar intenetten biraz arastirdim ama herkes farkli bisey soyluyo bi de sizin gorusunuzu alayim. Ekran karti olarak amd rx580 8 gb mi yoksa gtx 1060 6gb mi tercih etmeliyim. (islemcim ryzen 5 1600 olacak)

• duffyduck_35 D kullanıcısına yanıt
    Evet herkes hangi markanın fan boyuysa o markayı önerir ne yazık ki. Biliyorsunuz ki bir süre önce bitcoin furyası patladı ve bitoin en karlı rx 580 ile çıkarılıyordu. dolayısıyla ilk çıktığı zamanki fiyatının çok üzerinde satılıyor şuan rx 580'ler.Eğer ilk çıktığı fiyatta 1200-1400 civarlarında olsalardı rx önerirdim ama gtx 1060 6gb ı daha ucuza bulabilirsiniz.

İki kartta aynı performansı verir, birbirinin dengi olarak çıktılar zaten. Nvidia driver işini daha iyi becerdiği söylenir. Gtx 1060 6gb %20 ye yakın oc yapılabilirken, rx 580 %9-10 kadar oc yapılabiliyor.Bir de rx serisinde daha çok coil whine a rastlandığını bir kaç yerde gördüm ama araştırın bunu bir. Karar sizin

Kendime alsam gtx alırıdm herhalde, amd'nin ekran kartı tarafında başarılı olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pürkinator -- 23 Aralık 2017; 11:17:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa icin lcd ekran
    8 ay önce açıldı
    eski ekran kartlariniz alinir
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.