Şimdi Ara

Ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimi bi kac gün önce yeniledim. bazı özellikleri aşağıda belirtiyorum
    AMD Athlon 64 x2 dual core 6000+ 3,0ghz işlemci
    6gb ddr2 800mhz ram
    500gb sata hdd
    windows 7 64 bit işletim sistemi kullanmaktayım.

şuan kullandıgım ekran kartı ASUS EN8600GT Magic ddr2 512mb 128bit.

yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. fiyatı 200-300TL arası olmalı. alacagım ekran kartının bazı özelliklerini kafamda oturttum ama dıger ozellıklerı ıcın bilgi almam gerekiyor.
    alacagım kart 256bit olmalı. ama 1gb ddr3 mü 512mb ddr5 mi olması gerektigi hakkında bi karara varamadım. fiyatlara bakılınca 1gb ddr3 daha cazip geliyor ama ne dersiniz. 1gb ddr3 mü yoksa 512mb ddr5 mi? ATI mi yoksa NVIDIA mı?
    internette yeterince bilgiye ulaşamadım yada dogru kanallardan arastıramamısta olabilirim. bilgisi olan arkadaslardan yardım bekliyorum. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşşekkürlerimi sunuyorum.

• Gddr5 192bit 768mb

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-gv-n460d5-768i-b-gtx-460-gddr5-768mb-192bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=47384

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 21 Kasım 2010; 0:36:03 >
  • quote:

alacagım kart 256bit olmalı. ama 1gb ddr3 mü 512mb ddr5 mi olması gerektigi hakkında bi karara varamadım. fiyatlara bakılınca 1gb ddr3 daha cazip geliyor ama ne dersiniz. 1gb ddr3 mü yoksa 512mb ddr5 mi? ATI mi yoksa NVIDIA mı?

bu sorduklarının hepsi yanıltıcıdır.. o nedenle bunlara bakılarak genelleme yapılamaz..

sistemine en uygun kart bence 5770 tir.. 128 bittir ama çoğu 256 bit karttan daha performanslıdır..
    http://www.vatanbilgisayar.com/his-his_hd5770_1gb-hd5770-gddr5-1gb-128bit-ati-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=40753

bu pahalı dersen 4850 al.. 256bit 1gb tır.. performansı şimdiki kartına göre çok yüksektir ama 5770 ye göre düşüktür..
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r4850-2d1g-oc-hd4850-gddr3-1gb-256bit-ati-radeon-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=48598

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

quote:

bu sorduklarının hepsi yanıltıcıdır.. o nedenle bunlara bakılarak genelleme yapılamaz..

sistemine en uygun kart bence 5770 tir.. 128 bittir ama çoğu 256 bit karttan daha performanslıdır..
    http://www.vatanbilgisayar.com/his-his_hd5770_1gb-hd5770-gddr5-1gb-128bit-ati-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=40753

bu pahalı dersen 4850 al.. 256bit 1gb tır.. performansı şimdiki kartına göre çok yüksektir ama 5770 ye göre düşüktür..
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r4850-2d1g-oc-hd4850-gddr3-1gb-256bit-ati-radeon-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=48598

GTX460 alacak kadar bütçesi olan bir kişiye 5770 önermek mantıklı değil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

işlemcisi darboğaz yapacak bir kişiye daha pahalı ve daha çok güç çeken bir kart
    önermekte bence mantıklı değil..
    bütçesi var diye hepsini harcamasına gerek yok.. kalan parayı çöpe atmayacaktır nasılsa
    cebinde kalsın.
  • arkadaşlar şimdi 256 bit secimini niye yaptın diye sorarsanız veri yolu genişliği için. bende 128 bit ama cekirdek hızı daha yüksek kartlara bakıyordum. hem fiyatları uygun hemde hızları guzel görünüyor. bu arada power supply yeterince iyi. güç çekmesinden yana sıkıntım olmayacaktır. eski kartım zamanında en iyilerdendi ama simdi pek işlev görmüyor sanıyorum.
  • güç bakımından sorun olmaz sanıyorum power supply gercekten cok iyi. 5770 kafama yattı. hem bellek hızı hemde cekirdek hızı cok guzel. bu arad işlemcisi darbogaz yapacak derken neyi kast etmişsin arkadasım onu anlayamadım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Önerisi...
    16 yıl önce açıldı
    Ekran kartı tavsiyesi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani alacağın kart işlemcin için fazla güçlü olacak ve tam performansda calısmicak onun için 5770 al
  • tamam arkadaşım cok sagolasın. kartta hemfikir oldum. birde şu sorum olacaktı. şimdi kartların özelliklerine bakıyorum ama modellerde yazan asus powercolor sapphire falan sadece sogutmada mı etkili oluıyor? genelde asusu tercih ediyorum ekran kartlarında. eger bi önemi yoksa ucuz olanını alacagım. eger ki fark ediyorsa asus alacagım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampelt

tamam arkadaşım cok sagolasın. kartta hemfikir oldum. birde şu sorum olacaktı. şimdi kartların özelliklerine bakıyorum ama modellerde yazan asus powercolor sapphire falan sadece sogutmada mı etkili oluıyor? genelde asusu tercih ediyorum ekran kartlarında. eger bi önemi yoksa ucuz olanını alacagım. eger ki fark ediyorsa asus alacagım.

