Şimdi Ara

Ekranı kalkık iPhone 5S tamiri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir arkadaşım iPhone 5s verdi, ihtiyacın varsa kullan dedi. Telefonun ekranının üst kısmı kalkık durumda. Bunu nasıl düzeltebilirim, kendim yapabilir miyim acaba? Kendi cihazım iPhone 5 ve bunun bataryasını değiştirmiştim zor da olsa. Bataryanın yanında gelen aksesuarlar da mevcut. Yoksa uğraşmadan telefoncuya mı gideyim? Telefon arada donuyor, takılıyor dedi arkadaşım ama 2-3 gündür hat takılı olmadan kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Dokunmatikte de sorun yok sadece ekran kalkık durumda. Düşmeyle mi kalktı yoksa batarya mı şişti bilmiyorum. :)

• Arkadaşlar emin olamadım ama batarya şişmesinden kaynaklı bir sorun olabilir mi sizce? Batarya şişmesi varsa ve garantisi bitse bile Apple onarım hizmeti veriyor mu?
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    Tabii ki de Apple onarım hizmeti verir ama batarya değişim fiyatı oldukça pahalı olur
    Eğer sıkıntı bataryada ise deji pil öneririm.
    telefon altındaki 2 tane vidayi söküp telefonun içini açıp pilde şişme vesaire var mı diye bakıp kontrol edebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Aynı sorunlu 5’i garantisi olmamasına rağmen (yetkisi müdahale yoksa tabiki) swap cihazla değiştirdiler. Parayla yaptıracaktım sürpriz oldu. Dediğim gibi müdahale yoksa direkt apple store’a gidin

• @receep 32: Hocam Konya'da ikâmet ediyorum. Konya'da bulunan Apple Gürgençler servisine götürdüm cihazı. Düşmeden kaynaklı sorun olduğunu söylediler ve ücretli değişim yapabiliyorlarmış. Ben de içini açmamıştım cihazı, elimde Deji bataryanın yanında verilen aparatlar mevcut kendim açayım pilde sıkıntı varsa tekrar götüreyim cihazı. Kendi cihazım iPhone 5'te yaklaşık iki yıldır Deji batarya kullanıyorum oldukça memnunum. :)

@qeep: Hocam yukarıda yazdığım gibi düşmeden kaynaklı sorun var dediler ayaküstü. Ben de kendim vidalarını söküp bataryaya bakacağım şişme varsa götüreceğim tekrardan cihazı. Sorun bataryada değilse başka bir yol izleyeceğiz artık. Sizin de pilde şişme mi vardı hocam?

Facebook'ta bazı telefonculara durumu sordum bataryadan kaynaklı diyen arkadaşlar da oldu ekran çıtası değişimi yapılması gerekiyor diyenler de oldu. Batarya konusunu çözüme ulaştırırız elbette ama sorun ekran çıtasında ise bu nasıl bir işlem 80 tl fiyat verdiler ama kesin çözüm olur mu dersiniz? Bir yandan icloud şifresini bulmaya çalışıyoruz umarım hallederiz tüm sorunları.

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. :)

Kendiniz açtıktan sonra yetkisiz müdahale olmuş olacak. Tekrar servise götürmenin manası yok. Ekranın o şekilde ayrılması için cihazın bükülmüş olması gerek. Ciddi bir darbe hasarı yoksa bence en makulu apple store. Yerinizde olsam kesinlikle apple store’u zorlardım. Randevuyu ayarlayın bi tanıdığınız götürse de olur. Ama uğraşamam zaten gözden çıkardım diyorsanız içinizden geldiği gibi yapın 😄

• quote:

Orijinalden alıntı: qeep

Kendiniz açtıktan sonra yetkisiz müdahale olmuş olacak. Tekrar servise götürmenin manası yok. Ekranın o şekilde ayrılması için cihazın bükülmüş olması gerek. Ciddi bir darbe hasarı yoksa bence en makulu apple store. Yerinizde olsam kesinlikle apple store’u zorlardım. Randevuyu ayarlayın bi tanıdığınız götürse de olur. Ama uğraşamam zaten gözden çıkardım diyorsanız içinizden geldiği gibi yapın 😄
    Hocam haklısınız. O zaman Apple ile iletişime geçeyim, kargoyla ürün gönderdiğimde kabul ediyorlar mı? Fatura da yok elimizde, Apple Store'ye götürecek arkadaşım da yok farklı illerde. Telefonun kenarlarında boya atmaları var ve ekran çıtasında kırıklık mevcut. Yine derler mi onlar da acaba darbeden kaynaklı diye? Dediğiniz gibi ortadan bükülmeden cihazın böyle olması bana da ilginç geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 5s pil sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Iphone 4s ön kamera sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kargo konusunu bilmiyorum. Ekran çıtasındaki kırıklık belki bir engel olabilir. Bende hiç sorun yoktu. Batarya şiştiği için ekran sol üstten ayrılmıştı. Randevuya 2 gün kala düşürüp ekranı kırmıştım. Sizden kaynaklı değil, batarya yüzünden ekranın mukavemeti azalmış deyip swap cihaz vermişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: qeep

Kargo konusunu bilmiyorum. Ekran çıtasındaki kırıklık belki bir engel olabilir. Bende hiç sorun yoktu. Batarya şiştiği için ekran sol üstten ayrılmıştı. Randevuya 2 gün kala düşürüp ekranı kırmıştım. Sizden kaynaklı değil, batarya yüzünden ekranın mukavemeti azalmış deyip swap cihaz vermişlerdi.
    Teşekkür ederim hocam yorumunuz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.