Şimdi Ara

Ekranda donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bilgisayarım Acer Aspire-5739G modeli. Sorunum ise şöyle;

Herhangi bir anda ekran donuyor(bazen bilgisayarı açar açmaz,bazen sadece chrome açıkken ve genelde video izlerken.)

Ekran donduğunda eğer arkada bir ses varsa o donmayabiliyor yer yer. Yani ses normal bir şekilde devam ediyor. Ya da bazen ses de donabiliyor;donduğu anda hangi ses çıkıyorsa o takılı kalıyor. (darrrrrrrrrrrrr ya da zırrrrrrrr gibi..)

Bir de uzun süredir yaptığım gözlemler sonucu usb den bir şey bağladığımda donma olasılığı artıyor.

Bu durum bazen birkaç ay boyunca hiç olmazken;bazen de çıldırtacak seviyede her saat başı oluyor.

Tavsiyeler üzerine şimdiye kadar yaptıklarım ise;
    -Defalarca format attım. (windows 7 kullanıyorum.)
    -Ekran kartı sürücüsünü güncelledim,tekrar kurdum,acer in sitesindeki sürücüyü kurdum. Bir çok kombinasyon denedim.
    -2x2gb lik ram takılı bilgisayarda. "Bunlar uyumsuz çalışıyor olabilir" görüşü üzerine tek tek farklı soketlere takarak; yani toplamda 4 kombinasyonu da denedim.
    -Çeşitli codec denemeleri de yaptım.

Yine oluyor,yine oluyor!

Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Edit: Bir de donacağı zaman genelde önden bir iki kere göz kırpıyor ekran. Böyle bir tekler gibi,arada bir frame kaybolmuş gibi,öbür tarafa gidip gelir gibi...
    gibi gibi gibi...

Edit2: Çözümümü söylememişim. Bilgisayarı açmak için kullandığımız güç düğmesine pcıuğğğ!! sesini duyana kadar abanmak suretiyle basıyorum. Ardından aynı düğmeye açmak için tekrar basıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmn227 -- 9 Aralık 2013; 23:46:47 >

• Güç (pil) kaynağından kaynaklanan bir sıkıntı olabilir aşırı elektrik yüklenmesi gibi pili çıkarıp şarz da kullanmayı dene açılırken bios da bazı ayarlar vardı güç seviyesini ayarlayarak akımı azaltıp ve çoğaltıp deneye bilirsin o " bazı" ayarları yarın göz atıp tekrar cevap veririm bunları bir dene pek emin olmasam da yardımcı olayım istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrjaja44

Güç (pil) kaynağından kaynaklanan bir sıkıntı olabilir aşırı elektrik yüklenmesi gibi pili çıkarıp şarz da kullanmayı dene açılırken bios da bazı ayarlar vardı güç seviyesini ayarlayarak akımı azaltıp ve çoğaltıp deneye bilirsin o " bazı" ayarları yarın göz atıp tekrar cevap veririm bunları bir dene pek emin olmasam da yardımcı olayım istedim

Teşekkürler cevabın için. Sanırım bir ara sadece şarjda kullanmayı da denemiştim ama emin değilim. Bir daha deneyebilirim,sorun olmaz. Ancak bios olayına tam emin olmadan girmeye tereddüt ediyorum açıkçası. Yarınki cevabını bekliyorum...
  • Bios ayarları tehlikeli olabilirmiş o yüzden önermiyim kardeşim nolur ne olmaz da hani bu kapanmalar olurken aşırı ısı oluyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrjaja44

Bios ayarları tehlikeli olabilirmiş o yüzden önermiyim kardeşim nolur ne olmaz da hani bu kapanmalar olurken aşırı ısı oluyormu ?

Bilgisayar gayet normal seyrindeyken oluyor. Ne fan bir anda hızlanıyor ne de sıcaklık yüksek oluyor.

Az önce bataryayı çıkarmanın da kar etmediğini gördüm.Batarya yokken de dondu meret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmn227 -- 10 Aralık 2013; 18:08:51 >
  • slmn227 S kullanıcısına yanıt
    o acer seriileri hep öyle kronik sorunlu seriiler. garantisi varsa yolla ekran kartını veya güç devresini değiştirsinler. maalesef senin yapacağın bir çözüm yok ona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

o acer seriileri hep öyle kronik sorunlu seriiler. garantisi varsa yolla ekran kartını veya güç devresini değiştirsinler. maalesef senin yapacağın bir çözüm yok ona.

Bilgisayarın garanti süresi uzun süre önce falan doldu. Ancak dolmadan önce 2 kez bu sebepten dolayı göndermiştim.Hiç bir donanımsal değişiklik yapmadılar; temizleyip,formatlayıp göndermişlerdi.

Sorun tam olarak neyden kaynaklanıyor,ekran kartı mı, hdd mi,güç devresi mi vs.? Bunu bulup parça değiştirsem sorunu çözebilir miyim? Ve en önemli kısım nasıl bulacağım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Donma Ve Mozaiklenme Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Laptop donma kitlenme sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmn227

quote:

Bilgisayarın garanti süresi uzun süre önce falan doldu. Ancak dolmadan önce 2 kez bu sebepten dolayı göndermiştim.Hiç bir donanımsal değişiklik yapmadılar; temizleyip,formatlayıp göndermişlerdi.

Sorun tam olarak neyden kaynaklanıyor,ekran kartı mı, hdd mi,güç devresi mi vs.? Bunu bulup parça değiştirsem sorunu çözebilir miyim? Ve en önemli kısım nasıl bulacağım?

hepsinin cevabı adam gibi ve güvenilir bir bilgisayarcı(bulmak imkansız) ama arayacaksın ona teslim edeceksin deneyecek parçaları.

• quote:

quote:

quote:

hepsinin cevabı adam gibi ve güvenilir bir bilgisayarcı(bulmak imkansız) ama arayacaksın ona teslim edeceksin deneyecek parçaları.

Acerin yetkili servisine bilgisayarı verdiğinde teşhisi ücretsiz yapıyor;herhangi bir işlem yapılacaksa önce danışıp onay aldıktan sonra o işlemi yapıyor diye biliyorum. Hala öyle midir bilmiyorum ama öyleyse de servise vermek mantıklı olur mu acaba?

• quote:

Acerin yetkili servisine bilgisayarı verdiğinde teşhisi ücretsiz yapıyor;herhangi bir işlem yapılacaksa önce danışıp onay aldıktan sonra o işlemi yapıyor diye biliyorum. Hala öyle midir bilmiyorum ama öyleyse de servise vermek mantıklı olur mu acaba?

olur kardeş. ama adamla açık konuş tekrar sorun çıkarmasın ona göre takın felan de benim arkadaşda bu laptopun bir düşüğü vardı çocuk oyuna girince mavi ekran veriodu bilgisayar ve çöküyordu servise yolluyordu ekran kartı değişti diyorlardı getiriyordu gene oyuna giriyordu gene mavi ekran gene çöküyordu . böyle olacaksa paran çöpe gitmesin... acerin niye ucuz olduğunu anlıyorsunuz umarım her parçanın en ucuzunu en kötüsünü takıyor. hatta baızlarında sorunluları..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.