Şimdi Ara

Ekran kartının HDMI çıkışı bozuldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartının HDMI çıkışındaki pinlerden iki tanesi kırıldı. HDMI kablo ile ne PC ye ne de LED TV ye görüntü aktaramıyorum. Ekran kartının DVI çıkışı da var ancak ona bağlarsam da TV ye ses aktarımı olmayacak ve sanırım görüntü kalitesi de düşecek.
    Acaba HDMI çıkışı yenilenebilir mi, teknik servise filan götürsek garanti kapsamında tamir yaparlar mı, yoksa kullanıcı hatası diye ücret mi isterler. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartının HDMI Çıkışının Bozulması

Ekran kartının HDMI çıkışının bozulması, monitörünüzün görüntü almasını engelleyebilen yaygın bir sorundur. Bu sorun, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Kablo Sorunları: HDMI kablosu hasar görebilir veya gevşek bir bağlantıya sahip olabilir.
    • Ekran Kartı Arızası: Ekran kartının kendisinde bir arıza olabilir.
    • Sürücü Sorunları: Ekran kartı sürücüleriniz güncel olmayabilir veya bozulmuş olabilir.
    • Donanım Çatışmaları: Diğer donanım bileşenleri ekran kartı ile çakışıyor olabilir.

Sorunun Giderilmesi

Ekran kartının HDMI çıkışını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Kabloları Kontrol Et: HDMI kablosunu ekran kartından ve monitörden çıkarıp tekrar tak. Kabloda fiziksel hasar olup olmadığını kontrol et.
    • Ekran Kartını Test Et: Ekran kartını başka bir monitöre veya bilgisayara bağlayarak test et. Bu, sorunun ekran kartında mı yoksa monitörde mi olduğunu belirlemene yardımcı olacaktır.
    • Sürücüleri Güncelle: Ekran kartı sürücülerini en son sürümlerine güncelle.
    • Donanım Çatışmalarını Kontrol Et: Aygıt Yöneticisi'ni kullanarak diğer donanım bileşenlerinin ekran kartı ile çakışıp çakışmadığını kontrol et.

Bunlar işe yaramazsa, aşağıdaki adımları uygulamayı deneyebilirsin:

• Ekran Kartını Yeniden Tak: Ekran kartını anakarttan çıkarıp tekrar tak.
    • BIOS'u Sıfırla: Bilgisayarının BIOS ayarlarını varsayılan değerlerine sıfırla.
    • Profesyonel Yardım Al: Sorunu kendin çözemiyorsan, profesyonel bir teknisyene başvur.

Ekran kartının HDMI çıkışının bozulması sorunu genellikle yukarıdaki adımlarla çözülebilir. Sorun devam ederse, daha ciddi bir sorun olabilir ve ek donanım onarımı gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kullanıcı hatası, lehimlemesi de çok zor büyük ihtimalle olmaz geçmiş olsun. DVI kullanabilirsiniz görüntü farkı olmaz ancak ses iletmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler cevap için. Az önce yetkili servis Mascom'u aradım onlar da tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Sanırım TV'ye hem görüntü hem de ses aktarabilmek için yeni ekran kartı almaktan başka çare yok.
  • Ekstra bir kablo ile ses aktarımı yapın tvye?
  • Tamiri imkansız gibi birşey , Geçmiş olsun
  • Sağolun. Tanıdığım bir elektronikçiye de danıştım az önce o da üzerine bir bardak su içmemi tavsiye etti Sadece DVI çıkışı ile kullanmak isteyenler olur diye satabilirsem satacağım. Olmazsa da yapacak bir şey yok.

Ekstra kablo ile ses aktarmak istemiyorum, PC ile TV arası 4 metre, HDMI kablonun yanına bir de ses kablosu eklenirse evde sıkıntı çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelighter -- 10 Temmuz 2014; 14:16:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitelighter

Ekran kartının HDMI çıkışındaki pinlerden iki tanesi kırıldı. HDMI kablo ile ne PC ye ne de LED TV ye görüntü aktaramıyorum. Ekran kartının DVI çıkışı da var ancak ona bağlarsam da TV ye ses aktarımı olmayacak ve sanırım görüntü kalitesi de düşecek.
    Acaba HDMI çıkışı yenilenebilir mi, teknik servise filan götürsek garanti kapsamında tamir yaparlar mı, yoksa kullanıcı hatası diye ücret mi isterler. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

görüntü açısından dvi ile hdmi arasında hiçbirfark yok hatta forumdaki tecrübeli kullanıcılar dvi da daha iyi görüntü elde edildiğini bile söylüyorlar.yani senin tek sıkıntın ses alamamak onu ses kablosu alarak anakartın ses inputundan televizyonun ses outputuna bağlıyarak rahat bir şekilde çözersin .20 tl lik harcama yapacakken 200 tl lik(en az) masrafa girme bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.