Merhaba arkadaşlar. Sahip olduğum kart HD4890 Vapor-X. Yaklaşık 1 ay önce durup dururken görüntülerde pembe-yeşil bozukluklar çıkıyor, sonrasında VPU Recover uyarı veriyor bilgisayar bir süre durduktan sonra tekrar aynı şeyi yaparak kendine restart atıyordu. Sonra Xp olan işletim sistemimi Win7 e çevirdim. Bir süre sorunsuz devam ettikten sonra tekrar aynı şekilde sorunlar çıkmaya başladı. Ekrandaki bozulmalar bios penceresinde olmaya başlayarak windowsun "Welcome" ekranına kadar devam ediyor sonrasında bilgisayar kilitlenerek kendine restart atıyordu. Bilgisayarcıma götürdüm, sorunun ısınmadan kaynaklandığını kasaya yeni bir fan monte ettiğini söyledi. Sonra bilgisayarı eve getirdim, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra açtım fakat aynı sorun tekrar oldu. Yaklaşık bir 8 saat daha kapalı kaldıktan sonra açtım bilgisayarı, 15-16 saat sorun çıkmadan kullandım. Sonraki kapalı kalma süresinden (9-10 saat) sonra bilgisayarı açtığımda tekrar aynı sorunla karşılaştım. Bu sorundan sonra sorunun ısıtmadan olmadığını düşünerek kasanın yan kapağını açarak ekran kartımı kontrol ettim. Kart biraz eğik gözüktü gözüme. Parmağımla ekran kartının PCI-E girişinden yukarı doğru iterek bilgisayarı başlattım ve sorunun gittiğini gördüm. Ekran kartını bilgisayardan çıkarıp tekrar taktım, çıkardığımda herhangi bir yamukluk yoktu. Fakat hala aynı yerden itmeden başlattığımda yine sorun yaptı. Donanımdan pek anlamam. Bu yüzden sorumu maruz görün. Ekran kartı slota takıldığında herhangi bir kablo vs baskısı olmadan neden eğikleşir? Bunu düzeltebilmemin bir yolu var mıdır? Biraz uzun oldu fakat yardımlarınızı bekliyorum.