5770 de ısnıma felan sorunu yok onun için ucuzu al ama garantisine kim bakıyor ona bak bi arıza bi firmaysa dikkat et
  • Kullanmakta oldugunz power supply ne marka ve kaç watt ? şahsen GTX460 alın derim ilerdede 4 cekirdekli bir cpu alırsanız 5770 in ortalama 2 katı performans alırsınız ( tabi karta overclock yapark ki gtx460 overclock potansiyeli çok iyi olan bir kart )
  • şuan kullandığım anakart 4 cekirdekli cpu desteklemiyor. kullanabilecegim en iyi cpu 6000+ onuda kullanmaktayım zaten. 5770 almaya karar verdim. gtx460 düşündüm ama 5770 daha cazip geldi. yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. büyük bir cıkmazdan kurtuldum sayenizde.
  • quote:

quote:

işlemcisi darboğaz yapacak bir kişiye daha pahalı ve daha çok güç çeken bir kart
    bütçesi var diye hepsini harcamasına gerek yok.. kalan parayı çöpe atmayacaktır nasılsa
    cebinde kalsın.

Haklısınız o da var tabi ama ileriye dönük olması açısından demiştim, hani ilerde para geçer işlemci falanda değiştirir diye neyse 5770 ' de karar kılmış hayırlı olsun şimdiden.

• quote:

quote:

quote:

cebinde kalsın.

Haklısınız o da var tabi ama ileriye dönük olması açısından demiştim, hani ilerde para geçer işlemci falanda değiştirir diye neyse 5770 ' de karar kılmış hayırlı olsun şimdiden.

Gelecek için GTX460 alınır o sisteme ama işlemci yenilemeyi düşünmüyorsa HD5770

• az önce gittim aldım HIS hd5770 i vatan'dan. gayet güzel bi kartmış denedim gördüm. yalnız ben kartı kibar bişey zannediyordumda maşaallah kasanın yarısını kapladı :) yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum arkadaşlar gerçekten çok yardımcı oldunuz.
  • arkadaşlar ekran kartından dolayı sanırım pc kapanıyor. oyunun ortasında cat diye kapanıyor. kasanın fanını söküp deneyecegim. birde bu 6pin li girisi karta taktım. ucunda 2 tane soket war. 2 sinide mi takmalıyım? yani ekran kartına 6 pinli soketi bagladım fakat powere baglanacak 2 uc war. ikisinide mi baglamalıyım?
  • Powerinizin markası ve watt'ı nekadar?
  • quote:

Powerinizin markası ve watt'ı nekadar?

ben bunu arkadaş kartı almadan önce sormuştum diğer bileşenleri önermeden insanlara kart aldırırsanız sonucu böyle olur tebrik ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParaBende

quote:

ben bunu arkadaş kartı almadan önce sormuştum diğer bileşenleri önermeden insanlara kart aldırırsanız sonucu böyle olur tebrik ediyorum

quote:

güç bakımından sorun olmaz sanıyorum power supply gercekten cok iyi. 5770 kafama yattı. hem bellek hızı hemde cekirdek hızı cok guzel. bu arad işlemcisi darbogaz yapacak derken neyi kast etmişsin arkadasım onu anlayamadım?

Yukarıda bu kelimeyi söylediğine göre 5770 de hani diyorsunuz ya " DÜŞÜK GÜÇ TÜKETEN BİR KART " ki zaten ben önermedim 5770'İ herneyse. GTX460 düşünseydi zaten güç kaynağını söylemesi gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 21 Kasım 2010; 16:22:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ParaBende

quote:

quote:

güç bakımından sorun olmaz sanıyorum power supply gercekten cok iyi. 5770 kafama yattı. hem bellek hızı hemde cekirdek hızı cok guzel. bu arad işlemcisi darbogaz yapacak derken neyi kast etmişsin arkadasım onu anlayamadım?

Yukarıda bu kelimeyi söylediğine göre 5770 de hani diyorsunuz ya " DÜŞÜK GÜÇ TÜKETEN BİR KART " ki zaten ben önermedim 5770'İ herneyse. GTX460 düşünseydi zaten güç kaynağını söylemesi gerekirdi.

lafım size değil zaten yukarıya baktıgımızda önerenleri görüyrz :) neyse önemli olan bu değil artık arkadaş ne marka ve kaç watt psu kullanıyor bunu ögrenmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 21 Kasım 2010; 16:48:20 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.