Otogar temizliği tuvalet açılışı vs. büyük vizyon heykeli nasıl oldu da unuttun Kemerburgaz kent ormanı dediği yeri imamoğlu yapmadı ismini değiştirdi Bak unuttuğun merter otoparkı var 2018 yılında açılan otoparkı da ben yaptım dedi Atatürk kent ormanı dediği yer ormanlık alandı zaten isim vermekle orman yaptım olmuyor Fatih Sultan Mehmed tablosu hala Bellini'nin mi değilmi belli değil birçok tarihçi net cevap veremiyor ve buna 6.5 Milyon verildi evet. Cemal Kamacı Spor Tesislerinin yenilenmesi 2018' de başlandı Başakşehir Engelli Rehabilitasyon Merkezi 13 yıl önce yapımı başlatıldı ve 2017 bitirildi fakat biz yaptık diyerek çöken ekrem oldu Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Merkezi inşaatı 2018 yılında başlanmıştı çöken yine imamoğlu oldu Çekmeköy - Sultanbeyli metro hattının 10%'luk kısmı yapılmıştı ve Çekmeköy - Sultanbeyli hattı gibi durudurulan metro hatlarının dış kredi görüşmeleri devam ediyordu ve imza aşamasına gelinmişti sonra biri çıkıp 2 yıldır hiçbirşey yapılmıyordu ben başlattım dedi halbuki kendisi ''müjde 580 milyon dolar borç aldık'' diyerek metro çalışmalarının yapılacağını söylemişti işte kendisinin kredi bulamadığı için beklettiği projeler de geçmişte aynı sebeple bekletildi evet. Ataköy İleri Biyolojik Atık Su Tesisi projesinin ilk etabı 2012 yılında açıldı ikinci etabı ise 2017 yılında başlanıp imamoğlu açılışını yaptı varolan projelere çökme sanatını devam ettirdi Mecidiyeköy - Mahmutbey metrosunu yazarken hiç mi utanmadın? 2019 yılında test sürüşü başlamış eylül 2019'da açılışı yapılacak projeyi 1 senede açamadınız muhtemelen bu konuda hiçbir bilgin yok. Üsküdar ve Kadıköy'deki su taşkını sorununu imamoğlu çözmedi var olan projeyi devam ettirdi eğer imamoğlu çözdü diyorsan projenin ihalesini bir göster bakalım ne zaman yapılmış ne zaman başlanmış Kurbağalıdere projesi 2016 yılında başladı ve 2013 yılında chp'lilerin red oyu verdiği bir projeydi bundan da haberin yok Öğrenci akbil ücreti AK Partili meclis üyelerinin önerisiyle gündemine alıp kabul edildi sonrasında 10TL zam yapıştırıldı evet Ücretsiz sütler hakkında hala net bir bilgi yok atılan 2 twitteki rakamlar bile birbirini yalanlıyor. Üniversite öğrencilerine eğitim yardımı bundan önce de vardı ve CHP'nin anayasa mahkemesine şikayeti üstüne iptal edilmişti şimdi imamoğlunun başarısı diye çıkıp utanmadan övünüyorsunuz bravo ikiyüzlüler. Fide desteğini satınalma garantisiyle verdi sonra satın almadı üstüne silivrideki çiftçi mahsulünü kadıköyde satması gerektiğini söyledi muhteşem bir proje evet. Yazdıklarının yarısından fazlası devam eden veya daha önce yapılan bitirilmiş projeler olduğunu gelişmeleri twitter'dan takip ettiğin için ya bilmiyorsun ya da yalan söyleyerek milletin aklıyla alay etmeye çalışıyorsun ama şu bir gerçek İstanbul yönetilemiyor bu 1.5 senede elle tutulur projesi olmamasıyla ve borç batağına girmesiyle çok bariz bir şekilde ortaya çıktı. Ayrıca Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Temel Atmama Projesi, Yeşil Peyzajı Yok Etme Projesi, Haliç'i balçıklaştırma Projesi, Pandemi dönemi otobüslerin metrobüslerin garaja çekilerek sefer sayılarının düşürülmesi, Hastaneye yol dahi yapamaması, Durdurulan ve iptal edilen metro hatları, Hayali 500 Bin Ton Asfalt, Hayali Söyleşi, Büşon Hizmeti, Yandaşlara tanıdıklara eşe dosta ihale konser etkinlik işe alım, Yandaş Kanallara Sponsorluk Reklam vs. gibi mükemmel işlerini de yazmadan geçmeyelim. |
Ekrem İmamoğlu şimdiye kadar ne yaptı? (7. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Andres Escobar
Bu mesaj silindi.zihniyete bak çay demle
-
Başkası yapınca görevi elbette yapacak ben mi yapacağım diyenlerin açtığı konuya kim inanır. Elbette A Haber izleyenler inanır. -
Bu nasil bir cumle boylequote:
Orijinalden alıntı: Andres Escobar
Bu mesaj silindi.
