Şimdi Ara

Ekran Kartı Olayı Kafamı Karıştırıyor - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar size bir sorum olacaktı. paylaşımlı ekran kartı onboard dediğimiz bilgisayardan sökülemiyor yani yenilenemiyor fakat paylaşımsız olanlar sökülebilir mi kesinlikle. Yoksa paylaşımsızlarn da bir kısmı anakarta yapışık bir kısmı bağımsız ayrı bir sülot oluyor? Bir türlü bu sorunun cevabını bulamadım ona göre bilgisayarı açacağım.

Az önce bir arkadaşa ekran kartının özelliğini sordum nedir diye. Nasıl bir ekran kartı dedi bende paylaşımsız 128 mb dedim çok da iyi biliyorum alırken dikkat etmiştim hem de 2 GB ram var sistem özelliklerinde 2 GB olarak gözüküyor yani çalmıyor ekran kartı. Şimdi bu ekran kartı bağımsız mı eğer bağımsızsa söküp fırınlama yapacağım.
    Bilgisayarım laptop casper sonoma HW1MW1

Bilgisayarın ekran kartını çıkarmak için eve getirdim ve içini açtıktan sonra fanı çıkardım ve bakır bölmeyi çıkardıktan sonra altında ekran kartı olmadığını gördüm ( Ekran kartı ana karta birleşik olarak duruyor ama paylaşımsız bir ekran kartı 128 mb kart). Acaba işaretli bölümlerin hangisi tam olarak ekran kartı yoksa tümleşik olarak ikisi de ekran kartı mı oluyor. Bir de 2 nolu yerde vida gibi bir şey var onun görevi nedir? Bir diğer husus da içini açtıktan sonra oraları bir temizledim ve sonra kapatıp açtıktan sonra şu an kullanıyorum kırmızı işaretle yuvarlak içine aldığım bölümleri iyice temizledim geriye taktım. Şu anda yine birkaç kez takılma yapıyor ama bu sorunu da halletmek istiyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum. Konuya biraz merak sardım da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelikuputis -- 8 Nisan 2013; 22:30:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kelikuputis

Arkadaşlar size bir sorum olacaktı. paylaşımlı ekran kartı onboard dediğimiz bilgisayardan sökülemiyor yani yenilenemiyor fakat paylaşımsız olanlar sökülebilir mi kesinlikle. Yoksa paylaşımsızlarn da bir kısmı anakarta yapışık bir kısmı bağımsız ayrı bir sülot oluyor? Bir türlü bu sorunun cevabını bulamadım ona göre bilgisayarı açacağım.

Az önce bir arkadaşa ekran kartının özelliğini sordum nedir diye. Nasıl bir ekran kartı dedi bende paylaşımsız 128 mb dedim çok da iyi biliyorum alırken dikkat etmiştim hem de 2 GB ram var sistem özelliklerinde 2 GB olarak gözüküyor yani çalmıyor ekran kartı. Şimdi bu ekran kartı bağımsız mı eğer bağımsızsa söküp fırınlama yapacağım.

dostum onboard ekran kartı anakartın içinde barındırdığı ekran kartıdır onu söküp fırınlama felan yapamazsnız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoey26

quote:

Arkadaşlar size bir sorum olacaktı. paylaşımlı ekran kartı onboard dediğimiz bilgisayardan sökülemiyor yani yenilenemiyor fakat paylaşımsız olanlar sökülebilir mi kesinlikle. Yoksa paylaşımsızlarn da bir kısmı anakarta yapışık bir kısmı bağımsız ayrı bir sülot oluyor? Bir türlü bu sorunun cevabını bulamadım ona göre bilgisayarı açacağım.

dostum onboard ekran kartı anakartın içinde barındırdığı ekran kartıdır onu söküp fırınlama felan yapamazsnız.

Dostum onu anladım onborad dediklerinde yani paylaşımlılarda fırınlama yapılmıyor ama benim anlamadığım şimdi alırken ben paylaşımsız diye aldım ve içinde ayrıca bir ekran kartı var diye biliyorum ama bir arkadaş kafamı karıştırdı ekran kartı ramin boyutunu düşürmüyor yani bu paylaşımsız bir akran kartına mı sahiptir ve sökülebilir mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zoey26

quote:

Dostum onu anladım onborad dediklerinde yani paylaşımlılarda fırınlama yapılmıyor ama benim anlamadığım şimdi alırken ben paylaşımsız diye aldım ve içinde ayrıca bir ekran kartı var diye biliyorum ama bir arkadaş kafamı karıştırdı ekran kartı ramin boyutunu düşürmüyor yani bu paylaşımsız bir akran kartına mı sahiptir ve sökülebilir mi?

paylaşımlı yada paylaşımsız fark etmez ''HARİCİ EKRAN KARTI'' sökülebilir

• Paylaşımlı ekran kartı anakartla tümleşik ise nasıl söküyorsun tek başına. Bir Allahın kulu da şunu düzgünce cevaplasa ne olur ya.
  • Laptoplarda ekran kartı değiştirmek çok zahmetlidir çünkü laptopların ekran kartları özel üretilir yani laptopun içinde özel bir bölümü vardır. Ve her laptop ekran kartı aynı boyutta olmadığından dolayı birini çıkarıp diğerini takamazsınız bir masaüstü bilgisayar gibi. Ayrıca verdiğiniz bilgilere göre bu çook eski bir laptop sanırım ona uygununu arasanız da bulamayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pustherif

Laptoplarda ekran kartı değiştirmek çok zahmetlidir çünkü laptopların ekran kartları özel üretilir yani laptopun içinde özel bir bölümü vardır. Ve her laptop ekran kartı aynı boyutta olmadığından dolayı birini çıkarıp diğerini takamazsınız bir masaüstü bilgisayar gibi. Ayrıca verdiğiniz bilgilere göre bu çook eski bir laptop sanırım ona uygununu arasanız da bulamayabilirsiniz.

Evet dediğini anlıyorum aynen öyle orada belli bir bölüm var ve şu da önemli eski bilgisayarlarda ekran kartı ana kart üzerinde sabit çıkartamıyorsun fakat yenilerde slot şeklinde aynı ramlar gibi çıkart tak özelliği var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Paylaşımlı ekran kartı anakartla tümleşik ise nasıl söküyorsun tek başına. Bir Allahın kulu da şunu düzgünce cevaplasa ne olur ya.

paylaşımlı yada paylaşımsız bi farkı yok o ram miktarıdır onunla kartın sökülüp sökülmesi ne alaka ? sana diyorumki en basit örnek anakartın içindeki ekran kartı sökülmez ama harici aldığın ekran kartı yani anakartın PCI-E Slotuna taktığın kartı söküp takabilirsin diyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.