Şimdi Ara

Ekran Kartı Sorunu ve Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aşağıda sistemimi ve kasa resimlerini ekte gönderiyorum.

Sistem Özellikleri :

Asus P9X79 Deluxe Ana Kart
    İşlemci Intel I7 3820 CPU @3,60GHZ
    Ekran Kartı Nvidia GeForce 690 GTX
    64 GB(16x4) Gskill DDR3 RAM
    2 TB Sata Hdisk
    256 GB SSD Hdisk
    İşletim sistemi Windows 7 Ultimate 64 Bit

Bilgisayarı 2014 yılında Vatan bilgisayarda toplatmıştım. Diğer özellikleri aklımda olmadığı için ekte kasa içinin resimlerini de gönderiyorum.

Sorunum şudur ki : İlk aldığımda sistem stabil sorunsuz bu seneye kadar geldi ancak bu sene oyun oynarken normalde hiç bir takılma veya sorun yaşamadığım oyunlarda bile pc kendini resetlemeye yada son ekranda takılıp değişik bir ses çıkartmaya başladı. Oyuna girdiğimde ekran kartı 1 dakika içinde aşırı şeklde fanları devreyte girerek çalışıyor. Tahminim ekran kartı ile ilgili bir problemim var ancak daha önce oynadığım oyunlardada aynı sorunu yapması biraz tuhaf geldi sadece. Burada paylaşmak istedim.

Sizlerden beklentim şudur :

Sizce yaşadığım sorunu nasıl düzeltebilirim bu birincisi.
    İkincisi var olan sistemime hangi ekran kartını tavsiye edersiniz değiştirmek istediğimde?
    üçüncüsü başka değiştirmem gereken birşey var mı?
    dördüncüsü hiç uğraşma sat yenisini al mı diyorsunuz?

Şimdiden teşekkür ederim.Ekran Kartı Sorunu ve TavsiyesiEkran Kartı Sorunu ve Tavsiyesi

• dostum herhangi bir arkadaşından bir ekran kartı ödünç alıp bir kaç gün kullansan sorunu çözersin bence
    büyük ihtimal ile ekran kartında sorun var,zaten gtx 690 çok ısınan cift gpu bir kart,zamanın en iyi kartıydı ama bu bozulmasına engel degil
    sen başka bir ekran kartı alıp test et aynı sorunlar olacakmı,sorunun çözülür ise şuan piyasada satılan orta seviye bir kart alırsan senin işini her türlü görür,radeon 5500 xt kartına bakabilirsin incelemeleri felan baya iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

dostum herhangi bir arkadaşından bir ekran kartı ödünç alıp bir kaç gün kullansan sorunu çözersin bence
    büyük ihtimal ile ekran kartında sorun var,zaten gtx 690 çok ısınan cift gpu bir kart,zamanın en iyi kartıydı ama bu bozulmasına engel degil
    sen başka bir ekran kartı alıp test et aynı sorunlar olacakmı,sorunun çözülür ise şuan piyasada satılan orta seviye bir kart alırsan senin işini her türlü görür,radeon 5500 xt kartına bakabilirsin incelemeleri felan baya iyi
    Öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığın için teşekkür ederim. Merak ettiğim konu tavsiye ettiğin kart benim sistemimle uyumlu mu?

Birde aşağıdaki kartlar eğer sistemimle uyumlu ise hangisini tavsiye edersin?
    Asus EXPEDITION Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB OC 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0
    Asus Amd Radeon RX 560 OC 4GB 128Bit DDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı

• akkayaemre A kullanıcısına yanıt
    pcie girişi olduğu için uyumlu dostum,
    internetten baktım 1050ti ile 560 fiyatları birbirine yakın ve 4 gb modelleri 800 lira civarı.
    rx 570 indirimde şuan 4gb versiyonu 869 tl,ben olsam onu alırdım.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 1 Ocak 2020; 9:59:12 >

• Güç Kaynağın'da sorun olduğunu düşünüyorum hocam. Bu sıkıntı elektrik kesintisi sonrasında ya da dalgalanması sonrasında mı başladı acaba?
  • Sorun birçok sebepten olabilir, elinde bulunan PSU malzeme kalitesi olarak gercekten kalitesiz bir cihaz bu zamana kadar çalışması büyük şans. Kasa icinde kullanılan ısınan parçalar ne sıklıkla bakım gördü, cpu ve gpu termal macun yenilemeleri, fan bakımları, toz temizliği vs. ne durumda?

PSU arızalı yüke girince gücü kesiyor olabilir,
    İslemci asiri ısınıyor ve korumaya alıyor olabilir, islemcinin delide ihtiyacı olabilir, ekran karti aşırı ısınıyor ve sistem gücü kesiyor olabilir. Naçizane makineyi bilinen bir teknik servise götürün baksınlar, bakımını yapıp size teslim etsinler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

pcie girişi olduğu için uyumlu dostum,
    internetten baktım 1050ti ile 560 fiyatları birbirine yakın ve 4 gb modelleri 800 lira civarı.
    rx 570 indirimde şuan 4gb versiyonu 869 tl,ben olsam onu alırdım.

