Şimdi Ara

Ekrana Görüntü gelmiyor...Tamirciye götürmek istemiyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gece pc yi uyku moduna almıştım. Sabah açtığımda açılmıyordu ve 3 dıt sesi çıkarıp kapanıyordu. İnternetten araştırdım ram hatası dediler. Taktım çıkardım rami. Tekrar taktım.Kurcaladım birşeyler.Dıt sesleri kesildi.. Pc açılıyor hiçbir problem yok..CPU İşlemci fanı çalışıyor fakat ekran kartının fanı çalışmıyor (Isınıyor) ekrana yine görüntü gelmiyor. Sinyal YOK !

Ekran kartını çıkarıp on boardla denedim. Sonuç aynı

Bios pilini sıfırladım.Hem 10 15dk bekledim..Hemde iletken dokundurdum.

Bütün parçaları yeniden takıp çıkardım.Cpu dahil..

Gittim oruç ağız 550 600 liralık pc ye 70 liralık ram bile aldım.Onunla denedim.Sonuç aynı.. 2 Slotum var ikisinide taktım denedim..Tık yok.

Pc nin içindeki bütün tozları kurutma makinesi ile çıkardım temizledim. Herşeyi yaptım yok olmadı.
    Hiçbiryerden cevap bulamadım..
    Yanan yansın giden gitsinde ben sorunu öğrenmek istiyorum..Lütfen yardım edermisiniz..
    Tanıdık tamirci yok..Pc yi alır tarla eder..Çekiniyorum aslında..

Not:Monitörde sıkıntı yok laptoba bağladım çalışıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: SafaAksu

Başıma bu sabah bi sıkıntı geldi.
    Gece pc yi uyku moduna almıştım. Sabah açtığımda açılmıyordu ve 3 dıt sesi çıkarıp kapanıyordu. İnternetten araştırdım ram hatası dediler. Taktım çıkardım rami. Tekrar taktım.Kurcaladım birşeyler.Dıt sesleri kesildi.. Pc açılıyor hiçbir problem yok..CPU İşlemci fanı çalışıyor fakat ekran kartının fanı çalışmıyor (Isınıyor) ekrana yine görüntü gelmiyor. Sinyal YOK !

Ekran kartını çıkarıp on boardla denedim. Sonuç aynı

Bios pilini sıfırladım.Hem 10 15dk bekledim..Hemde iletken dokundurdum.

Bütün parçaları yeniden takıp çıkardım.Cpu dahil..

Gittim oruç ağız 550 600 liralık pc ye 70 liralık ram bile aldım.Onunla denedim.Sonuç aynı.. 2 Slotum var ikisinide taktım denedim..Tık yok.

Pc nin içindeki bütün tozları kurutma makinesi ile çıkardım temizledim. Herşeyi yaptım yok olmadı.
    Hiçbiryerden cevap bulamadım..
    Yanan yansın giden gitsinde ben sorunu öğrenmek istiyorum..Lütfen yardım edermisiniz..
    Tanıdık tamirci yok..Pc yi alır tarla eder..Çekiniyorum aslında..

Not:Monitörde sıkıntı yok laptoba bağladım çalışıyor..

anakartın bozuk olabileceğini söyleyen olmadımı?

• Olmazmı Oğuz Bey..
    Dilim yandı gittim ram aldım..Şimdide anakart alırsam baya koyar bana..Öğrenciyim ve param kısıtlı..Anakart almam kesin çözüm olurmu ? Ve anakart ramleri bozmuş olabilirmi. ? İade etme şansım varda.
  • Kullandığın priz topraklı değilse böyle sorunlar olabilir
    Büyük ihtimal anakart gitmiş anakartı başka bir pc de dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursagsli

Kullandığın priz topraklı değilse böyle sorunlar olabilir

Müdür priz topraklı.
    Kesin çözüm anakartmıdır peki.İmkanım yok denemk için başka yoldan nasıl anlarım.

• quote:

quote:

Müdür priz topraklı.
    Kesin çözüm anakartmıdır peki.İmkanım yok denemk için başka yoldan nasıl anlarım.

