Şimdi Ara

Ekran Kartında maximum AA ayarlarında meydana gelen problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI GTX 580 kullanıyorum, battlefield 2 yi oynarken 32x AA ayarlarında oyun 10 yada 15 dk sonra beyaz ekrana dönüyor ve çıkmak zorunda kalıyorum, 1 keresinde çok küçük yeşil çizgiler vererek oyunu kapattı ama bu bir kere oldu diğer beyaz ekran olayı herdaim oluyor, bu problem sadece battlefield 2 için geçerli diğer oyunlar gayet güzel çalışıyor, bu beyaz ekran hatasını aldığımda genelde sıcaklık 61 derece fan hızı %81 de oluyor. ayrıca bu hatayı alınca msi afterburner programında takip ettiğime göre bütün ekran kartı değerleri "0" a düşüyor (GPU, fan hızı hatta sıcaklık değeri bile 1 saniyeliğine 0 olarak gözüküyor)

windows 7 64 bit bütün güncellemeler tamam, son sürüm driverlar yüklü (hatta kurulum cdsindeki driverlarıda denemiştim sonra silip yenisini kurudum) ekran kartında herhangi bir overclock uygulanmadı, bu oyun orjinal steamden indirildi ve updateleri tamam.

gigabye x58a ud7 anakart termaltek 875 watt psu 3*2gb 1600 Mhz DDR3 Ram ve i7 950 işlemcim var,

bu problem neden kaynaklanıyor olabilir. yada bunun bir çözümü varmıdır ?

• hocam oyun içinde 8X AA, 16X AF açılabiliyor maksimum, siz 32X AA'yı nasıl açıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

hocam oyun içinde 8X AA, 16X AF açılabiliyor maksimum, siz 32X AA'yı nasıl açıyorsunuz?

Kontrol panelden açmıştır yav
  • BC2 DX11 de 32xAA açılabiliyor 400 500 serisi kartlarla.

Soruna gelince. 8xAA dan fazlasını açınca meydana geliyordu bu durum. En son driverlarda çözüldümü bilmiyorum.

Ekran Kartında maximum AA ayarlarında meydana gelen problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 18 Şubat 2011; 15:26:19 >
  • benim kartla o kadar açılıyor en fazla arkadaşa da söz vermiştim deneyeceğim diye, nvidia kart sahiplerinden denemelerini rica ediyorum. teşekkürler.
  • Bide sorum neden 32x aa açıyosun ki
  • 32xAA ile ilgili bir uyumsuzluk olabilir. Daha düşük AA ile denediniz mi?
  • Oyunu 1440x900mhz'de oynadığım için ekran kartını kasmak zorlaşıyor. Ben de bu yüzden fantazi amaçlı 32xAA açarak oynuyordum ancak hiçbir sıkıntı oluşturmuyordu. Tabi benim kart GTX460 ve tek kişilik senaryo için geçerli olan bir durum. Ayrıca belirteyim, 260.xx sürücülerinden daha önce de bunu yapıyordum. Şimdi tekrar bakayım ama işlemci çift çekirdek, ekran kartına çok yük binmeyeceği için çok da geçerli bir gözlem olmaz sanırım.

20 dakikada ilk bölümü oynayıp bitirdim en ufak bir sorun yoktu. Video bölümlerinde %99, oyun genelin %60 civarında gpu kullanımı vardı. En düşük %49 gördüm. Yük hali böyle iken 32xAA ile hiçbir sıkıntı oluşmadı. Kullandığım sürücü 266.58.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 18 Şubat 2011; 12:32:05 >
  • ben daha demin yine denedim arkadaşlar 16x çalıştırdım, oyun yine aynı hatayı verdi, yani normalde 32x AA ile çalıştırsan bile bu problemi vermemesi lazım değilmi sonucta o secenek çıkıyorsa bu oyunda demekki kart destekliyor,

ayrıca msi afterburnerde GPU değeri shader değeri memory clock değeri fan hızı değeri vs. hepsi bir anlık "0" oluyor bu hatayı öyle veriyor neyse ben çeşitli ayarları deniyorum bakalım, bu arada geri kalan hiç bir oyunda sorun yok gayet güzel

yanıtlar için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim
  • 8x CSAA da yine hata verdi, demekki bendeki sorun başka, acaba 64 bit windows 7 kullanıyorum ondan olabilirmi ?
  • hocam furmark ve occt gpu testlerini yapın kart hata vermezse oyunla alakalı demektir, eğer kart yüke bindiğinde kesiyorsa güç ile alakalı bir sıkıntı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

hocam furmark ve occt gpu testlerini yapın kart hata vermezse oyunla alakalı demektir, eğer kart yüke bindiğinde kesiyorsa güç ile alakalı bir sıkıntı olabilir.

evet furmark ta, 32x açık ve kapalı testler yaptım ortalama fps AA açıkken 47, kapalıyken 130 oldu bi sorun olmadı, stabilize testinde bi sroun olmadı ve sıcaklık 61 derece fan hızı %77 demekki dediğin gibi sorun oyunda ozaman fazla üstüne gitmeye gerek yok bu oyunuda oynamayalım kalsın :)

çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
  • rica ederim, orjinal oyunda sıkıntı olması da insanin moralini bozar ama oyunun sitesinden update'i filan varsa indirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.