Şimdi Ara

ekran kartı pırpır ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD radeon 7800 model ekran kartlı bir pc'yi 55 inch samsung televizyona bağladım, oyun oynamak ve film izlemek için kullanıyorum. yaklaşık 5 yıldır sorunum yoktu. son 1-2 aydır ara sıra bilgisayarı yeni açtığımda pırpır etmeye başladı. bazen restart yapınca düzeliyor, bazen düzelmiyor. sürücüyü eskiye döndürdüm, bir süre düzeldi, yine bozulunca son sürücüye döndüm, yine düzeldi, bir süre sonra yine bozuldu.

basit oyunlar ve film için kullandığımdan ekran kartı alıp masraf etmek istemiyorum.

sanki bu pırpır olayı temassızlık gibi geliyor. hdmi kablosunu değiştirdim, çözüm olmadı. sadece ekran kartını fırınlamadım veya söküp temizlemedim. altta bir video ekliyorum, anlayan arkadaşlar bakıp yorum yapabilir mi? kart ölüm sinyali mi veriyor yoksa temas vs sorunu mu vardır?
    https://www.youtube.com/watch?v=SfuS9O9svpY

• Merhaba, aynı sorunu ben de yaşamıştım.

2 seçenek var;

1. Ekran kartı bağlantı soketi yerinden oynamıştır, kasayı açıp kontrol edebilirsin.

2. Ekran kartı arızalı olabilir.

Ayrıca, bilgisayarı TV'ye bağlamanın sakıncalı olduğu rivayetini duymuştum.
  • ekran kartının bellek çipleri arızalanmış. ısıtma yöntemi belki sonuç verebilir. soruna tv de birikmiş statik elektrik sebep olmuş olabilir.
  • Saç kurutma makinesiyle ısıtsam olur mu sizce? Fırınlama biraz riskli geliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu kart bozuk.

firinda isitma bir cozum yolu degil aksine bga repair (reballing) ile kendine gelebilecek karti daha fazla riske atar
    Rosmanin dedigi gibi asli cip gidikse allemi cihan olsa kurtaramaz.

https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D1AcEt073Uds&ved=2ahUKEwif1brek6reAhWOuIsKHSFaCnsQyCkwAHoECAkQBA&usg=AOvVaw09mAO2LF4dLF9ZFU3YIRgL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Ekim 2018; 1:12:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ümraniye de bir yer var, oraya vereyim baksınlar bari. 2-3 gündür sorunsuz çalışıyor ama sorun yok deyip geri vermezler umarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.