Şimdi Ara

Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
1
Favori
37.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kratosunbicaklari

sokakta dilenen, her ay maaş alan, çocuk parası alan binbir türlü yardım alan arap mı ülkenin ekonomisini ayakta tutuyor? Türkiyenin ekonomisi bunlara kaldıysa işimiz yaş.

Alıntıları Göster
    Kimse dilenciden medet umarak tabela asmaz. Mesaji iyi oku. Arabistan bae katar vs vs her ulkeye girislerinde binlerce dolar birakip oyle gider. Benim calistigim isyerinde 3bin tl den aşağı elbise yok. Hepsini araplar alir. En pahali ayakkabilar cantalar en pahali otellerde kalip en pahalı yemekleri yerler. Senin hayran hayran ozendiğin pesinde dolandigin ingiliz vs araplarin yaptigi alisverisin anda birini yapmaz.
    Arap deyince suriyeliden başka arap gormemissinizki hayatinizda nerden bileceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 21 Temmuz 2019; 8:26:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emin ol Arabistan’da bir tane Türkçe tabela göremezsin. Zaten Türkleri de sevmezler.

• badboy3304 kullanıcısına yanıt
    ''badboy''
  • oha buralar karışmış çok zevklii
  • Türkçe dışında hiçbir tabela istemiyorum.

• Başkanlık vasfının vucüt bulmuş hali, beton yetmiyor yaptığın icraatlara..

• Olum bi siz kaldınız dayanın doğu zaten kürt, bizim bu güney taraflarına da arapları doldurdular. Türk'ten çok suriyeli var bu taraflarda. Bir ülkenin batısı kaldı dayanın biz resmen asimile olduk buralarda. Türkiye'de türk kalmayacak amk ne hale geldi ülke.
  • Birinci soru ticaret nedir ne için yapılır
    İkinci soru İngilizce nedir ne için dünyada herkes öncelikli İngilizce öğrenmeye çalışır.
    Birinci sorunun cevabı ticaret alış veriştir para kazanmak için yapılır para kimdedir Rusta arapta bu iki ırk nece konuşur Rusça Arapça dolayısıyla tabelalar talep edene daha iyi ulaşmak için Arapça Rusça olur.
    İkinci sorunun cevabı herkesin ortak derdi İngilizce bugün Mozambik' e git konuşuluyor anlaşılıyor bu dili Rusta biliyor arapta bizim Türkte bide tatlı geliyor kulağa işin reklam kısmıda var ee tamam işte ben de zaten işletmeysem kulağa hoş gelen herkesin anladığı İngilizce, müşteri potansiyelim olan paranın sahibi Rus ve araplara kendi dillerinde her türlü taklayı atarım nokta bunun hükümetle falan da hiç alakası yok rusları da mı mülteci olarak aldık bu memlekete (not keşke alsak ya la )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dirgen05 -- 21 Temmuz 2019; 10:0:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bende istemiyorum kardeşim arapça falan hatta bana kalsa tüm araplarla ilişkiyi kesmek lazım.
  • Aynı hassasiyeti İngilizce tabelalar da neden göstermiyor acaba, efendileri mi müsade etmiyor ? Toplumun hassas noktalarına dinamit koymaktan başka bir açıklama değil

• adam'da yarım kilo billur var
  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt
    Niye okumadan dinlemeden bilgi sahibi olmadan yazıyorsunuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arapça tabela olmayacak başkan net söylemiş helal olsun.
  • aduket atan adam kullanıcısına yanıt
    Bunun doğrusu Çıkış/Exit olmalı sonuçta ingilizce evrensel bi dil ve Türkçe bilmeyenler de gelebilir o hastaneye fakat Arap olsun başka bi devletin insanı olsun ingilizce bilmek zorunda.

• He ayn. Bir dediğin bir dediğini tutmuyor. Chp kalesi örneği ile yabancı dil karşıtlığı ve Arap ırkçılığının ne alakası var? Ayrıca beni ırkçılıkla sucluyorsun ki buna dair en ufak imada bulunmadım. Değindiğim nokta sadece ülke genelindeki İngilizce tabelalar üzerine kurulu idi ve sen bunu Araplara karşı ırkçılık yapıyorsunuz diyerek çevirmeye çalışıyorsun. Arap veya Rusların İngilizce bilip bilmemesi İngilizcenin küresel ortak dil olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sadece arapça değil de, yabancı dilde tabela dese daha tutarlı olur.

• MERT* kullanıcısına yanıt
    Sadece exit yazıyordu. Sorun orada zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Irkçı mı acaba..

Halbuki ülkesinde Arapça tabelaların yoğun olduğu yerlerde Rusça ve İngilizce tabelalarda dolu. En basiti büyük şehir belediysinden aşağı sallansın Aksaraya oradan beyazıta doğru tramway yolu boyunca bir gitsin bakayım.

Ortalık Rusça Arapça İngilizce tabela dolu..

Neden özellikle Arapça ?
    Yalnız söz konusu tabelalar işletme tabelaları. Yönlendirme tabelalarında sorun yok.

• Gene bi kısım boş yapmış cebinde 1tl avm avm gezerler gelirler burda egonomi cogg eyi derler

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.