Şimdi Ara

EKRANDA SİSLENME GÖLGELENME SORUNU. LÜTFEN YARDIM ARKADAŞLAR!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Soru : Sistem Özellikleri:
    Mainboard : Anakart Adı Asus P5VD2-MX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM,
    Chipset : VIA P4M890
    Processor : Intel Pentium D 820 @ 2800 MHz DDR2
    CASE PEGASUS C8001 -C45 SİYAH -GRİ USB+Ç
    GÜÇ KAYNAĞI : PEGASUS 300W
    Physical Memory : 512 MB 533mhz DDR2
    Video Card : VGA 512mb ASUS EX. NGeforce 6200TC
    Hard Disk : SAMSUNG (80 GB)
    CD-Rom Drive : TSSTcorp CD-R/RW SH-R522C
    Monitor Type : Samsung SyncMaster - 17 inches ince, FLAT EKRAN ( tüplü değil)
    Network Card : VT82C570 MV IDE Controller VT6102 Rhine II Fast Ethernet Adapter
    Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3

Arkadaşlar, PC' yi alalı 2 sene oldu 2 yıldır hiçbir sorun olmadan kullanıyordum. ancak bu yıl birdenbire PC ekranında siSlenmeler, gölgelenmeler olmaya başladı.servise götürdüm ekran kartındandır diyerek ekran kartını değiştirdi; fakat sislenme yine devam ediyor, bazen düzeliyor ama çoğu zaman ekranda gölgelenme sislenme var. ayrıca bu bozukluğa sebep olucak aşırı bir program da yüklemedim, herkesin bilgisayarında olan programalar var. acaba sebebi ne olabilir??????? LÜTFEN YARDIM EDİN ARKADAŞLAR!!!!!!!!!!!

NOT: PC' yi servise götürdüğümde başka bir monitöre taktık ve yine gölgelenme oldu.

NOT: Şu anda PC'de ekran kartı yok. ama ekran kartı olmadığı halde sislenme-gölgelenme devam ediyor. Sonuç olarak ben, sorunun ANAKARTTAN ve PSU'dan (çünkü psu büyük ihtimalle gerçek 300W değildir.) kaynaklandığını düşünüyorum.

NOT: Gölgelenmeler bazen gidiyor, ama çoğu zaman ekran sisli - gölgeli oluyor.

fotoğrafları aşağıya koydum, zaten bakınca sorunumu daha iyi anlarsınız. 2 tane gölgelenmiş, bozuk halinin fotosunu; 1 tane düzeldiği andaki fotosunu ve yüklü programların fotosunu koydum.

1- BOZUK EKRAN
    http://img370.imageshack.us/my.php?image=dsc00010eg9.jpg

2-BOZUK EKRAN

http://img99.imageshack.us/my.php?image=dsc00011gt0.jpg

3- DÜZGÜN EKRAN

http://img356.imageshack.us/my.php?image=adszoz5.png

4- PC'de YÜKLÜ OLAN PROGRAMLAR

http://img99.imageshack.us/my.php?image=khhip9.png

http://img377.imageshack.us/my.php?image=adszal3.png

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Gölgelenmesi (Ekranda Sislenme) Sorunu ve Çözümleri

Elektronik cihazların ekranlarında zaman zaman gölgelenme veya sislenme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorun, ekranın belirli bir kısmında veya tamamında bulanıklık veya puslu bir görünümle kendini gösterir.

Ekran Gölgelenmesi Nedenleri

Ekran gölgelenmesi, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir:

• Ekrana sıvı sızması
    • Ekranın fiziksel hasarı
    • Arka aydınlatma arızaları
    • Grafik kartı sorunları
    • Uygun olmayan sürücüler
    • Yazılım hataları

Ekran Gölgelenmesi Çözümleri

Ekran gölgelenmesi sorunu ile karşılaştığında izleyebileceğin birkaç çözüm yöntemi mevcuttur:

