Şimdi Ara

Ekran kartından gelen garip ses :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim zotac geforce 9800 gt ekran kartım var yaklaşık 3-4 gün öncesine kadar normal çalışıyordu ama simdi oyunlara girdiğimde veya film izlediğimde dızzzz....... diye sürekli bir ses geliyor oyundayken alt+tab yapıp masaüstüne döndüğümde ses kesiliyor sonra oyuna geri döndügümde yeniden başlıyor ses ekran kartı fanından değil rivatuner programıyla fan ı durdurdum ses gelmeye devam etti sonra oda yetmedi fan çalışırken elimle durdurdum o zamanda ses gelmeye devam etti

bunun dışında denediklerim :
    prizleri değiştirmek
    ekran kartının ve bilgisayarın komple tozunu almak
    belki güç yetmiyordur diye dvd sürücüsünü çıkarmak
    rivatuner ile fan hızını sabitleyip öyle oyuna girmek ( belki oyuna girince fan hızı artıyordur fan hızı artınca ses çıkarıyordur diye )

ayrıca rivatuner programıyla fan hızını %100 %50 %25 gibi değerlere getirdim masaüstündeyken hiçbir sorun yok oyuna girdiğim anda dızzzz..........

not: rivatuner programını ekran kartından ses gelmeye başladıktan sonra kurdum

bunun dışında sistem özelliklerim:
    intel core 2 duo e8400
    2gb ram
    msi p35 neo
    500gb hd

sizce neden böyle bir sorun olmuştur nasıl düzeltilebilir sesi iyice dinledim ekran kartından geliyor % 80 eminim :D

• hiç kimsenin bir fikri yok galiba :(
  • yoook benım de yok
  • up
  • ekran kartından geldiğine eminmisin ekran kartında ses gelebilecek tek yer fandır o değil diyorsun başka bi yerden geliyor o ses iyi kontrol et
  • evet ama kasayı açıp iyice dinledim ses alt taraflarda geliyor bir tek ekran kartı var alttada ayrıca kapasitörlerden filan geliyor olabilir mi diye de düşündüğüm oluyor dızzzzz diye bir ses , anlamadım valla :(
  • Harddiskten geliyor olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörden ses geliyor
    16 yıl önce açıldı
    PC de ses çıkmıyor...Ses sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kapasitörlerden olma ihtimali çok düşük ekran kartı stok fan mı? stok fandan gelen ses olabilir dönüş sesi muhtemelen bu olabilir
  • arkadşım bügün GTX 260 aldım aynı dediğin şey bende de oluyor.Arkadaşlar durum şu ben de elimle durdurdum fanı hızınla oynadım falan fıstık.Kartı yük altına sokunca ses çıkmaya başlıyor mesela atitool daki 3d view i açınca başlıyor ses küpün hareketine göre dalgalanıyor veya 3dmark06 da yine ton deiştirerek geliyor.%100 ekran kartından geliyor ses büyük ihitmal kapasitörlerden geçen akım... Çünkü ekran akrtını downclock ettiğimde ses baya azaldı.Overclock edince biraz daha artıyor.Bir zararı var mı bilmiyorum benim için önemli olan zararı olamsın daha kart yeniş ztn:) bilen varsa lütfen yardımcı olsun.Bir zararı dokunur mu dokunmaz mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: terapi_triyaki

kapasitörlerden olma ihtimali çok düşük ekran kartı stok fan mı? stok fandan gelen ses olabilir dönüş sesi muhtemelen bu olabilir

Yukarıyı okumadın sanıırm, "fanı tamamen durdurdum, yine ses geliyor " demiş...
  • arkadaşlar arkadaşın durumunu en iyi ben anlıyorum galiba KESİNLİKLE FAN dan gelmiyor ses...biraz sonra pc yi kapatıp ekran akrtı güç girişleri kobntrol edeceğim...
  • Bu durumdan müzdarip birkaç kişi daha görmüştüm..

Sizlere tavsiyem bu durumu Ekran Kartı formundaki arkadaşlara danışmanız yönünde. Şahsen ben ne kadar bilsem.. ne kadar çok kart geçse de elimden, ilgilenmediğim bir konu. Ama Ekran Kartı bölümünde bu konunun detaylı bilgilileri var. Mutlaka yardımcı olacaklardır.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_296/tt.htm
  • ben ekran kartı bölümüne 2 miz adına da açtım konuyu ilgilenen herkese teşekküler iyi akşamlar
  • Kapasitörden geçen akım.

Zararı olacağını sanmıyorum.
  • yorumlar için teşekkürler gerçekten kafamda biraz daha netleşti , zararlı değilse sesle idare edilir napalım , bende zararlı olmasından korkuyordum çünkü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.