Şimdi Ara

ekran kartsız 144 hz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 2 gun once bilgisayar topladım monitor 144 hz destekliyor ve şuan i5 6500 onboard olarak kullanıyorum fakat en fazla 60 hz olarak gozukuyor ayarlarda nasıl 144 hz e ayarlayabilirim dvi ile baglanıyorum ve surucusunu yukledim ekran kartsız 144 hz alınmıyormu acaba? yardımcı olursanız çok çok memnun olurum :)

• islemci icindeki gpulari 144hz calissin diye ayarlamamislardir.yapsan eline ne gececek onu da anlamadim.
  • eline ne geçecek derken 144 hz monitoru neden 60 hz kullanıyım :D
  • İntelin onboard gpu sunun driverini yukleyip intel yonetim motoru üzerinden hz ayarlanıyordu bildigim kadarıyla masaüstünde 144hz alırsın ama oyunlarda pek mümkün degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • driverlar full suan intelin grafik ayarlarındada windows ayarlarındada en fazla 60 hz gosteriyo musteri hizmetleriylede konustum ekran kartı driver felan onlarda pek anlamıyo zaten lol oynuyorum 100+ fps veriyo oda.
  • İşlemci gpusu da olsa vermesi lazım bir terslik var.
    Windowsta görüntü ayarlarında algıla deyin. Birde monitörün ismi geçiyor mu yani tam tanımlayabiliyor mu ?
    i3 ün dahili hd graphics ile çok net hatırlıyorum 75 hz tüplü bir monitörde falan hiç sıkıntı çıkarmıyordu ne çözünürlük ne hertz de.
    Driverları düzgün kurduğunuzdan emin misiniz ?
    (i3 dediğim 3240. o zamanın hd graphics bile yapabiliyorsa bunun hayli hayli göstermesi lazım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 14 Mayıs 2016; 13:38:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anomaly

İşlemci gpusu da olsa vermesi lazım bir terslik var.
    Windowsta görüntü ayarlarında algıla deyin. Birde monitörün ismi geçiyor mu yani tam tanımlayabiliyor mu ?
    i3 ün dahili hd graphics ile çok net hatırlıyorum 75 hz tüplü bir monitörde falan hiç sıkıntı çıkarmıyordu ne çözünürlük ne hertz de.
    Driverları düzgün kurduğunuzdan emin misiniz ?
    (i3 dediğim 3240. o zamanın hd graphics bile yapabiliyorsa bunun hayli hayli göstermesi lazım.)

aynen bende anlamadım zaten cozunurluk dusurunce 75 hz destegi geliyo sürücüler en son sürüm ondan eminim monitorun ismi asus vg248 geciyo qe eki yok sonda ama onla alakalı degil diye düşünüyorum tanıyo sonucta monitörü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • galiba intel hd530 60 hz destekliyomus maximum yeni nesil ekran kartı alacam şimdilik idareten bi ekran kartı oneriniz varmı lolde 144+ fps alabilecegim.
  • 750ti

-

iGPU 144hz desteklemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Mayıs 2016; 15:35:09 >
  • 60 ve 144hz arasında çok büyük farklar oluyor mu oyunlarda?

• hdmi dan bagladıysanız 144hz vermiyor. dvi gerek.
  • envergursoy E kullanıcısına yanıt
    anakartın çıkışlarıda ve monitörün bağlantı giriş önemli

ayrıca hdmı anca 60hz alınıyor biliyorum

işlemci içindeki ekran kartı destekleyip desteklemidiğine buradan bakabilirsiniz 4k çözünürlüğü destekliyor ama

4K Desteği Yes, at 60Hz
    Maks. Çözünürlük (Intel® WiDi)‡ 1080p
    Maks. Çözünürlük (HDMI 1.4)‡ 4096x2304@24Hz
    Maks. Çözünürlük (DP)‡ 4096x2304@60Hz
    Maks. Çözünürlük (eDP - Entegre Düz Panel)‡ 4096x2304@60Hz

http://ark.intel.com/tr/products/88184/Intel-Core-i5-6500-Processor-6M-Cache-up-to-3_60-GHz

burada 144 hz göremedim ben

monitöre displayport varsa displayport bağlamak daha iyi olur

• Çözünürlük düşünce hertz gözüküyorsa kart desteklemiyor o zaman.
  • dvi dan baglanıyorum zaten hdmi degil kablo 144 hz destekli işlemci 144 hz de calıstırıyomu onu anlamadım tam olarak bende goremedim çünkü sitesinde 60 hzden yukarı.
  • anomaly A kullanıcısına yanıt
    anladım kardeşim idareten bi 750ti alacağım ozaman sağolun yardımlarınız için :)
  • Malesef benimde durumum aynı onboard olarak kullanıyorum 144 Hz monitörüm var ama kullanamıyorum şuan.İ5 6600k incelemesinde görmüştüm max 60 hz destekliyormuş.
    Zamaninda 3770K'daki onboard HD 4000 ile sorunsuz 120 Hz aliyordum. Secmeme gerek kalmadan, otomatik veriyordu. Skylake'teki GPU hayli hayli verir.

DVI'dan bagladiginizi soylemissiniz, ancak:

- 120-144 Hz icin, dual-link DVI kablo satin almaniz gerekir. Single kablo ile 60 Hz'i gecmez.

- Dual-link kablo ile de netice alamazsaniz, Display port cikisindan baglayin. Bir ihtimalle, anakarttaki DVI cikisi single olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Mayıs 2016; 23:50:05 >
    Hd530 ultra ayarlarda 60+ fps veriyor.ayrıca lolde aldığın 60 fps ile 30000 fps arasında bir fark yok.144 hz monitörü hd530 ilede kullanamazsın ayrıca

• naak98 kullanıcısına yanıt
    Hocam 30 la 60 ın arasında ne kadar fark varsa. 60 ile 144 hz nin arasında o kadar fark vardır.

Edit: Lol için dediğin geçerli olabilir moba oyun sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 15 Mayıs 2016; 0:04:52 >
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Evet 60 hz ile 144hz arasındaki farkı hissedebilirdiniz ama lol gibi bir oyunda hd530 ile imkanı yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.