Şimdi Ara

Ekran kartının sıcaktan kilitlenmesi ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısa bir süre önce Saphire X1950PRO 256mb'lik ekran kartlarından aldım. Güzel nokta, kartın şu anda var olan bir çok oyunda full detayda ve 1024*768'de 24 fps'nin üstünde bir performans vermesi. Kötü olan nokta ise şu: Önce Tiberium Wars'ta, sonra da S.T.A.L.K.E.R'da, tüm detaylar açık, 1024*768'de oynarken (ve 24 fps'nin oldukça üstündeyken), görüntü dondu. Ekran kartı aşırı ısındığı için kendini kapattı sanırım, ya da her ne yaptıysa artık... Sonuçta reset attığımda görüntü gelmedi. Fakat 1-2 dakika bekledikten sonra geldi. Kasam da çok kötü sanırım. Yan kapağı açınca, ve hatta vantilatörü yanına koyunca işlemcinin fanının bağırması azalıyor :) Hatta Tiberium Wars'u bu şekilde oynayınca ekran kartı bir daha kendini hiç kilitlemedi. Ama bu şekilde oynamama rağmen S.T.A.L.K.E.R'da 20 dakika içinde kilitlenme oldu. Şimdi bu sorunu nasıl halledebilirim? Ekran kartım mı sorunlu? Soğutmasında problem mi var acaba? Yoksa olay kasamın kötü olmasından mı kaynaklanıyor? Yani iyi bir kasa alırsam, bu sorun çözülür mü? Güç kaynağından gelen güçle de bir ilgisi var mı diye düşündüm ama. Güç kaynağım 350W'lık (sanırım o da dandik) bir güç kaynağı. Oysa ki, kartı almadan önce testlerde gördüğüm, tam güç kullanımında kaynaktan bütün sistemin yine de 300W bile çekmiyor oluşuydu ki sistemlerinin benimkinden daha az elektrik çekeceğini zannetmiyorum (1 tane IDE sabit diskim var, 3Ghz işlemcim var, 2gb belleğim var). Yine de duyduğuma göre böyle kötü güç kaynakları 350W deseler de, 250W'ı zor buluyorlarmış. Bu durumda, mesela ekran kartı tam güç çalıştığında sistem 270W civarına ihtiyaç duyasa ne olur? Bu tarz bir kilitlenme bu yüzden oluyor olabilir mi?
    Ne önerebilirsiniz cidden? Ekran kartının soğutucusunu mu değiştireyim? Daha iyi bir kasa mı alayım? Ekran kartını serviste denesinler diye geriye mi götüreyim? Sonuçta yüksek detayda ve akıcı oyun oynamak için bir kart aldım ama bunu yapamıyorum :(

Sağolun, iyi günler...

• ekran kartında herhangi bir sorun olsa sadece 2 oyunda değil tüm uygulamalarda sorun çıkartırdı. ekran kartının iyi soğutulamaması olasılığı çok yüksek. oyun oynarken bir bak stalker da kitlenen oyunlarda kitlendiğinde elinle bir bak karta ne durumda büyük ihtimal ısı çok yüksek olacaktır. kartın fanlarını bir kontrol et tozlanmadan fan(lar) tıkanmış hava yolları tıkanmış olabilir. bunlarda bir sorun yoksa yeni bir soğutucu alman gerekebilir...

kasaya gelince kasa içi hava sirkülasyonu iyi değilse bu tüm parçaların normalden fazla ısınmasına ve geç soğumasına neden olur. kasam iyi değil diyorsun o zaman uygun bir kasada al derim sana. (coolermaster centurion vb. modeller).

