Şimdi Ara

ekran kartı problemi! nvlddmkm.sys mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu mavi ekran hatasıyla ilgili bir konu vardı ama tam olarak benimki ile aynı sorun değil sanırım. Onun için yeni konu açmayı uygun gördüm.

Açıklayıcı olması açısından roman gibi ne olduğunu sırasıyla yazmak isterim :)

benim bios pilim muhtemelen bitik.(kasaya elektrik bağlı değilken saatim bozuluyor.) Bilgisayarımı yalova ' dan istanbula taşıdım. ilk taşıdığımda pc mi kurdum ve sorunsuz çalıştı. Daha sonra mavi ekran aldım.

yeni kurduğum bir tune up programımı ve virüs programını kaldırdım once. bir düzelme olmadı. daha sonra ekran kartı sürücümü kaldırıp tekrar kurmayı denedim. o da çözüm vermedi. birde açılış ekranımdaki ve bios daki ekran da bozulmalar var . resimdeki gibi yazıların bazıları pembe gözüküyor.

ben de biostaki ayarlarımın bozulmuş olacağını düşünürek (pilin bitik ve taşınırken elektriğe bağlı olmadığından) bios ayarlarımı kurcaladım defalarca default ayarları yükledim ama düzelme olmadı. daha sonra bios update yaptım o tam olarak tamamlanmıyor ve son veya sona yakın aşamalarda hata veriyor. hangi sürümü denesem deneyim hep aynı yerde hata veriyor. bilgisayarı yeniden başlattım. ama açılmadı önce ve o an hiç korkmadığım kadar korktum. dedikodular malum :) bios update yaparken yapaağınız yanlış sizi anakarttan eder dedikoduları geldi aklıma :) sonra fişini çektim ve tekrar taktığımda bilgisayarım da açıldı üstelik ekran kartı sorunum da kaybolmuştu. biosum da güncel versiyon yüklenmiş gözüküyor. ama ertesi gün ekran kartı sorunum yine baş gösterdi.

ekran kartımı çıkartıp taktım. toz aldım. ramlarimi kontrol ettim.

ekleme: ekran kartı sürücümü devre dışı bıraktığım da bilgisayarım sorunsuz açılıyor ya da güvenli mod'da ekran kartı sürücüsü çalışmadığı için. onun dışında bilgisayarım kesinlikle açılmıyor.

ekran kartımı şimdilik başka bilgisayar da deneme şansım yok ama sanırım onu da akşam yapabilirim.

yardımlarınızı bekliyorum.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necroland -- 15 Ekim 2010; 13:41:01 >

• Pilinizin bitik olmsından şüpheleniyorsanız öncelikle onu değiştirin, pil değişince bios resetlenecektir ama siz yine de tekrar bios resetleyin. Mavi ekranın kaynağı yine de ekran kartı sürücüsü gibi görünüyor ama anakart ya da ekran kartında donanımsal bir problem de olabilir. Şu yazıları pembe gösterme olayı biraz sakat geldi gözüme.
  • ne kadar sakat :) ben ekran kartımdan geçtim anakartımda sorun olmasın yeter :) ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyordum zaten. pilimi de akşam değiştirebilirim ekran kartımı da arkadaşın bilgisayarında deneyebilirim akşam. ondan sonra sanırım kesin bir sonuç elde ederim.
  • donanım bilgilerini yazmamışım.

ANAKART: ASUS M2N-SLI Deluxe AM2+
    EKRAN KARTI: ASUS EN8500GT silent magic

bir de az once asusun değil de nvidia nın sitesinden indirdiğim ekran kartı sürücüsünü denedim ve yine düzelmedi.
  • Bios üzerinden PCI veriyolu hızını çok az düşürmek ve Ekran kartının saat hızını çok az düşürmek stabilite sağlıyormuş, bu yöntemle mavi ekrandan kurtulanlar var.

Bir de modifiyeli inf dosyası bulup bu sürücüyü yüklemeyi tavsiye edenler var. Onun için de link arıyorum, bulabilirsem yazarım.

İşletim sisteminiz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inshroud -- 15 Ekim 2010; 13:20:38 >
  • ilgileriniz için teşekkürler arkadaşlar

işletim sistemi: win 7 x64 ultimate

pci-e veri yolu hızı felan hepsi auto. auto iken kaç ile çalışıyor acaba nasıl azaltacağım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necroland -- 15 Ekim 2010; 13:24:48 >
  • http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-64bit-258.96-whql-driver-all.html

bu sürücüyü denediniz mi?

Sürücü arıyorum ama modifiyeli sürücülerin linkini bulamadım, bulduğum linkler uçmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en son denediğim sürücü bu evet ama bir gelişme yok.

mavi ekran hatası benim biraz farklı galiba şimdi farkettim. resmi internetten bulmuştum şimdi çekip benim mavi ekran hatamı koydum ana konuya.

daha once de böylemiydi bilmiyorum ama bunda bios ile alakalı birşeyler yazıyor. ben en iyisi bir bios pili alıp geleyim en azından bu seçenekten kurtulayım.

pci-e clock hızımı da manuel yapıp en düşük olan 100 mhz ye getirdim ama o da olmadı maalesef.

yaklaşık 1 saate dönerim bios pilimi alıp.
  • bios pilimi değiştirdim ve maalesef değişen hiç bir şey yok. 2 yıldır normal çalışan bir makine 1 yıldır da windows 7 x64 kullanıyorum. neden durup dururken bozulur anlamam.
  • arkadaşlar benim anakartın resmi aşağıda

ekran kartı mavi pci-ex portuna takılıydı şimdi farkettim bir pci-ex portum daha var ama tam emin değilim

siyah olan porta da takabilirim değil mi ekran kartımı bir de orada deneyeyim ?
  • slm Konuyu Değiştirdiğim için Özür Dilerim Benim Bi ekran kartım VAr Asus 8500 gt Bunu Hangi Anakarta uydurabilirim İnternet Kafeciyim de Bilginizi almak İstedim. Bnm ^adet FArklı Ankartım Var 1 Gıgabyte G31es2l 2. Ecs Anakart 3. İntel Anakart 3 de TAktım Ekran Gelio Ama Tanıttığım Zaman reset Atıyor Sürücü Yüklenmiyor Format Attım Aynı
  • nasil internet cafe isletiyorsunuz cok merak ettim hocam... yani sizin bu konulari yiyip yutmus olmaniz gerekiyor bence ki orayi idare edebilmeniz temel amac cafeyi isletebilir pozisyon olmasi icin...
    Neyse sorunuzun cevabi su.. grafik kartiniz aşırı ısınmaktan dolayı zamanla cesitli arizalar meydana geliyor. windows bunu wdm dedigimiz kendi driverlari ile taniyor fakat 3 boyut yada opengl destekleri olmadan sadece software olarak tanitiyor. siz ise bu destekleri katmak icin driver i yuklediginiz anda ekran kartini aktif ediyorsunuz oda reset atiyor... kuruluma bile izin vermiyor mavi ekrana direk dusuyor.
    Kartı degistirmekten baska sansiniz kalmiyor. eger garantisi varsa garantisine yollayin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.