Fanatiklikten baska bisey degil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tuvalet yabdı -
şehirlerin genellikle sosyalleşilen yerleri chpde olan ilçelerdir. yaşadığın sorunları bilmem tabiki ancak akpnin belediyeciliği iyidir lafı yanlış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ya arkadaş kim ne yaptı ne yapacak konuşulup duruyor.
En büyük hizmet ne biliyor musunuz, kapalı yapılan oturumların açık yapılması.
oturup izleyin. Kaynaklar nasıl azaltılıyor, kim neye engel oluyor kendiniz karar verin.
Kimin ne iddiası var, kim neye nasıl tepki veriyor.
Şu partizanlıktan az sıyrılın. İstanbulda yaşıyorsanız açın bakın.
Yoksa daha çook ooo o zaten var olanı açtı der dururuz. İlk metroyu da AKP yapmadı mesela, var olanı açtı, bangır bangır bağırdı ben açtım diye. İşin ne açacaksın zaten olayın bu hizmet etmek ama şeffaflıkla, liyakatla.
Ben bugün vergimin nereye gittiğini bilmiyorum. Nereye gittiğini bilen varsa söylesin. Neden cebimden 5 kuruş çıkmayacak denilen köprüye 156 küsür lira da verdiğimi, aynı otobanın devamı olan otobana birine 4-5 lira verirken diğerine 137 TL verdiğimi bana bir açıklasın.
Vergi hepimizden kesiliyor, belediyenin görevi de başında kim olursa olsun doğru düzgün bir hizmet sunmak ama bunu yaparken de şeffaf olmak. Bir şehirde büyük kararları alırken halkına bunu göstermek zorundasın. Kim beğeniyor yeni vapurları mesela?
Şehir bizim belediyeler geçici, ülke bizim yöneticiler geçici. Yöneticilere bu kadar bağlanmayın, memnun değilseniz basın başkasına gitsin. Ama genelde hem CHP hem de AKP taraftarları için söylüyorum, partilerinizin %5inize yararı var gerisine yok. Bunu değiştirmek de elinizde. Ben ilk defa Ekrem'e oy verdim, İstanbul adına şu an biraz daha umutluyum.
Kendi tarafımda yapılan Bostancı-Dudullu hattı 2 yıl aradan sonra çalışmalara başladı. Sahrayı Cedid metrosu çalışmalara başladı. Bu şehir için o kadar kritik ki metro hatları, kalabalığı anca böyle yönlendirebilirsiniz. Araç satarak değil, araca ihtiyacı azaltarak. 16 milyonu kayıtlı 4 milyonu kayıtsız bir şehir burası çok büyük. Nefes alacak yer az.
Marmaray'ın tamamının 2016'da açılması gerekiyordu 2019'da zorla açıldı. 6 yılın 3 yılı neredeyse hazır olan hat açılamadı. 3 yıl benim haneme zarar olarak yazıldı, yüklenicisi iflas dedi yapamıyorum dedi paraları kaptı gitti.
Meteolojinin bağışlanan arazisine 4 bloklu 40 katlı yapı dikildi. Bağış şartı faydalı işler içindi. Dinlenmedi. Ataköyün sahiline duvar gibi bloklar yapıldı, belediyenin sesi çıkmadı. Ya tekstilkent midir nedir oraya adını hatırlamadığım bilmem kaç katlı yapı yapıldı. Yönetmeliğe aykırı bulunmasına rağmen yıkılmadı. Bu yapılanların karı hiçbirinizin cebine girmiyor. (belki girenler vardır artık orasını bilmiyorum)
Metrobüs mesela büyük bir hizmettir. Yapılan metro hatları büyük hizmetlerdir. İnsanların faydasına çalışan her şey gibi. Şu an Ekrem'in de yaptığı bunlar, altyapı. Bu yüzden çoğu görünmüyor. Yaparmış gibi olmasındansa yapıyor olmak değerli olan. 16 milyonu kayıtlı 4 milyonu kayıtsız bir şehir burası çok büyük. Nefes alacak yer az. Sonuçta hepimiz yaşıyoruz bu şehirde.
