merhabalar.. arkadaşım bilgasayarında 256mb ram var üzerine 128mb daha ekledikten sonra bilgisayarı çalıştırdığında bilgisayardan bip bip :) diye sürekli ses gelmiş ve sonra arkadaşım bilgisayarı kapatmış ve eklediği ram i çıkartım tekrar bilg. ı açmış kasa çalışıyor monitöre elektrik gidiyor fakat görüntü yok.. bu durumda neler yapılabilir acaba? bütün bağlantıları kontrol ettik ekran kartını tekrar çıkarıp taktık, yine aynı görüntü yok, bir sonuca ulaşamadık bu durumda ne olmuş olabilir acaba? anakarta bir zarar gelmiş olabilirmi acaba? teşekkürler..
banada olmuştu bi ara, takılı olan ram yerinden oynamış olabilir sök gene bir tak ben öyle hallettim
evet şu anda mevcut olan ram i sok tekrar tak...
çözülmezse ram slotlarını bir gözle kontrol et, karartı vs var mı?
çünkü 2. taktığı ram i tam oturt(a)madıysa ve kısa devre falan olduysa sorun çıkarmış olabilir...
KLASİK REM TAKMA SORUNU EĞER BÜTÜN PARÇALAI KONTROL ETTİYSEN O ZAMAN BAŞKA REMLERLE DENE KESİN OLACAKTIR SELAMLAR
quote:
Orjinalden alıntı: TT
evet şu anda mevcut olan ram i sok tekrar tak...
çözülmezse ram slotlarını bir gözle kontrol et, karartı vs var mı?
çünkü 2. taktığı ram i tam oturt(a)madıysa ve kısa devre falan olduysa sorun çıkarmış olabilir...
katılıyorum her iki ramide tekrra söküp çentiklerine dikkat edip takmalsın.
bide ramların çip sayılarına bak aynı çip sayılı ram tak
çok teşekkür ederim, arkadaşım hepsini yapmış fakat sonuç yok son çare teknik servis :) iyi günler..
hocam ramler makineye zarar vermez. ancak kendilerine zara veri kısa devre ettırdığını de zannetmiyorum.tekrar tak çıkar yapmayı deneyin ama tam oturmasına dikkat edin.
quote:
Orjinalden alıntı: eagle_eagle
hocam ramler makineye zarar vermez. ancak kendilerine zara veri kısa devre ettırdığını de zannetmiyorum.tekrar tak çıkar yapmayı deneyin ama tam oturmasına dikkat edin.
Hocam verdiği zamanlar oluyor.Ters takılır yada bir tarafı havada kalırsa o zaman yakabilir.
RAM arızalı. Sonradan eklenen RAM i çıkarın. Anakartın pilini söküp biraz bekleyin, bu sayede BIOS default ayarlara döner. Bilgisayar açıldığında BIOS tan gerekli ayarları yapıp işinize devam edebilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme