Şimdi Ara

Ekran Kartıma Overclock Yapmak İstiyorum ama ... ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Xfx Ati Radeon HD5570 1GB 128bit DDR3 ekran kartım var . Bugün nette araştırırken 2.8 GB'ye kadar Hyper Memory ile çıkarıbilir ibaresini gördüm ve bunun sonucunda ekran kartımı overclock ile en azından 2 gb yapmak istiyorum. Catalyst Control Center dan nasıl yapılıcağını biliyorum ama neye göre yani sınırın ne olması gerektiğini bilmiyorum. Yok yere işleyen aleti bozmak istemediğimdem 2 gb yapmak için sınırı neye göre ayarlayabileceğimi yazar mısınız ? Teşekkürler.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulabilirseniz banada lazım :) casaltyden ben hepsini dibe vurdum anlamadığımdan zamanında bişey olmadı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vasak09 kullanıcısına yanıt
    Cogu yerde deneyerek yapin ekranda bozulmalar olana kadar arttirabilirsiniz diyolar ama ben guvenemiyorum yinede drup drurken bozmayalim aleti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fernandao kullanıcısına yanıt
    ben orda ne kadar ayar varsa sona dayayıp fanıda 100 yaptım 720p Gta5 oynadım hocam :)
    ama benim asıl merak ettiğim bu zımbırtı 2.8gbta kendi mi çıkıyor bir ayarımı var
  • vasak09 kullanıcısına yanıt
    Hicbi bilgim yok hocam ne desem yalan olur :) yeni sistem topladim eski sistemde olsam kesin denerdim bu ekran kartina overclock isini ama daha dun ogrendim 2.8 gb a kadar arttirilabildigini

• Hocam bu karta pek deymez o.c
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • leqvar kullanıcısına yanıt
    1 gb dan 2.8 e cikabilir diyo ama eger normal 2 gb kartlar gbi performans verirse degebilir ama denemeye cekiniyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fernandao

1 gb dan 2.8 e cikabilir diyo ama eger normal 2 gb kartlar gbi performans verirse degebilir ama denemeye cekiniyorum :)

hocam daha önce bende bu kart vardı bu olay şöyle diyelim oyun grafikleri yükseltiyorsun dimi onun için sana yer lazım kart 1gb örnek kartın özelliği ile 2,8 gb falan yükseliyo performansa katkısı yok
  • leqvar kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam,saolun

• açıkçası ekran kartına overclok yapmak acımasızlık olur daha önce hd 6850 ekran kartım vardı bios mod ile 6870 ekran kartın frekansları ile değiştirdim kartım ilk 1 ay sorunsuz kullandım çoğu oyunda
    10 15 fsp farkla akıcı oynadım sonra ne olduysa kart sapıtmaya başladı sıcaklıkları gün gün takip ettiğim halde full yük altında 60 65 derecelerdeyken bile oyunda grafik donmaları ve hatalar aldım
    sonra eski biosu tekrardan attım ama sorunlar aynen devam etti

en sağlam overclok ilk yaptığım yöntem ama kartında resmen anasını ağlatıyor karttan performans alamadığım için mecbur birtane daha forumdan 6850 ekran kartı aldım şimdi onunla crosfire kurup oynuyorum yani demem o ki her parçaya overclok yapın ama ekran kartına yapmayın
  • Rootin kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam saolun bilgilendirme icin. Crossfire nedir aciklar misiniz ?

• Crosfire ve SLI diye iki tabir vardır İki amd ekran kartını birbirine bağlama yöntemi crosfire 2 envidia ekran kartını bir birine bağlama yöntemi ise SLI dir 1 inci pcı soketi x16 iken 2 inci bağladığın pcı soketi x8 hızında çalışır yani 2 inci ekran kartını %50 yada %75 performans alırsın ama iki ekran kartını bağladığında tek ekran kartıymış gibi görüp grafik motoru daha iyi performans verir örnek verecek olursak 1 oyunda ful ayarda 30 fsp alıyorsan crosfirede yada SLI de bu oran 40 45 fsp yi bulur yanlız 2 inci ekran kartı x8 hızında çalıştığından kendi içinde darboğaz olacaktır bu durmda 2 inci bağladığın ekran kartı ilkine oranla daha fazla ısınacaktır ama bu ısı öyle tehlike boyutunda değildir kasa içi hava sirkülasyonun iyi ise bu oranı 3 yada 5 derece daha düşecektir uzun zamandır crosfire sistemle çalışıyorum ve sisteme hiçbir yan etki edecek bir olumsuzlukla karşılaşmadım zaten forumda ve çeşitli sitelerden Crosfire yada SLI ile daha detaylı bilgi sahibi olabilirsin

kullandığın anakart nedir bilmediğim için kendi sistemimden yola çıkarak yorum yaptım ama PCI slotu 3.0 olan anakartlar var onlarla yanlış bilmiyorsam 2 slotuda x16 da kullanabiliyosun ama pahalı kartlar bunun içinde sanırım bios güncelleme ile yapılabiliyor sanırım hiç öyle kartım olmadığından deneyemedim zaten fazlası ile yetiyor bana

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.