• Cihazı Yeniden Başlat: Cihazı yeniden başlatmak, geçici yazılım hatalarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Sürücüleri Güncelle: Grafik kartı sürücülerini güncel tutmak, ekran sorunlarını önlemeye ve çözmeye yardımcı olabilir.
    • Ekran Ayarlarını Kontrol Et: Ekran ayarlarında parlaklık, kontrast ve renk sıcaklığı gibi ayarları kontrol et ve ayarla.
    • Fiziksel Hasar Kontrolü: Ekranda çatlaklar veya diğer fiziksel hasarlar olup olmadığını kontrol et. Herhangi bir hasar varsa, profesyonel onarım gerekebilir.
    • Arka Aydınlatma Testi: Arka aydınlatmanın düzgün çalışıp çalışmadığını test etmek için cihazı loş bir ortama götür. Ekranın tamamı veya bir kısmı hala bulanıksa, arka aydınlatma arızalı olabilir.
    • Yazılım Güncellemeleri: İşletim sistemi ve diğer ilgili yazılımları en son sürümlerine güncelle. Bu güncellemeler, ekran sorunlarına neden olan hataları giderebilir.

Önemli Notlar:

Sıvı sızması veya ciddi fiziksel hasar gibi durumlarda, cihazı kendi kendine onarmaya çalışma. Profesyonel bir tamirciye başvurman önerilir. Ekran gölgelenmesi sorunu devam ediyorsa veya daha da kötüleşiyorsa, üreticiyle iletişime geç ve garanti kapsamında olup olmadığını kontrol et.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çok ilginç daha önce böyle sorunla karşılaşmadım.
    tahminen söylebilirim ki görüntü bozulması yazılımsal sorun değildir gibi.
    güç kaynağından olabilir gibi geliyor pegasus gerçek 300watt vermez kanımca kaliteli bir marka değil bildiğim kadarıyla.
    anakarttan böyle bir sorun çıkmaz gibi denediğinde yerde psuyu değiştirsedin belli olurdu büyük ihtimal.
  • ben böyle bir sorunla karşılaştım..
    görüntünün bu şekilde bozulmasının en temel nedeni ekran kartının aşırı ısınması veya yeteri kadar iyi soğutulamamasıdır..

daha önceden sorunsuz çalışan ekran kartın aniden bu şekilde sapıtabilir çünkü artık yeteri kadar iyi soğutulamıyordur..
    bu durumda yapılması gereken; dikkatlice ekran kartını söküp fanın ve sinklerin altındaki termal macunu yenilemek..
    en azından benim başıma gelen olaydan bu şekilde sağsalim çıktım ve görüntü bi daha böyle kaymadı..

EDIT: tabi öncesinde ekran kartını söküp bi temizleyip yeniden monte etmeyi dene..
    aşırı tozlanmaya maruz kaldıysa termal macunu yenilemeye gerek kalmadan sorun düzelebilir belli de olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 31 Aralık 2008; 11:53:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique

ben böyle bir sorunla karşılaştım..
    görüntünün bu şekilde bozulmasının en temel nedeni ekran kartının aşırı ısınması veya yeteri kadar iyi soğutulamamasıdır..

daha önceden sorunsuz çalışan ekran kartın aniden bu şekilde sapıtabilir çünkü artık yeteri kadar iyi soğutulamıyordur..
    bu durumda yapılması gereken; dikkatlice ekran kartını söküp fanın ve sinklerin altındaki termal macunu yenilemek..
    en azından benim başıma gelen olaydan bu şekilde sağsalim çıktım ve görüntü bi daha böyle kaymadı..

EDIT: tabi öncesinde ekran kartını söküp bi temizleyip yeniden monte etmeyi dene..
    aşırı tozlanmaya maruz kaldıysa termal macunu yenilemeye gerek kalmadan sorun düzelebilir belli de olmaz

Kardeş, teşekkür ederim önerin için. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi ekran kartı arızalı diyerek, garantiye gönderdik ekran kartını. yani şu anda ekran kartı takılı değil PC' ye, ama ekran kartı olmadığı halde sislenme-gölgelenme devam ediyor. Gölgelenme/sislenme bazen gidiyor bazen geliyor, fakat çoğu zaman sisli gölgeli bi halde PC.

