Şimdi Ara

Ekran Kartım mı arızalı bakar mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 ay önce bir sistem topladım ve kurcalamak için pek vaktim olmamıştı. Biraz göz atayım limitleri zorlayayım dedim fakat şöyle bir sıkıntım var. Ekran kartım R9 290X Tri-X model ve AMD Catalyst Control Center > Performans > AMD OverDrive sekmesinden 1250 MHz olan bellek saati ayarını 2000 MHz yapıyorum ve Fanları %100' e ayarlıyorum. Hemen üstündeki sekmeden AMD OverDrive'ı Etkinleştir butonuna yıklıyorum. Güç limit ayarı ve GPU saati ayarını da %50 ye getiriyorum ( Daha fazlası yok ). Uygula dediğim zaman ekran kararıyor ve hiç bir tepki alamıyorum. Reset atmak zorunda kalıyorum. Aklıma bir şüphe daha düşüyor acaba güç kaynağım besleyemiyormu ? Güç kaynağı olarak Corsair VS 650 kullanıyorum. Anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Belki başka bir sıkıntısı vardır diyerekde sistemimi sizinle paylaşacağım. Şöyle ;

AMD R9 290X Tri-X Ekran kartı

i5 4690K İşlemci ( O.C yapmaya vaktim olmadı stok kullanıyorum )

MSI Gaming 3 Anakart

Kingston HyperX Savage 2x4 CL9 Ram

WD blue 1T HDD

OCZ 120 GB SSD

Hyper TX3 Evo İşlemci Soğutucusu

ASUS VN247H Monitör

Ekran Kartım mı arızalı bakar mısınız ? Ekran Kartım mı arızalı bakar mısınız ?

• Ekran kartında bir sorun yok kardesim. Sen karta oc yapmaya çalışıyorsun ama oc öyle bellek hizi direk sona çekerek yapilmaz. Tabi çöker gpu o şekilde. Oc yaparken ilk başta stok voltajda kaça kadar çıkarabileceğini test edeceksin. Ondan sonra isteğe bağlı stabiliteyi saglayana kadar kartin sınırlarını aşırı zorlamadan voltaj vererek oc yapacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.