Şimdi Ara

ekran kartı yeterli çalışmıyor darboğaz olabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sistem: rtx 2060 , r5 2600 , 2 tane 3000mhz 8gb ram , 500w psu
    2 günde 3 kere mavi ekran hatası , 20 kere oyun crash ı aldım
    Ekran kartım hiç %100 performans veremiyor oyunlarda %70 civarında dolaşıyor (v-sync ya da maksimun fps sınırı gibi bir durum yok.
    Darboğaz yapmasından süpheleniyorum ama işlemci de %100 olmuyor.
    16gb ramim var ama rainbow six siege oynarken bile ram kullanımı 5500mb ı geçmiyor.
    acaba sorun nerede 500w yetmiyor mu bu sisteme yoksa işlemci mi yetersiz ya da yazılımsal bir şey mi yapmam lazım?

• gta5te 90 üstü gpu kullanımı istiyorsanız 2k olacak. 1080pde yüksek olsun diyorsanız 4xaa Allah ne verdiyse açacaksınız bu sefer de 78 fps alamazsın. ayar kısayım 150 fps alayım 99 çalışsın 1080pde öyle bir dünya yok. oyunun problemi amd ile ilgisi yok herkeste böyle. kartı 99 vurdurmak için yanlış oyun seçmişsin başka oyunlara bak.
  • AMD başlı başına sorun. YouTube incelemelerine bir bakıver. Aynı bileşenlerde durum nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı yeterli çalışmıyor darboğaz olabilir mi
    işlemci %36 ekran kartı %50
  • gta5te 90 üstü gpu kullanımı istiyorsanız 2k olacak. 1080pde yüksek olsun diyorsanız 4xaa Allah ne verdiyse açacaksınız bu sefer de 78 fps alamazsın. ayar kısayım 150 fps alayım 99 çalışsın 1080pde öyle bir dünya yok. oyunun problemi amd ile ilgisi yok herkeste böyle. kartı 99 vurdurmak için yanlış oyun seçmişsin başka oyunlara bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rainbow six de de denedim yine düşük kullanıyo ve oyun hep crash veriyo
  • ve 16gb ram olmasına rağmen oyunlar hiç 8 den fazla kullanmıyor eski bilgisayarda aynı çözünürlükte böyle bir sorun yoktu
  • Darboğazı görmek istiyorsanız tüm çekirdek kullanımlarını cpu usage kısmından tek tek açın afterburner'da. Her oyun 6 çekirdek 12 izleği bir arada kullanmaz. Gerçi 2600 ile 2060 darboğaz olmaz.
    Crash'in mavi ekranın sebebi ram olabilir. Ekran Kartı mavi ekran verdirmez, ekran donar ekran kartı crash olursa. İşlemci sıcaklığı da aşırı yükselmiyorsa sorun işlemcide değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • L.J kullanıcısına yanıt
    peki 500w ın yetmeme ihtimali var mı + yetmiyorsa ne olur ?
    tüm çekirdeklere baktım hiç biri %100 olmuyor
  • aliincekas A kullanıcısına yanıt
    yeni aldığın işlemci şimdiden %100 olursa seneye bi daha değiştirirsin. ben 2700xin 8 çekirdeğini yani smt kapattım odysseyde 100 olmadı. psu kötü marka ise sorun crash yaşarsın evet. seasonic diye gitsen pahalı. 750w ortalama bi marka aerocool high power 80+ işini görecektir.

• aliincekas A kullanıcısına yanıt
    Alakası olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen ssd veya ram problemidir. Veya oyun korsan ise olabilir.

• cooler master ın kendinden psu lu kasası var 500w
    oyun korsan değil steam den oynuyorum, ssd ye değil hdd ye kurulu ve onda sorun yok ramin problemli olup olmadığını nasıl anlarım ? windows un ram testini açtım sorun çıkmadı 2 si de çalışıyor 16gb gözüküyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7563747EA

Bu mesaj silindi.
    AMD kullanan Intel fanı diyorsun.

• format attım driverları baştan kurdum sorun devam etmekte yardım edin.
  • Benchmarklarda deneyin bir de tek tek. Cpu-z işlemci stress testi ve unigine heaven benchmark ile ekran kartını zorlayın bakalım hangisinde cortluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7563747EA

Bu mesaj silindi.
    amd kullanan biri olarak sorun olduğunu yazıyorum. buradan nasıl intel fanı olduğumu çıkardın?

soruna sorun demek başka bir markanın fanı olduğu sonucunu mu çıkarır?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.