.
    Öncelikle cevaplar için tüm arkadaşlara teşekkür ederim ancak zaten ekran kartını dğeiştirmeye ihtiyacım vardı açıkcası. Bende ekran kartını yeniledikten sonra sorun devam ederse bir servise götüreceğim.

Skörtıl_Nemo sorum şu

hepsiburada.com/sapphire-pulse-amd-radeon-rx570-8gb-256bit-gddr5-dx12-ekran-karti-11266-66-20g-p-HBV00000HAGT6

Bu ürünle senin tavsiye ettiğin ürün arasında kaldım ve sanırım bu ürünü alacağım ancak benim psu buna uyumlumu sorun yaşamam değilmi cevabına göre direk alacağım. 1250 tl ye kadar bütçem var tavsiye ettiğin başka kart varsa o da olur şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sistem hala efsane orjinalini bozmanı istemem, normal şartlarda seni bi 5 sene daha götürür, bence bir teknik servise götürüp bakımlarını testlerini yaptırıp kullanın.
    O kartlara 2020 yılında 1200 lira vermek cok akıllıca bi seçim olmaz bence hocam, rx 5500xt alsanız daha iyi olur, hem yeni nesil hem f/p, 850 liraya 570 de alınır o linkte verdiğim ama 1200 lira vermem sırf 8 gb diye, çünkü yeni kartlar değil onlar, gtx690 i kaldıran psu bunları havada karada götürür bişey olmaz, en kötü seneryo da işler istediğiniz gibi gitmez ise yeni ekran kartı ile direkt beğenmedim diye iade edin, 15 gun hakkınız var

• quote:

O kartlara 2020 yılında 1200 lira vermek cok akıllıca bi seçim olmaz bence hocam, rx 5500xt alsanız daha iyi olur, hem yeni nesil hem f/p, 850 liraya 570 de alınır o linkte verdiğim ama 1200 lira vermem sırf 8 gb diye, çünkü yeni kartlar değil onlar, gtx690 i kaldıran psu bunları havada karada götürür bişey olmaz, en kötü seneryo da işler istediğiniz gibi gitmez ise yeni ekran kartı ile direkt beğenmedim diye iade edin, 15 gun hakkınız var
    Tam link verirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: serusvon

Bu sistem hala efsane orjinalini bozmanı istemem, normal şartlarda seni bi 5 sene daha götürür, bence bir teknik servise götürüp bakımlarını testlerini yaptırıp kullanın.
    teşekkürler ama ekran kartı artık süresini doldurdu hocam. Varsa Ekran kartı tavsiyesini alırım bu sistem için teşekkürler tekrar.
    Bütçe ne kadar? Sistemin Rtx2070 leri dahi besleyebiliyor bütçene göre güzel gpular alınabilir.
  • quote:

Bütçe ne kadar? Sistemin Rtx2070 leri dahi besleyebiliyor bütçene göre güzel gpular alınabilir.
    maks 1600 TL oda çok zorlayacağım.
    www.incehesap.com
    Gigabyte GV-N165SWF2OC-4GD GeForce GTX 1650 Super 4GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming Ekran Kartı - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/gigabyte-gv-n165swf2oc-4gd-gaming-ekran-karti-fiyati-44755/?ref=akakce&v=1.97.9

-
    www.incehesap.com
    Zotac Gaming GeForce GTX 1660 Super Twin Fan 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı - ZT-T16620F-10L - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/zotac-gaming-geforce-gtx-1660-super-twin-fan-zt-t16620f-10l-gaming-ekran-karti-fiyati-44510/?ref=akakce&v=1.20.5

• quote:

www.incehesap.com
    Gigabyte GV-N165SWF2OC-4GD GeForce GTX 1650 Super 4GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming Ekran Kartı - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/gigabyte-gv-n165swf2oc-4gd-gaming-ekran-karti-fiyati-44755/?ref=akakce&v=1.97.9

-
    www.incehesap.com
    Zotac Gaming GeForce GTX 1660 Super Twin Fan 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı - ZT-T16620F-10L - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/zotac-gaming-geforce-gtx-1660-super-twin-fan-zt-t16620f-10l-gaming-ekran-karti-fiyati-44510/?ref=akakce&v=1.20.5
    Teşekkürler

• Kart ısınıyor olabilir tavsiyem başka bir ekran kartı takıp çalışıp çalışmadığına bakın eğer çalışırsa termal macun ve termal ped alıp eski kartınızın pedlerini ve macununu değiştirin sonrasında sistem temizlenmeli ve kablolar düzenlenmeli işlemcinizin de macununu değiştirebilirsiniz bu arada o cpu soğutucu neden eğri ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.