• valla daha önce başıma çok geldide bu tarz sorunlar. hepsinde monitör kablosu arızalı idi. sende başka monitörde denemişsin sorun yok diyorsun. servise götür çözeceklerdir sen boşa masraf yapma onlar kaynagı kısa sürede çözeceklerdir. yinede burda tartışmak gerek belki daha önce başına gelen vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZAFER MALAZGİRT

...........yani şu anda ekran kartı takılı değil PC' ye, ama ekran kartı olmadığı halde sislenme-gölgelenme devam ediyor. Gölgelenme/sislenme bazen gidiyor bazen geliyor, fakat çoğu zaman sisli gölgeli bi halde PC.

ekran kartı olmadığı halde bilgisayarın nasıl çalışıyor, anakart üzerinde onboard ekran kartı mı var???
    onboard ekran kartı yoksa bu gölgelenme sislenme nerede oluyor biraz daha detay lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique

quote:

Orjinalden alıntı: ZAFER MALAZGİRT

...........yani şu anda ekran kartı takılı değil PC' ye, ama ekran kartı olmadığı halde sislenme-gölgelenme devam ediyor. Gölgelenme/sislenme bazen gidiyor bazen geliyor, fakat çoğu zaman sisli gölgeli bi halde PC.

ekran kartı olmadığı halde bilgisayarın nasıl çalışıyor, anakart üzerinde onboard ekran kartı mı var???
    onboard ekran kartı yoksa bu gölgelenme sislenme nerede oluyor biraz daha detay lütfen

evet kardeş, aynen söylediğin gibi. anakart üzerideki ekran kartı sayesinde PC'yi çalıştırıyorum şu an ve monitördeki sislenme hala devam ediyor yaaa.....

NE OLUR YARDIIIIIIIIIIMMMMM......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAFER MALAZGİRT -- 31 Aralık 2008; 22:53:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: zebani

valla daha önce başıma çok geldide bu tarz sorunlar. hepsinde monitör kablosu arızalı idi. sende başka monitörde denemişsin sorun yok diyorsun. servise götür çözeceklerdir sen boşa masraf yapma onlar kaynagı kısa sürede çözeceklerdir. yinede burda tartışmak gerek belki daha önce başına gelen vardır.

Kardeş, herhalde konuyu tam anlamadın ya da ben yanlış anlattım. Servisteki gerizekalılara kaç kere götürdüm çözemediler. Serviste iken kasayı başka monitöre taktığımızda sorun HALLOLMADI, YANİ BAŞKA MONİTÖRDE DE YİNE GÖLGELENME OLDU. Daha sonra, ekran kartı arızalı diyerek ekran kartını garantiye yolladık. ancak ekran kartı olsa da olmasa da yine gölgelenme oluyor. mesela şu anda sadece ANAKART ÜZERİNDEKİ EKRAN KARTI (onbard) İLE pc' yi çalıştırıyorum, ancak yine gölgelenme oluyor.

LÜTFEN YORUMLARINIZI/YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Arkadaşlar, yok mu bu sorunu halledebilecek bi PC uzmanı???? hala sorun devam ediyor, bu nalet sorunla uğraşıyorum.

YOK MU Bİ YARDIIIIIIIIIIIIIIIIIIMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Dostum bana gönderdigin PM e cevap verdim ama mesaj kabul etmiyor gibi bir uyarı verdi onu söyleyeyim dedim.
    ikincisi Monitörünü baska bir PC de denermisin,
    Ayrıca monitör kablosundan şüphelendim ben mümkünse kabloyu değiştirip bir dene, kabloda kıvrılma burulma fln varsa onları düzelt.
    Bunlarda çözüm olmazsa monitörün ekran kartına girdiği yerdeki PİN leri kontrol et herhangi birtanesinde yamulma fln varmı diye.

Zaman zaman düzelliyorsa bence kabloda bir enayilik var. PSU yada ekran kartından oldugunu düşünmüyorum
  • arkadaşım ben buna benzer bir sorunum vardı. Eski ekranım crt idi ve yanında duran ses sisteminin kolanları yani bu kolanlarda bulunan mıknatıslar ekrana zarar veriyordu. Sistemindeki arızayı öğrenmen için bütün parçaları değiştirip denemen lazım sorunu ancak böyle bulabilirsin. Tşk ler
  • arkadaşlar bende de aynı sorun var pc nin fişini takınca sigortalar attı led tv beyni öldü ve pc ekranında 3d ye benzer bir görüntü oluştu görüntü çift oldu yani üst üste 2mm üs üste binmiş üçüncüsüde gölge olarak görünüyor mause bakınca belli oluyor bu test. ana kart yada ekran kart zarar gördü diye düşünüyorum ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.