-
Pandemi olmasaydı daha fazlası yapılırdı. Pandemi belediyelerin gelirlerini ciddi düşürürken (otobüs gelirleri vb) giderlerini de ciddi artırdı (sosyal yardımlar vb). Bu arada Ankara icin konuşayım. Akpartili olup da biraz durumu olanların büyük çoğunluğu Çankaya da yaşıyor. Madem Chp belediyeciliği çöp niye geliyorsunuz kardeşim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 9 Aralık 2020; 21:54:26 >
Cok haklisin ayni fikirdeyim seninle..o ak parti rezil sevdalilar gercek musluman olsa hala tayibin bi yüzükle geldim deyip oğlunun gemileri kendinin abd cok katli binalari 5 li yandas cetelere is vermesi ayakkabi kutularindaki saklanan paralari bunun gibi yuzlerce yolsuzlugu savunmazdi.
Bilin ki akp nim rusvet yolsuzluk calma cirpma kul hakki yeme rezillliklerini savunan secmeni varsa oda calip cirpip haram yiyiyordur tipki yukardaki trol gibi.. -
Zam zam zam zam bir de zam yaptı.
quote:
Orijinalden alıntı: 0zkanK.Birde şunu merak ettim bir belediye başkanı 1 yılda nasıl ORMAN AÇABİLİR ?
kemerburgaz kent ormanı açıldı
Atatürk kent ormanı açıldı
Ne demek ? Hemen geldi ve ağaç ekti 1 yılda orman oldular ve Ekrem başkanda açtı mı yani :) Ekrem Başkanı övecem diye çok alakasız maddeler yazmışın açık konuşalım biraz. İçinde saydıklarının çoğu AKP döneminde temelleri atılan işler. Sadece Açılışını yapınca o yapmış olmuyor.
Diğer olaylarda full başlandı yapılacak yapılıyor şeklinde daha metro kredileri 1-2 gün önce alındı metroların hepsi inaktif durumda benim bildiğim ve afaki rakamlar üstüne diğer maddelerde. Elle tutulur gözle görülür bir Süt olayı var. Adalarda Fayton olayını çözdü deniyor ama at başına 250 bin TL ödemesi ne olacak ?
Tablo almayı icraat demekte ne bileyim artık neyse... Veya Konserve dağıtmak ayıp yani ben listeye yazmaya utanırım onu.
Haa bak Kreş açılıda varmış 15 Tane bunada şülkür. ( Her mahalleye 1 kreş deyip 1.5 yılda 15 kreş oda hiç yoktan iyidir. )
İstanbulda yaşamıyorsun değil mi :D
Yani bir yaz bakalım neymiş bu yaptığı araştır orman mı yaptım diyor adam
-
Heykel açılışlarını yazmamışsın, onları hizmetten saymıyor musun?
-
Arkadaşlar, bu belediyecilik işinin olmazsa olmazı aslında hizmetlerin, sosyal faaliyetlerin planlı şekilde aksamadan ilerlemesi, geliştirilmesi olsa da maalesef günümüzde şeffaflık oldu. Halk şeffaf, yolsuzluğun, usulsüzlüğün olmadığı bir yönetim istiyor.
Ak Parti belediyeciliği iyidir diyen olmuş, ben buna inanmıyorum, partiye bağlı değil bence. Son 12 yılı İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla'da yaşadım. Belediyecilik hizmetlerinde çok bariz farklar yok. Evet İstanbul çok köhne, belediyecilik hizmetleri kepazelik boyutlarındaymış Ak Parti ile birlikte çok yol alınmış, yatırımlar yapılmış olabilir, ancak şu unutuluyor....
Bu ülkede 2000'li yıllardan bu yana ÖTV ve ÖİV vergilerini ödüyoruz ve bu devletin kasasına giren muazzam büyüklükteki kaynakların büyük bölümü belediyeler vasıtasıyla alt yapı yatırımlarına harcandı. Yani Nurettin Sözen'in elindeki parasal imkanlarla sonrasındaki AK Parti belediye başkanlarının elindeki parasal imkanları karşılaştırmak gerekir, ondan sonra yargılamak lazım.
