Şimdi Ara

Ekran kartımı satmak istiyorum & tavsiyelerinize açığım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

22 Ocak 2020 tarihinde toplamış olduğum gaming kasamın ekran kartını satmak istiyorum. Aranızda piyasadan ve bilgisayardan anlayan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa gerçekten çok müteşekkür kalırım.

Ben sizlere öncelikle yapmak istediğimden kısaca bahsedeyim. Ekran kartımı satmak istiyorum ve onun yerine RTX 2060 ekran kartı almak istiyorum. Ama iki tane belli başlı sorum olucak.

1. Ekran kartımı satıp yerine RTX 2060 alsam bilgisayarımla uyumlu olur mu?

2. Ekran kartımı satmak istesem nerden satabilir ve kaç TL'ye satabilirim? (aşağıya linkini bırakacağım bir sitede 11.977 TL'ye sıfırı satılıyor. Benimkininde garantisi devam etmekte.)

LİNK: https://www.gaming.gen.tr/urun/18426/asus-dual-gtx-1660-super-advanced-edition-evo-6gb-gddr6-192-bit-ekran-karti//?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=Google%20XML&utm_medium=cpc&utm_term=18426

Bilgisayarımı incehesaptan almıştım, özelliklerini şöyle belirteyim:

+ Asus DUAL-GTX1660S-A6G-EVO GeForce GTX 1660 Super 6GB GDDR6 Gaming Ekran Kartı

+ AMD Ryzen 5 2600X 4,25GHz 19MB Cache Soket AM4 İşlemci

+ Asus B450M Dragon AMD B450 Soket AM4 ATX Gaming Anakart

+ (2 adet olmak üzere toplamda 16GB) Adata XPG Gammix D30 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Kırmızı Gaming Ram

+ James Donkey JD512 512GB NVMe M.2 PCI-E SSD Disk

+ GamePower Mythril 1x120mm ARGB Fan ARGB LED Bar Temperli Cam Gaming ATX Kasa

+ Sharkoon SHP Plus 120mm Fan Siyah Power Supply

• 1660 SUPER ile RTX 2060 neredeyse aynı güçte.

• DLSS özelliği olduğu için RTX tercih etmek istiyorum. Tabii ekran kartımı istediğim fiyatlara satabilirsem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nomads1903

DLSS özelliği olduğu için RTX tercih etmek istiyorum. Tabii ekran kartımı istediğim fiyatlara satabilirsem :)

Aşağıda forumun ikinci el bölümü ver. Orada senin kartının piyasa değerini görebilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/ikinci-el-ekran-karti--f265

• Satip amazon yurtdisindan 3060 kovalayabilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam gec kalmissiniz satmak icin.5 bine kadar geriledi tr de 2060.piyasa normallesneye basladi

Kartiniz 4 e gider.satip amazon jp den 3060 kovalarsiniz ustune 2 bin tl ekleyerek

O sitelerdeki fiyatlar normal degil.orayi baz almayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 11 Temmuz 2021; 20:25:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1660 super'den 2060'a geçilme 3060 kovala

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi Bekliyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üçe beşe bakmayın satın piyasa sert gümleyecek kartlar eski fiyatlarına düşecek.Satıp 2 ay sonra rtx3070 alabilirsiniz.

• vay be 1 sene önce 2500 3bin tl falandı bu rtx 2060lar 2.elde. Şimdi kart dahada eskidi. Bence aynı fiyata düşmeden satın

• quote:

Orijinalden alıntı: GenqhisKhaan89

vay be 1 sene önce 2500 3bin tl falandı bu rtx 2060lar 2.elde. Şimdi kart dahada eskidi. Bence aynı fiyata düşmeden satın

Ben 2000 e almıştım geçen senenin şubat ayında rtx2060 amp modelini forumda bir arkadaştan çokta temizdi.

• Bilgisayarla uyum konusu tartışmaya açık.

DDR3 sistemle triple aaa oyunlarda 4k'da 60 fps alırsın rtx 3090 takarsan, bunların testleri hep yapıldı. Çünkü çözünürlük arttıkça işlemciye binen yük azalır. İşlemci dediğin 1080p'de, biraz'da 1440pde yorulur. İşlemci testi 480p de yapılır zaten, bunu uzmanlar bilir.

8k çözünürlükte single ram ve dual ram performans farkı göstermez. Hangi çözünürlüğe göre konuşuyoruz bilmiyoruz. Darboğaz denen şey 1080p cs go'cuların fortnite'cıların tuhaf bir fantezisi çoğu zaman. Orda 5 fps düşünce yorumluyorlar ama o sisteme 3090 taksan fps zaten fazla fazla uçuyor dar boğaz var denilen 3060'lı sistemden. İşlemci limitine takılmak kolay iş değil. Atıyorum darboğazdasın ve rtx 3060 ile 75 fps alıyorsun, rtx 3090 ile 110 fps alırsın yine darboğazdasındır ama fps her türlü uçar. Rakamları tamamen attım, benzer olacaktır.

Paranın yettiği en iyi kartı al. 3060 altına güncelleme yapmak değmez

İşlemci eski diye eski ekran kartı alınmaz daha neler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 15 Temmuz 2021; 21:5:36 >

• 2060 rtx olarak güçlü bir kart değil. alınabilirse en azından 3060 alınsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.