Şimdi Ara

Ekran kartı uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar...Sistemim.i7 4930 işlemci Msi x79a-GD45 Plus anakart.Gtx 1070 ekran kartı.32 gb ddr 3 ram.Bu sistem için ekran kartımı rtx 4070ti olarak güncellemek istiyorum.Lumion vb çizim programları kullanıyorum.Performans artışı elde edebilir miyim?yoksa tüm sistemi mi değiştirmeliyim.Teşekkürler...

Ekran kartı uyumu

Ekran kartı uyumu

Ekran kartı uyumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hoc bu tarz iş çizim render programları cpu odaklıdır video oyunları gibi gpu odaklı değil .

O yüzden cpu upgrade etmedikçe performans alamazsınız ve bu ekran kartını alırsanız gpu yu besleyemezsiniz inanılmaz darboğaz yaşarsınız .

Gpu odaklı işlerde çözünürlüğü yükselttikçe yükü cpudan gpuya çekerek bu darboğazı azaltabilirsiniz ama bu işlemci ile zor ancak 4k ya çekmeniz lazım onu bile kurtarmaz.

Yani siz iyisimi 7800x3d tarzı bir işlemci +anakart+ram üçlüsüne bakın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Öncelikle cevap için teşekkür ederim.Lumion programı GPU işlemcisini kullanan bir program.Yani oyun mantığı var.Dar boğaz konusunda haklısınız.benim sistemin şu an için bir çok işimde yeterli oluyor.ancak şu an büyük boyutta bir çalışma var.biraz kasıyor.En azından ekran kartını güncelleyerek bir müddet idare edebilir miyim diye düşünmüştüm.ihtiyacım olan hızdan ziyade ekrandaki modellerin rahat hareket etmesi.GTX 1080 8gb bellek.Rtx 4070ti ise 16 gb bellek.bu konuda bir katkısı olur mu diye düşündüm..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuda ile mi çalışıyor o program? vram önemliyse 4070 ti super 16gb dediğiniz onun yerine 3090 olmaz mı 24gb vram? 4070 dediğiniz de 41 bin lira. ikinci eline güvenmem mining yüzünden derseniz? gpu ağırlıklıysa bu kart zaten yükseltme olacak başlı başına işlemci önemli olmadan ama tabi normal oyun oynarken işlemci yetmez ama 1080'ten de güzel olur. drop olmasın diye oyun ayarlarını en sona getirip 60 fps limitleyebilirsiniz. çok çıkmıyorsa çok düşemez ve online oyun değilse ben limitliyorum mesela 60 fps'ye çok güç çekmesin diye ve single player oyunlarda pek fark ve sorun olmuyor. monitör 2k 4k ise zaten bu anlattığım daha iyi olacaktır. 1080p lanet bir çözünürlük onda garanti veremiyorum 60 iken birden 20 30 düşebilir işlemci yüzünden ve takılma yapabilir oyununa göre. olmadı monitör de alın komple sistem almaktansa nasılsa ilerde de kullanılabilir.

https://www.trendyol.com/msi/geforce-rtx-3090-ti-suprim-x-24g-24gb-gddr6x-384-bit-ekran-karti-p-69479279?boutiqueId=61&merchantId=739285

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 23 Ağustos 2024; 20:32:2 >

• alperturk A kullanıcısına yanıt
    Hocam programı bilmediğim için neye nasıl yükleniyor bilmiyorum bunu siz bilirsiniz gözleyebilirsiniz ama temel mantık değişmiyor.

Pcde temel bileşen her zaman ekran kartıdır çünkü ana çıktıyı veren gördüğümüz görüntüyü sağlayan bu karttır etrafındaki tüm bileşenler ekran kartı için vardır nadiren sadece cpuya yük bindiren uygulamalar var sadece görüntü alsak bile cpu arkada işleyeniliyor ama eğer bu program gpuyu yüzde yüz kullanabilecekse işlemcinin pek önemi yok çünkü olay şöyle oluyor.

Biz bir ürüne para veriyoruz ve performans bekliyoruz ürünü %100de kullanabiliyorsak max performansı alıyoruz yani eğer lumion sadece

gpuya binen bir uygulama isr gpu full kullanılır cpu yatar sadece uyanik kalmak icin %20lerde dolanır

ama hem cpuya hem gpuya yüklenen se darboğaz yaşarsınız gpu tam verimde kullanılmazken yani %30 belkide %50 lerdde gezeken cpu f %100olup yetemeyecektir

Veya sadece cpuya binen bir uygulama ise o zaman aldığınız gpu yatacak yani %20 lerde uyanık kalacakken cpuyu upgrade etmediğiniz için performans alamayacaksınız .

Benim tavsiyem imkanınız ve bütçeniz doğrultusunda yavaş yavaş toplamayacaksanız pcnizi satıp komple dengeli yeni bir pc alın yinede am5 veya lga1700 fln olsun ki upgrade açık olsun

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Vram açısında rtx 3090 ti mantıklı aslında.Hiç bu yönde düşünmemiştim.Ram olarak kazanırım.Ancak rtx4070ti ekran kartından eksiği ne olur bilemiyorum.Teşekkürler...

• alperturk A kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı uyumu
    Ekran kartı uyumugpu.userbenchmark.com
    UserBenchmark: Nvidia RTX 3090-Ti vs 4070-TS (Ti-Super)
    https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-4070-TS-Ti-Super-vs-Nvidia-RTX-3090-Ti/4155vsm1818101

burada çok fark yok gibi görünüyor ama daha düzgün bir karşılaştırma araştırılabilir elinizdeki programa benzeyen bir şey gibi? oyun için değil programa iyi olsun diye bakıyoruz çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.