Şimdi Ara

Ekran Kartı Yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci: 10400f

Anakart: Msı Z490 A pro

Ram: 2x8 16 gb 3600 mhz ram

Ekran Kartı: İnno 3D Rtx 3060 12 gb vram

2 TB nvme ssd

Bu bilgisayarın ekran kartını yükseltmek istiyorum. Aklımda Rtx 4060 Tİ ve Rx 7700xt var. Aslında Dlss3 ve Frame Generation için 4060ti istiyorum. Tavsiyeleriniz nedir?

1080P de kullanacağım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Yenileme: Nasıl Yapılır?

Ekran kartınızın yenilenmesi, oyunlarınızı ve diğer görsel uygulamalarınızı daha iyi bir deneyimle çalıştırmanıza yardımcı olabilecek önemli bir adımdır. İşte ekran kartı yenileme sürecine dair adım adım bir kılavuz:

• Mevcut Ekran Kartınızı Kontrol Edin: Bilgisayarınızınhili özelliklerinden ekran kartınızın modelini ve özelliklerini kontrol edin.
    • Araştırma Yapın: Farklı ekran kartlarını araştırın ve bütçenize ve performans ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçin.
    • Uyumluluk Sağlayın: Seçtiğiniz ekran kartının anakartınız ve güç kaynağınızla uyumlu olduğundan emin olun.
    • Sürücüleri Güncelleyin: Ekran kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin. Bu, en iyi performansı almanızı sağlayacaktır.
    • Eski Ekran Kartını Kaldırın: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın ve eski ekran kartının sürücülerini kaldırın.
    • Yeni Ekran Kartını Takın: Yeni ekran kartını anakartınızın uygun PCI-Express yuvasına takın ve güç kablolarını bağlayın.
    • Sürücüleri Yükleyin: Yeni ekran kartınızın sürücülerini üreticinin web sitesinden indirin ve yükleyin.
    • Yenileme Sonrası Test: Ekran kartının düzgün çalıştığından emin olmak için birkaç oyun veya grafik yoğun uygulamayı çalıştırın.

Ekran kartı yenileme süreci nispeten basittir ancak dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Uygun araştırmayı yapmak ve talimatları dikkatlice takip etmek, işlemin sorunsuz geçmesini ve ekran kartınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 10400F le 4060 ti nin işlemciden yana darboğaz yaptığını hesapladım sitelerden.

Yapabilir 1080P de.

Aynı sokete işlemci upgrade de lazım.

11700K 10900K lar falan besleyebilir bunlar anakartı değiştirmeden takabileceğin işlemciler ama eski soket destek mestekte kesildi bu işlemcilerden ölü yatırım gibi oluyor.

Anakart değiştirirsen intel tarafında 12600K 12400F işlemciler de işini görür.

Amd tarafında da 7000 serisinden 7600 falan olabilir.

Amd ile ileriye dönük olur.

Intel tarafında 13600K da alınırsa 13400F de alınırsa ileriye dönük olur tamamen besleyecek türde işlemciler saydıklarım.

Anakartın eskiliği ve işlemcinin yetersizliği yarı yolda bırakabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 5 Aralık 2023; 0:7:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 4060 Ti da karar kılarsanız en iyi fiyat garantisini sunarım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aleykum selam. Butceniz nedir. Dlss3 kullanacagim oyunlar oynayacağım diyorsanız tabiki 4060ti 16 gb veya 4070 mantıklı olacaktır

• GlowZone kullanıcısına yanıt

Yari yolda bırakmaz. Ama 11400 kullanıyorum 10400f te kullandım. Zaten ayni performanslar.

Düşünüyorum. İşlemci beni yari yolda hangi oyunda bıraktı diye. Yok hayır boyle birşey olmadi. Rtx 3070 kullanıyorum 2.5 k ekranda. 1080p olsaydi. Oyunlarin grafik ayarlarından çözünürlüğü arttirirdim ya da nvidia dan DSR acardim. Yine yari yolda bırakmazdı.

Darbogaz her zaman olacak işlemci yapmazsa bu sefer ekran kartı yapacak. Önemli olan yeterince fps verebiliyor mu işlemci bu.

Önce bir kart alıp deneyin. İslemcinizin yetersiz olduğu oyunlar varsa o zaman yukseltirsiniz. Evet onu yükseltmek daha büyük sorun çünkü 3 bileşen değiştirmek gerekiyor.

• sadafa1 kullanıcısına yanıt

Bottleneck calcutor da kart ağırlıklı işlemlerde %20 nin üstünde darboğaz yapar diyordu belirtmiştim zaten oradan baktım diye.

Hazır kart işine giriyorken idare ederse iyi o işlemci.

Çünkü 4000 serisi dlss 3 fg falan derken karta yük bindirmeyecek 1080P de ciddi anlamda fps kaybı yaşayabilir bi konuda daha gördüm 4060 ta belki ama 4060 ti için yapabilir demişler.

Bence benim görüşüm arkadaşın bütçesini bilmiyoruz ama

Kartı aldıktan sonra anakart + işlemci değişimi yapması İleriye dönük olması açısından.

Yapmasa da gene yapmak zorunda kalacak ilerleyen vakitlerde.

Yoksa 10400F le rtx 4060 ti kombinleyipte test etmedim tabi de eğer dediğin gibiyse öyle de yapılabilir mantıklı olabilir onun için.

Bir yandan ben burada hazır kart değiştirme işine girmişken diğer parçaları da değiştirsin değiştirmişken tam değiştirsin böyle daha iyi olacağını düşünüyorum.

Malum yarına piyasada neler olacağı belli olmuyor.

Bakmışın 2 katı fiyat artmış bu sefer arkadaş çıkıp diyedebilir keşke önceden şu kadarken alsaydım.

Gene de konu sahibinin bileceği işler tabi de biz önerimizi yaptık.

• GlowZone kullanıcısına yanıt

Tabiki. Onun bileceği iş. Bende o yüzden öneride bulundum. Benim görüşüm şu. 4060ti güçlü bir kart değil. Onun icin işlemci değiştirmem. Eğer bütçe varsa 4070 e gidip o zaman işlemci değiştirmek daha mantıklı.

Siz bunu mu kast ediyorsunuz bilmiyorum. Ama bir işlemci 2.5k da 120 fps verebiliyorsa 1080p de de en az o kadar verir. Aslında bunu su anda kendiside tespit edebilir. Mesela çözünürlüğü ve ayarları oynadığı oyunda baya dusurerek. Ne bileyim low ayarlarda 600p -480 p yaparak işlemci limitli hale getirip oyunlarında sorun olup olmadığına bakabilir. Oynadigim oyunlar forza 5, valo, cyberpunk 2077, starfield. Bunların hiçbirinde işlemci yetersiz demiyorum. Tabi ki starfield de çok iyi değil ama amd daha da kotu ve iyi bir fps icin en az 7700x falan lazim. Buda ekran kartından pahalı sistem yapmak gibi olacak. Pek mantıklı değil. Starfield de işlemci yoracak oyun değil. Oyun sorunlu ve yavaş yavaş duzeltiyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    EKRAN KARTI
    22 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Onarımı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hepinize kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim sagolun dostlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.