Şimdi Ara

Ekran Kartı ve Ram Değişimi için Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci

AMD Ryzen 5 2600X 3.6 GHz - 4.2GHz 19MB AM4 İşlemci (Multipack - Kutusuz)

Anakart

MSI B450M-A PRO MAX DDR4 4133MHz (OC) AM4 mATX Anakart

Ekran Kartı

ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Ti OC 6GB 192 Bit Ekran Kartı

RAM

Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Siyah RGB Ram

SSD

Kingston A400 480GB 500/450 MB/s SSD + SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2

Güç Kaynağı

Corsair VS550 (2018) 550W 80+ Güç Kaynağı

Eskimeye başladığını düşündüğüm için ekranı kartını ve ramleri yenilemek istiyorum;

Ekran kartı için aşağıdaki ürünü düşünüyorum ancak o kadar çok seçenek var ki kafalar karışık..

Ekran Kartı ve Ram Değişimi için Yardımamazon
    MSI VGA GEFORCE RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC RTX4070S 12GB GDDR6X 192B DX12 PCIE 4.0 X16 (3XDP 1XHDMI)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CS3YQZQH/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A2RZ2SFDZRDR2&psc=1

Uyumluluk açısından ve fiyat performans açısından daha farklı ürünlere açığım. 3 aşağı 5 yukarı fiyat oynayabilir, sorun değil.

Ayrıca Ramleri de 8x2'den 16x2'ye getirmek istiyorum. RGB olması şart değil ama tercih sebebi, bu konuda da önerilerinize açığım.

Çok teşekkürler

• rasaygili R kullanıcısına yanıt
    O ekran kartını ne işlemciniz kaldırır ne de güç kaynağınız. Sistemi komple satıp yeni sistem almanızın zamanı gelmiş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O işlemci ile 4070S darboğaz yapar. Anakart bios güncellemesi ile 64gb'a kadar ram desteği ve ryzen 5000 serisi işlemcileri destekliyor.

5600x gibi bir işlemci alıp 4070S ile eşleştirmek sorun çıkartmaz diye düşünüyorum.

2600x ile en üst hangi ekran kartı eşleşir bilmiyorum.

Güç kaynağının 550w olmasından 4070S alınca yetmez. Nvidia 650w önermiş.

Bütçene göre minimum 650w olmak üzere 650w üstü güç kaynağı, 5600 işlemci veya daha üstü, 2*16gb ram.

Güç kaynağı değiştirmek istemezsen 4060ti tercih edilebilir.

4070S, 220w tgp ile 550w güç kaynağında da kullanılır. Tabii önerilen 650w altında olması sizin alacak olduğunuz RİSK. Yüksek ihtimal mevcut güç kaynağında pcie 5.0/5.1 kablosu yoktur. Ekran kartı kutusundan çıkan adaptörle, 12vhpwr dönüşümü için 2 adet 8 pin pcie güç kablosu gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O ekran kartını o sisteme eklersen oyun oynayamazsın 1. içindeki o işlemci 4070 Super'i besleyemez hüsrana uğrarsın o ekran kartının performansını o işlemciyle asla alamazsın. Ayrıca 4070 Süper gibi bir ekran kartı için 550 w sınırdır risk teşkil eder sistem yüke girdiği anda kapanabilir. Kısaca mutlu olamazsın doğru olanı yapmamış olursun. Önce işlemciden başlaman gerekir. 5800x3d yağ olur bal olur kaymak olur o ekran kartını da misler gibi besler. Ya da hissedilmeyecek şekilde darboğaz yapabilir 5600x alabilirsin işlemci olarak. Darboğaz yapar ama hissedilmez.

3 fan varken 2 fan tercih etmem 3 fanlı ekran kartı buz gibi çalışır. Ekran kartını 3 fanlı al.

Aşağıdaki kasa+psu ikilisini alabilirsin mis gibi fiyat performans kasası.

Bu arada 5600x mükemmel bir fiyat performans işlemcidir. 5800x3D çok pahalı.
    Ekran Kartı ve Ram Değişimi için Yardım Ekran Kartı ve Ram Değişimi için Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 16 Ekim 2024; 7:17:33 >

• Sizi gereksiz masrafa sokmayacak nokta atışı yükseltmeyi söylüyorum.

İşlemciyi 5600 ile değiştirin.

Bellek miktarı 32 GB'a yükseltin.

Ekran kartını RTX 4060Tİ 16 GB alın.

Tüm bunlar için PSU yetecektir. Boş yere ne kasa almaya kalkın ne de PSU masrafı açın kendinize.

• Teşekkür ederim herkese,

Değişime işlemciden başlıyorum o zaman dediğiniz gibi, ekran kartını en sona bırakırım.

Ram ile ilgili ne düşünürsünüz, yeni ramlerde mhz değerleri yüksek ama aynı şekilde CL değerleri de yüksek. Benim sistemi kurduğum zamanlar 3000-3600 mhz CL15-18 arası değişiyordu.