güç kaynağına, ekran kartının güç kaynağı ile bir sorunu olacağını zannetmiyorum çünkü eğerki güç yetmeseydi sadece 2 uygulamada değil herzaman sorun çıkarırdı...
  • Problemi cozdunuz mu ayni sorun ben de var yalnizca Stalker'da ati tool ile dene fan hizini 50%ye getir veya 100 de isiyi sabitle 50 olarak ben de oyle deneyecegim suruculerde fan kontrolu de olsa bu dertler olmayacak,ya da ses icin etkili cozum icin ZALMAN vf700 ya da ZEROTHERM gx815.
  • Dediginiz dogru olabilir. stalker gercekten max power gerektiren bir uygulama. bende ekran karti opengl gerektiren uygulamalarda isinmazken(44) fifa da 66 carbonda 88 goruyor. oyununa gore actiginiz ozellige gore guc cekiyorlar. siz iyisi mi iyi bi psu bakmaya baslayin zaten pci-e konnektor gerekiyor size bir yada iki tane pci-e konnektoru olan psu secmeye calisin hem siz rahat edin hemde pc.
  • bir başlıkta ne kadar çok soru var be. bir tek marslıların bu konu hakkındaki görüşlerini sormamışsın valla.
    güç gerektiren uygulamalarda sorun çıktığına göre diyoruzkiiiii... güç kaynağı istiyor senin pc.
  • E n'apayım? :) Tek seferde herşeyi sorayım dedim. Çünkü bu sorunu başka ülkelerde X1959Pro alanlar da yaşıyorlar. Ne yazık ki bu kartın (aldıktan sonra anladık) ciddi bir ısınma sorunu var. Sorunu henüz çözmedim. İyi bir PSU almayı düşünüyorum. Aklımda şu anda "SilverStone 560W PSU ATI CrossFire V2.1" var. Hadi iyi bir PSU tüm sisteme faydalı bir şey ama sorun gene çözülmezse, ne yapacağım? Oturup sıvı soğutma falan mı alacağım. Bu sefer de "Titan Bianca GPU Cooler" ve "Aqua ATI X1800-1900-1950" birimlerini beraber almam gerekiyor ki, fiyatları da ekran kartının fiyatını geçiyor :S Cidden acaip bir olay bu olay. Yine de PSU'nun olayı çözeceğini umarak kendimi rahatlatıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erklig

E n'apayım? :) Tek seferde herşeyi sorayım dedim. Çünkü bu sorunu başka ülkelerde X1959Pro alanlar da yaşıyorlar. Ne yazık ki bu kartın (aldıktan sonra anladık) ciddi bir ısınma sorunu var. Sorunu henüz çözmedim. İyi bir PSU almayı düşünüyorum. Aklımda şu anda "SilverStone 560W PSU ATI CrossFire V2.1" var. Hadi iyi bir PSU tüm sisteme faydalı bir şey ama sorun gene çözülmezse, ne yapacağım? Oturup sıvı soğutma falan mı alacağım. Bu sefer de "Titan Bianca GPU Cooler" ve "Aqua ATI X1800-1900-1950" birimlerini beraber almam gerekiyor ki, fiyatları da ekran kartının fiyatını geçiyor :S Cidden acaip bir olay bu olay. Yine de PSU'nun olayı çözeceğini umarak kendimi rahatlatıyorum.
    Ekran kartının fanını değiştirirsin olur biter o zaman.Ama sorun büyük ihtimal güç kaynağı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı oksitlenme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ati tool ile ısıyı 50 ye sabitledim olmadi,%80 yine ayni.Cakilmadan sonra sistem ciddi hatadan kurtarildi klisesi belirdi.Full de de medium ayarda ayni sonuc ve bu cakilma sadece Stalker da oluyor.
    Arada bir sansa vpurecover durumu kurtarsa da cogu zaman devreye girmeden crash durumu.Patchde bakilirsa bircok crash var oyun sorunlu.
    Guc kaynagi Tagan 580w easy con bu arada
  • bir zamanlar bende böyle çakılmalar yaşammıştım 9800pro ile. olayı sonradan çözdüm. belkide seninkide buna benzer bir sorun olabilir. öncelikle oyunun bütün yamalarını kur yazılımsal olabilir belki. ben catalst ile anti aliasing i açıyodum. sonrada oyunun kendi menüsünden tekrar anti aliasing i açıyodum af. de aynı şekilde. soona öörendimki bu şekilde çakılmalar yaşanabiliyomuş. olayı böylece çözmüş oldum. şimdi aklıma geldi bak. heyyyy gibi geçmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.