Şimdi Ara

Ekran Kartını nasıl soğuturum? 75 derecede reset atıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartım GIGABYTE NVIDIA 8500GT 512MB Yalnız sadece american loung haul oyununda full ayarlarda bir zaman sonra mavi ekran hatası gelerek oyundan atıyor ortalama 75 dereceyi geçince reset atıyor yada oyun hata veriyor! Sizce ekran kartını nasıl soğutabilirim?
    Kasanın kapağını açıp vantilatör koydum sıcaklığı 62 de tuttu ortalama ve hiçbirşey olmadı
    Sizce oraya ne gibi bir sistem yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Han-X -- 5 Ağustos 2008; 20:58:04 >

• Arctic Cooling VGA Cooler Accelero S1 Rev.2 gerçekten çok güzel bir soğutucu.

Bu ürünü kartınıza monte ettikten sonra hem sesten hemde fazla sıcaklıktan kurtulursunuz. Fiyatı da uygun.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=AcS1Rev2
  • hocam çok güzelde bukadar para bulamam öğrenciyim ve pc yi yeni aldığım için taksidim çok
    idareten hava soğutması olması lazım örneğin 20-25 tl lik 12cm lik bir fan işimi görürmü sizce?
  • bendede HD4850 var çooook ısınıyor die 12 cm fan taktım. 7 şer cm 4 vidayının 1 er cm fana taktım kasaya yerleştirdim alt kısmana yani kasanın tabanından 6 cm yükseklikte kalıyoor ekran kartı ile arasındada 4 cm falan var inşallah etkisi olur vidaların baş kısımları düz olsun uclarına az bi japon yapıştırıcısı dök kasa tabanına ekran kartının altına denk gelecek şekilde yapoştır =) hem ekonomik hemde pasif sağutmadan daha faydalı bence =) şimdi fotosunu eklerdim ama kasa açıkta değil bi ara eklerimde millet gülmekten yıkılır fakat bence o pahalı pasif soğutmadan daha iyi soğutur =)
  • 12 voltla çalışan bir motor bağlayıp ucna plastik kesip taktım:D
    ayarlı adaptör ile 12 volt verdim yarım saat felan oyunda 75den 61 seviyesine düşürdü o şklde tuttu ama adaptöre ne olduysa bozuldu:D işe yarıodu ama vızzzzz die ses çıkarıodu hiçde hoş değildi yani bnmkide gülünçtü şuna bkın:d
  • Evet, oldukça gülünç :D

Ayrıca neden adaptöre takıyorsunuz ki? Güç kaynağından da gerekli enerjini karşılayabilirsiniz...
  • valla abi bir an önce soğutmaya bak derim :) benimki 80de yandı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla nasıl soğutacağıma halen karar veremedim 12cm güzel bi fan işimi görürmü?
  • Ekran kartınızın soğutucusu pasif.

12cm' lik bir fan işinizi görecektir.

Size hepsiburada.com' da en fazla satılan soğutucu olan "NANOXIA FX12-1250" i öneririm.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd95140
  • güzel ama dünüş hızı az gibime geldi kendi bilgisayarımın arkasında bulunan cooler fanda 1270 civarında dünüyor ama pek bir işe yaramıyor yani ekran kartını soğutacak daha hızlı dönen bir fana ihtiyacım var
  • ACRYAN Blackfire4x CrossUV Led Fan 120MM;

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=ACR-BF9000

2000RPM
  • Aslında benim taktığım 12 cm fan büyük bir hata onun yerine kasanın arkasındaki 12 cm fanı taksaydım keşke hem dönüş hızı fazla hemde o fan havayı dışarı atıyor o 2 fanın yerini değiştirip havayı dışarı atan fan olarak kasanın yanındaki 8 cm fanı kullanmak daha mantıklı. Eğer hala dedğim aklına yatıyor ve yapacaksan dedğim gibi anakarta bağlı rpm yüksek fanı ekran kartdının altına yerleştir. Veya en sağlamı en çok ısı düşürecek şey ama biraz zahmetli kasanın açıkta kalması gerekiyor. Çünkü günlük yenilemen gerekir. Bir poşete buz doldur koy ekran kartının üzerine =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiSiLaC -- 7 Ağustos 2008; 9:43:33 >
  • ben ne denediysem kendi yaptığım sistemden daha iyi performans göstereni görmedim motor harika dönüyor güçlü psu dan 12 aldım dahada hızlandı elimi kaptrdım yanlışkla soydu bıraktı hemen nfs de 92 derece oldu motoru bi açtım 63:D
  • Ben Böle Soğutuyorum =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiSiLaC -- 23 Ağustos 2008; 14:25:25 >
  • sappihire 1650 pro da 83 gördüm ne res ne performans düşüşü yaşıyorum ....
    tabi ekran kartından ekran kartına fark edecek
  • bende 94 derece gördüm asus 256mb EN6600td modelinde pasif soğutuculuyduubaktım olacak gibi değill kartıı yakmadan üzerine bi 8cm fan yapıştırdım şu anda 61n üzerinee çıktınıı görmedim4 5 saatt cod4 oynadım sonuç aynı..müsaitt oldumdaa ss gönderirrim..bideee @SONYENICHERY@ senin pasif sogutucun ful bakır üzerinee 8cm fan montelesen daha ii sonuçlar alırsın emin oll..
  • Hacom işlemcinin soğutucusunun üzerindeki toz ne öyle

Ayda 1 kere genel bir temizlik yapıyormusunuz ?
  • yok hocam şalışır durumda çekmiştim resmi döndüğünden dolayı öyle görüntü çıkmış ortaya yoksa temiz yani
    Bu arada artık sorun yaşamıyorum arkadaşlar yeni bir yazılım yükledim Test driver unlimitedde 94 deredece hiçbir sorun olmuyor Yazılım gerçekten fark ediyor arkadaşlar
  • 8cm bi fanı kasa arkasındaki metal cubuklardan birini eğerek havaya kaldırıp yapıştırın. Hatrı sayılır bi fark olur sanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarnufel

8cm bi fanı kasa arkasındaki metal cubuklardan birini eğerek havaya kaldırıp yapıştırın. Hatrı sayılır bi fark olur sanırım
    10 Sene geçmiş konu açılalı güzel hort.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.