İmamoğlu IBB başkanı oldu, şimdi hiç bir şey yapmadı, borç batağına sürüklüyor şeklinde bir algı operasyonu yapılıyor. Allah aşkına IBB meclisi adama borçlanma yetkisi verdi mi? verdi. Çoğunluk Cumhur ittifakında. Başkanı IBB meclisi denetliyor, varsa yanlışı affetmesin, ipliğini pazara çıkarsınlar. Ancak başkana engelleme yapıldığıyla ilgili de bir çok haber var.
Kişisel düşüncem IBB başkanı İmamoğlu'nun seçmen gözünde çok büyütüldüğü, beklentinin yüksek tutulması neticesinde hayal kırıklığına yol açtığıdır. 2,5 yıl içinde toparlayıp halkın yaşamına olumlu dokunan hizmetler ortaya koymazsa siyaset sahnesinden silinecektir. Kredisi fazla değil. Eğer hızlı ve akıllı hareket edip, "fos" olmadığını kanıtlarsa da istikbali açıktır.
Belki kulağına gider diye birkaç öneride bulunabilirim,
- Tanzim satış mağazacılığına girişebilir, tedariği İstanbullu çiftçilerden sağlayarak. Tansaş vardı, Özfatura'nın girişimi, İzmir'liler hatırlayacaktır.
- İstanbul'da halk denizle buluşamıyor. Bir çok plaj var ancak halk kullanamıyor, alt yapı yok. Buraları halkın kullanımına açarsa hem hizmet etmiş hemde istanbulun gençlerine iş kapısı açmış olur. Aynı zamanda mangal içeren piknik alanları ihtiyacı var.
- Acilen kadın, yaşlı ve çocuklara özel metrobüs uygulamasına başlanması gerekiyor, bu pozitif ayrımcılık olarak ele alınacak bir konu. Lütfen hemen yanlış yerlere çekilmesin, metrobüs kullanan kadınların %80'i bu hizmeti istiyor. Ne bu şeriat devleti miyiz, "Haremlik selamlık metrobüs" mü olur demeyin, bu bir ihtiyaçtır.
- Belediyenin kuracağı kooperatifler yoluyla özellikle Bağcılar, Esenler, Güngören, Sultangazi, Esenyurt gibi gelir düzeyi düşük vatandaşların yaşadığı bölgelerdeki ev hanımlarına evden çalışacakları istihdam yaratmaya çalışmalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godoro -- 9 Aralık 2020; 23:27:49 >
-
Biraz ayıp oluyor zira adam her ilçeye ince dokunuş yapıyor , bir sürü indirim yaptı vs.
En basitinden bir süredir Buyukcekmece'ye gelmediyseniz hazın bir uğrayın bakalim Buyukcekmece neye dönüşmüş olacak...
Cidden muazzam
Çoğu devam eden projelerdi zaten.
İmamoğlu beklentileri karşılayamadı
Mansur Başkan çok çok daha başarılı onun önü açık. İmamoğlu ibb başkanlığından öteye geçemez .
Ha şeffaflık birde herseyi ibb tvde canlı yayına sunuyor daha ne olsun bundan once var mıydı
Bilmiyorum direk belediyenin elinde mi ama toplu taşıma çok pahalı abi.
3,5 TL çok yüksek. İşe git gel 7 TL para veriyorum günlük. Bunu vereceğime gider tüplü araba alırım daha iyi hiç olmazsa soğukta otobüs beklemem, ayakta sıkış sıkış gitmem. İş çıkışı koşa koşa yetişmeye çalışmam.
2 TL uygundur. Sözde toplu taşıma özendilrilmeye çalışılır ama bizim ülkede tam tersi toplu taşımadan soğutmak içn her şeyi yapıyorlar.
-
abi şunu anlamıyorum, akp döneminde ibb hortumlanıyordu dediler tamam yarısını hortumladılar diyelim: israf şu bu diye yol kenarı peyzajı dahil olmak üzere bir sürü hizmet durduruldu. buna rağmen metrolar için dahi eurobond ihracı yapılıyor
bu arada mahmutbey metrosunu yazarken hiç mi utanmadın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X