Şimdi Ara

Ekran Kartı Sorunsalı İntel İşlemci / HD6870

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir konuda desteğinizi rica edeceğim.

Bir desktop bilgisayar aldım, intel core i7 4770 3.4 Ghz üzerinde GT630 vardı sonra HD6870 ile değiştirmek istedim tabii PSU'yu da yükselttim 600W'lık yeni bir tane aldım.
    HD6870'i takınca ekrana görüntü gitmedi, acaba sorun mönitör mü diye eski grafik kartını tekrar taktım görüntü geldi, HD6870'i takınca ekran kartının fanı çalışıyor ancak mönitöre görüntü gitmiyor, sorun ne olabilir yönlendirebilir misiniz?

Teşekkür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi respawn13 -- 26 Nisan 2014; 18:26:17 >

• respawn13 R kullanıcısına yanıt
    1. Psu yetersiz
    2. Ekran kartı bozuk
    3. Kabloları yanlış taktın
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

1. Psu yetersiz
    2. Ekran kartı bozuk
    3. Kabloları yanlış taktın

1. PSU yeni aldım taktım 600W ZALMAN
    2. Ekran kartını başka bir bilgisayarımdan çıkarıp taktım onda çalışıyordu
    3. Kabloları çıkarıp tekrar taktım ama bir gelişme olmadı :)
    1. Diğer pcnde zalman psu deneme imkanın varsa o pcye takıp ekran kartını dene yada diğer pcnde ekran kartın varsa zalman psu olan sisteme tak çalışcakmı?
    2.Psu ve kartta ve bağlantılarında sorun yoksa anakartın pciex girişinde sorun var hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

1. Diğer pcnde zalman psu deneme imkanın varsa o pcye takıp ekran kartını dene yada diğer pcnde ekran kartın varsa zalman psu olan sisteme tak çalışcakmı?
    2.Psu ve kartta ve bağlantılarında sorun yoksa anakartın pciex girişinde sorun var hocam

ok ilkini deneyeceğim,
    2. maddede ise aynı pciex girişine eski kartı takınca çalıştı (GT630) ancak HD6870 takınca görüntü gelmedi (lakin ekran kartının fanı fln çalışıyor); ayni pciex GT630'u çalıştırıp HD6870'u çalıştırmama gibi bir durum yapmaz di mi? yani giriş bozuksa ikisini de çalıştırmaması lazım?
    Hocam senin ilk yazdığında ben psu hd 6870 kaldırmıodur dedimde yeni aldım dediniz ondan bi geri bastım mümkünse aldığınız psunun linki varsa eklermisiniz bide işlemcinizi yazarsanız kaldırıp kaldırmayacağı hakkında fikrimiz olur en kötü ihtimal psu kaldırıo dielim Psunun ekran kartına taktığınız güç girişi bozuktur ihtimaller böle yaptıkça çıkar
  • hocam psu linkini aşağıda bulabilirsin;
    http://www.vatanbilgisayar.com/zm600-glx-dual-forward-serisi-80plus-600w-guc-kaynagi.html
    işlemci ise intel core i7 4770 3.4 Ghz win8
    Yetmeme ihtimali yok bi yerde bi sorun var bulabildinizmi
  • 6870'in sağlam olup olmadığını biliyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hd 6870 ekstra pin girişleriyle güç kaynağı bağlantısını yaptınız mı ?

gt 630 harici güç istemiyor da belki orayı unutmuşsunuzdur

bahsettiğim yer şu resimde görülen ufak kutucuklar

http://img.hexus.net/v2/graphics_cards/amd/PowerColor/6870X2/6870X2-03.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlueN -- 26 Nisan 2014; 23:04:46 >
  • Merhaba arkadaşlar,

kusura bakmayın geç dönüş yapabildim,
    yazdıklarınızı denedim ancak henüz bir sonuç alamadım, yaptıklarımı teker teker sıralıyorum yardımcı olabilmeniz dileğiyle şimdiden yorumlarınıza teşekkür ederim :)
    evde 2 desktop var biri benim öbürü kardeşimin benimki amd onunki intel; son aldığımız intel idi bahsetmiştim önceki yazılarımda, intel olandakinin ekran kartı zayıf olduğundan ben kendime yeni bir tane ekran kartı aldım ve bende olan eskisini de kardeşime taktık. Yaptığım işlemleri sıralıyorum;
    1) Bendeki eski HD6870'i kardeşime taktık ekrana görüntü gitmedi
    2)Acaba monitörde ya da kablolarında mı bir sorun olabilir düşüncesiyle monitörleri değiştirdik anladık kı mönitör ya da kablo bağlantılarında herhangi bir sıkıntı yok
    3)Yeni aldığımız inteldeki mevcut psu benim eski HD6870'e yetmeyeceği için yeni bir psu almıştık onun da yukarıda ayrıntılarını paylaşmıştım; kendi bilgisayarıma yeni aldığım AMD Radeon R9 200'ü intele takınca çalıştı ki bu 2 kartın pinleri de aynı; yani ne psu da ne de pinlerin doğru takıldığı konusunda şüphe yok
    4) Acaba kardeşimin bilgindeki slotta mı bir sorun olabilir diye düşündük hem eski GT630'unu taktık çalıştı hem de benim yeni aldığım AMD Radeon R9 200 seriyi taktık çalıştı bu durumda slotta da sorun yok
    5) Acaba dedik HD6870'i bozuldu diye düşündük bu sefer kartı tekrar eski bilgime taktım çalıştı yani kartta da bir sorun yok, hatta kardeşiminkine takınca da çalışıyor ancak ekrana görüntü gitmiyor

Yani yaptıklarım bunlar kısaca hiçbir cihazda bir çalışmama sorunu değil uyuşmazlık mı nedir bilemiyorum yani yardımcı olabilirseniz mutlu olucam :)

Teşekkürler,

• arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı?
  • hocam anakartın modeli nedir
  • Dostum kablo olabilir. 24 ve 28 pinlik DVI lar var. Bu sorun çıkarabilir. 28 pinlik kabloyla deneyin. Neredeyse herşeyi denemişsiniz aklıma sadece bu geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.