Şimdi Ara

Ekran kartım temizlikten sonra aniden ısınmaya başladı[Resim Eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün benim emektarı temizleyeyim derken macunu mu kaçırdım nedir bilinmez ama yük altına girdiği zaman sıcaklık aniden 10-15 derece artıyor ve yavaş yavaş artmaya devam ediyor. Yakmaktan korktuğumdan hemen kapatıyorum ne açtıysam Acaba macuna falan değdim bilmiyorum ki. Neden böyle yapıyor olabilir ? Kartım Sapphire 6850.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M1R4C -- 5 Ekim 2014; 15:52:35 >

• Dayanamayıp baktım macun katılaşmış yer yer boşluklar var, yeni macun alırsam düzelir mi acaba arkadaşlar ? En yakınımda media markt var önerilerinizi de bekliyorum.
  • tarmal macunu sil ince bir şekilde tüm yüzeye dağıt tekrar dene
  • Fan oturmamış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

tarmal macunu sil ince bir şekilde tüm yüzeye dağıt tekrar dene

Elimde termal macun yok, karttaki macun bana biraz eski geldi. Mevcut olan macunu dipten alarak silip tekrar yüzeye dağıt demişsin hocam ama sanki biraz az gibi geldi bana.

quote:

Orjinalden alıntı: BerkhanBalta

Fan oturmamış olabilir.

Hocam fanı hiç sökmeyi denemedim bile (motordan) ama sinir bozucu bir ses çıkarıyor sürekli tırr tırr diye açıp temizledikten sonra motor yağı dökücem macun alır almaz.
  • Yardımlarınızı bekliyorum
  • Macunu yenile..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Macunu asetonla guzelce sil. Yeni macunu guzelce yay.ve fanı bagla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı fanı bana daha hassas geliyor işlemciye göre, döndürerek temizlemek sakıncalı ses yapabiliyor, bozulabilir de
  • Termal macun çok önemli birde vidaları iyi sıkın kartta toplarken
  • Arkadaşlar dediklerinizi harfiyen yerine getirdim ama hala aynı sorun devam etmekte. Termal macunu sıktım şimdi temizledim hala sıkıntı sürüyor

Oyunu açar açmaz sıcaklık aniden 42 dereceden 48 dereceye, 3 saniye sonra 53 bir diğer 3-4 saniye sonra 58 dereceye yükseliyor ve devam ediyor.
  • Isınacak tabi, tam olarak ne yapmak istediğini anlayamadım. Sabit bir şekilde kalmasını mı bekliyorsun ? Oyunda 70 civarı görür o kart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

Isınacak tabi, tam olarak ne yapmak istediğini anlayamadım. Sabit bir şekilde kalmasını mı bekliyorsun ? Oyunda 70 civarı görür o kart.

Isınacak tabi, klima olarak kullanmayı amaçlamıyorum zaten ama anlatmak istediğim şu;

Temizlikten önce sıcaklık doğa kanunlarına aykırı bir şekilde ısınmazdı. 1 derece artar, 2 derece birden artar ama 8-10 derece birden artarsa ortada bir problem olduğu çok açık bir şekilde görünür. Keşke dediğin gibi 70-75 arasında stabil kalsa... 80 üstüne çıkıyor ve kulak tırmalayan fan sesi de cabası. Yalnız garip olan şudur ki, oyunu kapattıktan sonra sıcaklık 3-5 saniye içerisinde 75'ten 50'lere düşüyor benimde çözüm aradığım nokta tam olarakta burası.

• Web tarayıcımı bile açarken sıcaklığı ölçtüm, 42'den 48e sonra tekrar 42'ye düşüyor. Sistem boştayken durduk yere gpu'ya yükleniyor. Fotoğraflarla desteklemek istedim tam anlamıyla anlaşılması için.

Burada tek yaptığım Opera'yı açmak oldu.

Açmadan Önce; Ekran kartım temizlikten sonra aniden ısınmaya başladı[Resim Eklendi] Açtıktan Sonra;  Ekran kartım temizlikten sonra aniden ısınmaya başladı[Resim Eklendi]

• M1R4C kullanıcısına yanıt
    eğer fanında bir sorun yok ise kaldı ki fanı sökmedim bile diyorsun. O zaman macun demişler onu da temizleyip yeniden sürmüşsün. E güzel fanı da yerine oturttuysan 2 seçenek kalır geriye. Ya fan temizlerken üzerindeki elektirik devrelerinden biri zarar gördü kaldı ki bunun etkileri kartın çalışmaması yada küt diye birden kapanması veya çizgiler oluşması gibi bir çok sonucu olduğundan bilen birine yada servise götürmen. Diğer seçenek ise seni yanıltan o sırada ekran kartını kullanan ve tesadüfen sen ekran kartını temizledikten sonra bulaşmış bir virüs olması. kısacası Eğer yazılımsal bir sorunun yoksa fiziksel hasar almıştır başka açıklaması olamaz :)
  • Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam cevabın için. Nereye götüreceğim hakkında en ufak bi fikrim bile yok. Bunun dışında bir arkadaşım da dedi ki power supply artık işlevini görmüyor yenisini almalısın. Ne kadar doğrudur acaba
  • M1R4C kullanıcısına yanıt
    ekran kartı tamiri bilmeyen hatta bilen birisi için bile zor bir iştir. O yüzden en iyisi bölgende merkeze inip araştırıp sorup güzel bi oem parça tamiri ile ilgilenen birilerini bulmak. Power ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Eğer öyle ise aşırı voltaj verir demektir ama bunu da anakarttan otomatik ayarlıyor. Ve verdiği voljatı görüp araştırabilirsin. Eğer biostan voltaj değerlerini yükselttiysen bunlarda yapabilir. Dediklerim yazılım kısmı. Biosu kurcalarken +0,3 gibi bir voltaj filan arttırmış olduğunu düşünürsek oyunda soğutman iyi değilse kartı yakarsın zaten. Dediğim gibi yazılım sorununu halletmek için kesin 2 çözüm var . 1' seçenek hard format 2.si ise bios reset dir. Bunları kolayca bir günde ortalama 5-6 saat de yaparsın. Ardından kartın yazılımını yükleyip grafikleri sağlam bir oyuna girip kartı denersin eğer gene çok ısınıyor ise dediğim gibi işinin ustası birilerine götürmen lazım. Ama önce yazılım konusunu çöz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.