Şimdi Ara

Ekran Kartım Bozuldu. Alternatif Marka Önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 GB Sapphire HD4890 (256Bit) ekran kartım bozuldu. Daha doğrusu bozulduğunu tahmin ediyorum. Bilgisayarı açtığım andan itibaren ekran kartı fanından korkunç bir gürültü geliyor ve oyun açtığım zaman görüntü gidiyor. 20 gündür o bilgisayarcıdan bu bilgisayarcıya gidiyorum ama adamlar format atmakla yetiniyor (sanki biz bilmiyoruz o işi). Bu vesileyle görüyorum ki memlekette işini doğru dürüst yapan adam kalmamış. Sonuç olarak ben kartın bozulduğunu varsayarak yeni kart arayışlarına girdim.

Bütçem maksimum 500 TL diyebiliriz. Daha fazlasına kaçmak istemiyorum. Aşağıda sistemin diğer parçalarını paylaşıyorum:

Anakart - GIGABYTE EX58-UD3R CI7 DDR3 PCIX GLAN S1366 FW

İşlemci - CI7 INTEL 2.66 GHz (920) 8 MB 1366 MHZ COREI7

Ram - 2GBx2 DDR2 Kingston (Diğer özelliklerini hatırlayamıyorum)

Güç Kaynağı - Thermaltake Toughpower QFAN 650WATT

Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yattara11 -- 20 Eylül 2011; 4:53:47 >

• http://www.exa.com.tr/msi/ekran_kartlari/msi_n560gtxm2d1gd5-334-15369.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMRaDe1923 -- 20 Eylül 2011; 2:05:37 >
  • kartı başka bir makinada deneyebilirsen iyi olur, sorun başka bir yerde de olabilir.
  • Palit GTX560Ti Sonic
    http://www.pc-topla.com/main/palit_gtx560ti_sonic_1_gb_256bit_gddr5_16x-pmu5663.html

SAPPHIRE Radeon HD6870
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-43147-SAPPHIRE-Radeon-HD6870--1-GB--GDDR5--256-Bit--Ekran-Karti---11179-09-20G---Ozel-Fiyatli-Urun.html

ekran kartını başka bir kasada(farklı güç kaynağı) çalıştırmayı denediniz mi

Birde yeni bios yüklesin ( bilen birisi bilmiyorsa hiç yüklemesin ) kartı ikinci el olarak mı aldınız garantisi devam ediyor mu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 20 Eylül 2011; 5:55:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

kartı başka bir makinada deneyebilirsen iyi olur, sorun başka bir yerde de olabilir.

Hocam şu anda son bir bilgisayarcıya daha götürdüm, haber bekliyorum oradan. İnanır mısınız ilk götürdüğüm bilgisayarcı ekran kartının çipi yanmış dedi, başka birisine yönlendirdi. O gittiğim yerde 1 hafta durdu makine, şöyle teste soktuk böyle teste soktuk yaptık dediler. Format atıp verdiler bana. Eve gittim ki aynı tas aynı hamam.

Başka bir yere götürdüm anlattım derdimi güzelce, adam bi müddet sonra aradı ekran kartında sorun vardı yaptım dedi. Gittim almaya, sorunu neymiş dedim, ağzının içinde bişeler geveledi. Şüphelendim tabi hemen denettirdim orda, çalışmadı. Adama diyorum ki şu sesi duymuyo musun? Diyo ki o bişe diil ya fandan geliyo :) Oyun açıp denediniz mi diyorum, yok denemedik diyo. Yani adam tamir ettim dediği makineyi belki de ilk defa benim yanımda çalıştırdı. İşte böyle şeylerle uğraşıyoruz maalesef esnaflık zaten bitme noktasına gelmiş memlekette bir de bilgisayar gibi teknik bilgi isteyen bir konuda önüne gelen dükkan açmış.

Acaba bilgisayar arabadayken veya taşınırken herhangi bir sarsıntıdan dolayı bir parça yerinden oynuyor olabilir mi? Evde eski bir bilgisayar var, artık onun ekran kartını bi denicem benim makinede, benim kartı deneyecek bi makine de bulabilirsem deneyecem. Aslında gittiğim servislerde yapsalar bu işi adamlar anlayacak durumu ama işte...

CoMRaDe1923 ve yenerbalcı üstatlarım, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bu exa ve tektoptan siteleri alışveriş için güvenilir midir acaba?

Bu arada belki belirtmemde fayda vardır bilgisayarı iki yıldan biraz fazla bir süredir kullanıyorum. Ne olduysa bir ay önce oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yattara11 -- 20 Eylül 2011; 4:48:55 >

• tektop yeni galiba hiç duymadım. exa güvenilirdir.
  • akakce.com dan alacagınız ürünü aratarak en ucuz nerden alabileceginizi bulabilirsiniz.
    ikinci elden 5970 alabilirsiniz gtx580 den %20 daha performanslı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 20 Eylül 2011; 5:02:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi Bekliyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Temizle gurultu gelio demişsin BeniM Temizlemdim 90-100 Du dereceler Xtremediik(NOT:KART 4350 :D)Senin ısınıyor vekapanıyor olabilir Dene bak Denemekten zarar gelmez
  • http://anakartim.com sitesine gir.İletişim kısmındaki mail adresine sorununu yaz eğer ekran kartın tamir olur derlerse kargo ile gönderip yaptırabilirsin.Mahallenin bilgisayarcıları senin sorununu çözemezler.
  • hocam işte sen demişsin gürültü geliyo diye. şimdi aç kasayı çıkar kartı sök fanını. fanın arka tarafında ortada bir bandrol olacak sök onu da içine birkaç damla makine yağı kaktır. sonra fanı oynatarak o yağı yedir icada. ses falan kalmaz. ayrıca büyük ihtimalle oyun açıldığına kapanmasıda kesilmiş olacaktır.
  • kasa kapağı açıkken bir bak bakalım ekran kartının fanı dönüyormu büyük ihtimal dönmüyordur o seste fanın zorla dönme istediğinden kaynaklanıyordur zaten olan olmuş arkadaşın dediği gibi biraz kurcala bakalım fanı bir faydası olacak mı
  • Bugün bilgisayarcıya gittim. Makineye düşük özellikte bir ekran kartı takınca sorunsuz çalıştı. Bu sefer de benim güç kaynağından dolayı bir sıkıntı olabilir mi diye benim ekran kartını farklı bir güç kaynağıyla denediler ama yine sorun çıktı. Şimdi ekran kartının chipsetiyle ve ayaklarıyla alakalı birkaç işlem deneyeceklerini söylediler, haber bekliyorum.
  • Denemeler sonuç vermedi ve yeni ekran kartı almak durumunda kaldım.

CoMRaDe1923 hocamın ikinci mesajda tavsiye ettiği kartı aldım. Sorunsuz çalışmakta.

Yardımcı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Palit GTX560Ti Sonic
    http://www.pc-topla.com/main/palit_gtx560ti_sonic_1_gb_256bit_gddr5_16x-pmu5663.html

SAPPHIRE Radeon HD6870
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-43147-SAPPHIRE-Radeon-HD6870--1-GB--GDDR5--256-Bit--Ekran-Karti---11179-09-20G---Ozel-Fiyatli-Urun.html

ekran kartını başka bir kasada(farklı güç kaynağı) çalıştırmayı denediniz mi

Birde yeni bios yüklesin ( bilen birisi bilmiyorsa hiç yüklemesin ) kartı ikinci el olarak mı aldınız garantisi devam ediyor mu ...
    Almışssın h.olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jinnet -- 4 Ekim 2011; 0:54:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.