Büyük ihtimal anakart bilgisayarcıya git anakarta baktır derim

• quote:

quote:

quote:

Müdür priz topraklı.

Büyük ihtimal anakart bilgisayarcıya git anakarta baktır derim

Peki tamircinin yolu gözüktü demek. Teşekkür ederim bilgiler için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Ekrana Görüntü Gelmiyor
    5 yıl önce açıldı
    2. Ekrana görüntü gelmiyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorun anakartta dedi gittiğim internet kafeci..
    Anakart sipariş ettim salı günü elimde olur.İnşallah sorunum geçer..
  • Ses geliyorsa anakartta ram slotlarinda sorun olabilir. Ramleri cikarip ayni sesi vermesini saglayin. Olmadi biosunuzu sifirlayin. Internet cafecilerin bir cogu bilgisayardan anlamaz( cok uzun yıllar internet cafecilere servis verdigimden biliyorum) bu yuzdende bir cok sey var bunlari denemeden asla parca almayin... Şimdi psu arizali ciksa anakart almis durumdasiniz.. ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Ses geliyorsa anakartta ram slotlarinda sorun olabilir. Ramleri cikarip ayni sesi vermesini saglayin. Olmadi biosunuzu sifirlayin. Internet cafecilerin bir cogu bilgisayardan anlamaz( cok uzun yıllar internet cafecilere servis verdigimden biliyorum) bu yuzdende bir cok sey var bunlari denemeden asla parca almayin... Şimdi psu arizali ciksa anakart almis durumdasiniz.. ne olacak?

Ramlari belki 20 25 defa çıkarmışımdır..
    Biosu 3 4 kere resetledim..

Ordaki adam farklı psu ile denedi aynı sonuç..

Aldığım adam sağolsun ürünü dene sonra ödemesini yaparsın dedi...
  • ramleri cikardiniz biosu resetlediniz ramler olmadan ayni sinyal geldi mi? ekran kartinizi da cikarin. tek tek deneyerek bulun. Anakarttir %50 ama herseyi denemeden anakart demek bence sacma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

ramleri cikardiniz biosu resetlediniz ramler olmadan ayni sinyal geldi mi? ekran kartinizi da cikarin. tek tek deneyerek bulun. Anakarttir %50 ama herseyi denemeden anakart demek bence sacma.

Ramsiz yine sinyal gelmedi..2 Slotum var her ikisindede tek tek denedim.. Sadece sabah açtığımda 3 sinyal alıyorudum ve pc kendi kendine başlatıp ve hep aynı hatayı vere vere devam ediyordu..

Ekran kartını çıkardım..Onboarda denedim yine aynı sonuç..Ekran kartının fanı çalışmıyor..Ve anakarttan yardım alıyor..Anakartın bi parçasının üstü yanmış gibi çokta ufak olsa..Etkiledi herhalde..

Ram dediler gittim ram aldım yine olmadı..
  • Hocam sen sondan basa anlatiyorsun durumu. 3 sinyal aliyormussun bu belkide anakart yasiyor demekti ama su anda goruntu veya ses alamadigina gore oda yasamiyor. ekran kartinin fani calismiyor diyorsun buda iyi bir durum degil yani her halukarda fan bozuk degilse calismasi lazim. anakartin uzerinde zaten yanik varsa bakmaya yada konusmaya gerek bile kalmiyor.
  • Ben de bu tür bir problem yaşıyorum ama ekran kartı fanı dönmüyor diyorsanız anakart bozulmuş olabilir. Eğer ekran kartınızda güç girişi var ise bunu takmadığınızda buzzerın ötmesi gerekiyor, güç girişi yoksa bu yazdığımı dikkate almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanRa

Ben de bu tür bir problem yaşıyorum ama ekran kartı fanı dönmüyor diyorsanız anakart bozulmuş olabilir. Eğer ekran kartınızda güç girişi var ise bunu takmadığınızda buzzerın ötmesi gerekiyor, güç girişi yoksa bu yazdığımı dikkate almayın.

6 pinli bir giriş var ekran kartına onu diyorsunuz herhalde..Eve gidince deneyeceğim..Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.