Şu an mhz yükselmiş ama CL değerleri 30-40 olmuş gözüküyor. Optimumu nedir, öneriniz var mı?

• Ya da acaba kasayı komple satıp yeni sistem mi kurmalıyım ki aşağı yukarı aynı şey oluyor; PSU değiştir, ram, işlemci, ekran kartı derken sadece anakart kalıyor geriye (:

İlk mesajda belirttiğim sistemin 2. el ederi nedir sizce aşağı yukarı? SSD'ler hariç..

Teşekkürler tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasaygili -- 16 Ekim 2024; 9:17:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Yukarda önerilenler doğru işlemci 5600/5600x gibi bir seçim, ekran kartı 4060 ti / 4070 gibi. Ramler 2*16 32 gb ddr4. Yükselen frekanslar ve cl değerleri sizin kafanızı karıştırmasın O cl 30 /40 olanlar ve frekans 5600 / 6000 ler ddr5 ler. Onlar sizin ddr 4 anakartınıza zaten olmaz.

Siz rami 2 * 16 CL 16 / 18 3200 / 3600 mhz ddr4 gibi bir şey seçeceksiniz. Fakat ekran kartını 4060 ti bile alınsa elinizdeki corsairin zayıf psusu bir ihtimal onuda değiştirmek gerekebilir. Eski psu ama çok yorulmamışsa stabil yeni sistemi çalıştırıyorsa kullanılabilir (diyecem) ama fikrimce, yeni işlemci ve ekran kartı alınıyorsa ortalama 600 / 650 watt iyi modelle değişebilir. Çok pahalıya kaçmadan.

2*16gb ddr4 ram ₺2500 gibi bir fiyata bulunabiliyorken ddr5 olunca ₺5000'den yüksek. Sadece ram için iki kat para vermek gerekiyor. Önermem ama uygun olsun diye giriş seviyesi a620 chipset anakart bile ₺3500. Sırf bu iki parçanın maliyetiyle +750w kaliteli üreticinin orta, orta-üst, gold sertifikalı, tam modüler güç kaynağı alınabilir.

Mevcut ram her türlü elden çıkınca bir miktar bütçeye eklenecek. Anakart sizin tercihiniz. Eğer satıp b650 chipset almak daha fazla maliyet eklemek olur.

F/P olanı ve mantıklı olanı birden çok kişi yazdı zaten. Tabii bütçe meselesi bu iş. Hem eski sistemi güncelleyip 5700x3d 4070S 2*32gb 850w, üstüne yeni sisteme 9800x3d 5090 2*32gb 1200w x870 gibi bir sistemi de parçalar satışa çıktığı gibi alarakta kurulur. Hazır yazmışken böyle bir sisteme custom sıvı güzel giderEkran Kartı ve Ram Değişimi için Yardım 

• https://inventus.com.tr/rage24-d5-hazir-sistem

Ekran kartı 8 GB 4060 TI seçilirse fiyat 36.777₺
    Ekran kartı 16 GB 4060 TI seçilirse fiyat 40.456₺

Elinizdeki m2 SSD'yi de yeni anakartta kullanabiliyorsunuz anakartta 2 adet SSD yuvası var. Elinizdeki SATA 3.0 SSD'yi de aynı şekilde takıp kullanabiliyorsunuz.

Kasa mesh bir kasa çok güzel görünüyor.

İşlemci mükemmel.
    Sıvı soğutucu şart.

Ben PNY marka bir 4060 TI dizili sistem kullanıyorum 650 w power var. Her oyunu çatır çatır açıyor. Zaten kullandığınız sistemden buna geçince farkedilir bir şekilde kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Elinizdeki parçaları da satıp kurtulun ya da imkanınız varsa öğrenci sevindirin hocam.
    Gönül isterdiki bu sisteme 4070 super ekran kartı koyalım fiyat o zaman da 44.917₺ oluyor hocam.
    Eğer öyle birşey yaparsanız mükemmel bir sistem dizmiş olursunuz.
    Yanına da güzel bir sıvı soğutma mis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 17 Ekim 2024; 8:39:14 >

• Hangi oyunlari oynamak icin sistem yenilemeyi düşünüyorsunuz. Eğer işlemci ağırlıklı, rekabetçi Valorant cs gibi oyunlar veya optimizasyonu çok iyi olmayan işlemciye yüklenen helldivers 2 gibi oyunlar oynamayı düşünüyorsanız her ne kadar 5600 fiyat performans işlemcisi olsa da 5700x3d tavsiye ederim. 5700x3d'nin fiyatı şuanda baya iyi durumda. Oyunlar icin ryzen 7600'a denk bir işlemci. Eğer sistemi komple yenileyip değiştirmeyi düşünmezsem 5700x3d alırdım ben olsam.

Power bence yeterli. 4070 super icin önerilen psu 550w.

Nvidia İsrail destekçisi olduğu icin önermiyorum.

12 gb vram olan ekran kartını tavsiye etmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.