Arkadaşlar merhaba , şöyle bir sorunum bulunmakta.
Dün elime 8GB ram 600W Psu , R7 260x O.C ekran kartım geçmiş bulunmakta. İtinayla parçaları yerleştirdim eksiksiz. Ekran kartını takıyorum fanın poweride takıyorum sorunsuz , açıyorum , klavye ışığı yanmıyor bile , fan kablosunu çıkarıp açıyorum , ışıkları yanıyor görüntü gelemiyor , tüm gece çözücem diye kafayı yedim hiçbirşey elde edemedim. Ürünler 0 dı. Anakart ile uyumluluğuna baktım hiçbir uyumsuzluk yok , şuan modelini hatırlamıyorum çalışıyorum. İşlemcim i3 2100 Çift çekirdek onlada bi uyumsuzluk yok adamın teki oynuyormuş o işlemciyle. Yeni alınan ekran kartlarında bu sorun oluyormuş .
Yardımlarınızı bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: emreoz7
Arkadaşlar merhaba , şöyle bir sorunum bulunmakta.
Dün elime 8GB ram 600W Psu , R7 260x O.C ekran kartım geçmiş bulunmakta. İtinayla parçaları yerleştirdim eksiksiz. Ekran kartını takıyorum fanın poweride takıyorum sorunsuz , açıyorum , klavye ışığı yanmıyor bile , fan kablosunu çıkarıp açıyorum , ışıkları yanıyor görüntü gelemiyor , tüm gece çözücem diye kafayı yedim hiçbirşey elde edemedim. Ürünler 0 dı. Anakart ile uyumluluğuna baktım hiçbir uyumsuzluk yok , şuan modelini hatırlamıyorum çalışıyorum. İşlemcim i3 2100 Çift çekirdek onlada bi uyumsuzluk yok adamın teki oynuyormuş o işlemciyle. Yeni alınan ekran kartlarında bu sorun oluyormuş .
Yardımlarınızı bekliyorum
Anakartinizin pci expres slotunun saglam oldugundan eminmisiniz baska bir ekran kartiyla deneyiniz birdd anakartonizda baska bellek takilimi farkli bellekler birbiriyle uyumsuzluk olusturmus olabilir eger tek modul bellek kullaniyorsan onun anakartla uyumlu oldugundan ekin olun mumkunse baska bellekle deneyin ekran kartinin pci expres guc kablolarini tam oturdugundan emin olun bunlari kontrol ettiniz ve hale calismadi bu seferde eski guc kaynaginizla ekran kartino sokup bellekleri test edin sistm acilirsa bellek saglam psu yada ekran karti problemli ama ekran kartinda bir problem olsa islemci fani hdd v.b calismasi lazim power kaynakli bir problem olabilir bunlari test etmek zorundasiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Biraz daha detaya gireyim. Ram takılıydı ilk başta , bilgisayar 5 sn çalışıp kapanıyordu yeni ram almıltım 8gb 1600mhz , anakartın sitesinde 1600/1300/1100 Mhz desteklediği yazıyordu. Tek slot olunca başta öyle bir hata verdi , sağdaki ram slotundan sola geçtim açıldı bilgisayar. Ekran kartının fanları işlemci fanları dahil herşey çalışıyor sadece mouse klavye ışıkları hiç yanmıyor ekran gelmiyor. Defalarca kez slotları denedim , PSU 2 tane var pcı ucu ikiside aynı sorun . Dediğim gibi bilgisayar sorunsuz çalışıyordu , ekran kartını çıkarım eskisini rami psu değiştirdim , açtım böyle sorun ne yaptıysamda üstesinden gelemedim. Şimdi pc arıyorum denemek için. Sorunun neyden olduğunu bulsam hemen iade edicem o ürünüde sorun acaba bendemi bilmiyorum , çok kişi yeni ekran kartı aldığında böyle sorunlarla karşılaşmış
quote:
Biraz daha detaya gireyim. Ram takılıydı ilk başta , bilgisayar 5 sn çalışıp kapanıyordu yeni ram almıltım 8gb 1600mhz , anakartın sitesinde 1600/1300/1100 Mhz desteklediği yazıyordu. Tek slot olunca başta öyle bir hata verdi , sağdaki ram slotundan sola geçtim açıldı bilgisayar. Ekran kartının fanları işlemci fanları dahil herşey çalışıyor sadece mouse klavye ışıkları hiç yanmıyor ekran gelmiyor. Defalarca kez slotları denedim , PSU 2 tane var pcı ucu ikiside aynı sorun . Dediğim gibi bilgisayar sorunsuz çalışıyordu , ekran kartını çıkarım eskisini rami psu değiştirdim , açtım böyle sorun ne yaptıysamda üstesinden gelemedim. Şimdi pc arıyorum denemek için. Sorunun neyden olduğunu bulsam hemen iade edicem o ürünüde sorun acaba bendemi bilmiyorum , çok kişi yeni ekran kartı aldığında böyle sorunlarla karşılaşmış
ekran kartından şüpheleniyorsanız eski parçalarla bi açmayı deneyin veyahut ekran kartını direk başka çalışan bir sistemde deneyin in sorununuz hallolur
Burdaki bilgisayarcıya verdim ama sabahtan beri psu değiştirmiş bi hala aynı diyor , şimdi anakartı değiştirmesini yada başka kartta denemesini önerdim ekran kartını onu beklıyorum , istanbulda olsam çok kolay hallolcak ama...
Ekran kartı soketinin bozuk olduğunu söylediler bilgisayarcı adamın kendi bilgisayarında sorunsuzmuş..
quote:
Ekran kartı soketinin bozuk olduğunu söylediler bilgisayarcı adamın kendi bilgisayarında sorunsuzmuş..
pci express x 16 slotun bozulmus ozaman hm gecmıs olsun anakartta tek pcı expres varsa baska anakart almak zorundasın yada anakart ıyı bırseyse tamırı ıcın guzel bır teknık servıse sorabılırsın çizgi v.b ama yüzü astarından pahalıya gelecek gibiyse yeni bir anakart alabilirsin yada 2. el falan bişey bulusanız uygun olabilir tekrar gecmıs olsun