Şimdi Ara

Eksantirik Sensörü (Kam Mili Konum Sensörü) - Açı Kaydırıcı Kasnak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arabamda çözülemeyen bir sıkıntı var (1 aydır arabam serviste). Konuyla genel müdürlük teknik ekibi de ilgileniyor ve bulunduğum ildeki servise direktif ve talimatlar vererek sonuca ulaşmaya çalışıyorlar.

Bu arada problem şu: 2200-2700 devir arası özellikle rampalarda "ileri-geri silkeleme" yapıyor. Araçta arıza kodu/kaydı yok.

Bir çok şeye bakıldı. Dün genel müdürlük teknik ekibi artık motorun üst kısmına bakacaklarını belirtti.

Eksantrik sensörü (kam mili konum sensörü) ve açı kaydırıcıların değişeceğini söyledi.

Açı kaydırıcı dedikleri emme açı kaydırıcı kasnak ile egzoz açı kaydırıcı kasnak değil mi?

- EK detay 1: Bu problemi yaşarken araca Eylül veya ekim ayında bir güncelleme gelmişti, bu güncelleme sonrası sorun geçmişti ve yaklaşık 2000-3000 km geçtikten sonra yine başladı. Ben yazılım problemi falan mı diye düşündüm ama teknik ekip böyle bir sorun olmadığını mekanik sorun olduğunu belirtiyor.
    -Ek detay 2 : Aynı sorunu yaşayan Fransız otomobil forumlarında da kişiler var. Bu da bana fabrikasyon hatalı parça olabileceğini düşündürttü.

- Sormak istediğim şu;

1) Bu yaşadığım problemi bu bahsettiğim açı kaydırıcı ve sensörü meydana getirir mi?
    2) Yazılımla geçen sorun tekrar nasıl nükseder? Bu kısım kafamı çok karıştırıyor.

• yukarı
  • 2004 megane 2 aracimda: Kam mili kaptoru arizam herhangi bir devir de degil de her devir de oluyor du. Arac ta surekli yakit kesiliyormus gibi hoplama ziplama oluyor ve arac gitmiyordu. 2 defa yasadim ve ikisinde de cekici ile servise gidebildim. Aci kaydirici ise ilk calistirmam da boyle ciyaklama gibi, surtunme, cizirdama gibi bir ses geliyor du. O yuzden degisti. Beni yolda birakmadi. Aruzaniz hakkinda herhangi bir yorum yapamayacagim. Gecmis olsun ve Allah sabir versin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: möhkem

2004 megane 2 aracimda: Kam mili kaptoru arizam herhangi bir devir de degil de her devir de oluyor du. Arac ta surekli yakit kesiliyormus gibi hoplama ziplama oluyor ve arac gitmiyordu. 2 defa yasadim ve ikisinde de cekici ile servise gidebildim. Aci kaydirici ise ilk calistirmam da boyle ciyaklama gibi, surtunme, cizirdama gibi bir ses geliyor du. O yuzden degisti. Beni yolda birakmadi. Aruzaniz hakkinda herhangi bir yorum yapamayacagim. Gecmis olsun ve Allah sabir versin...
    Bende de ileri geri silkeleme esnasında motordan gelen ses "gaz kesilmesi" gibi zaten.

yabancı kaynaklardan da araştırdığımda araç ileri geri silkeleme yapar tarzı şeyler vardı.

teşekkürler yorumunuz için.
  • Model ,marka, motorizasyonu nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Model ,marka, motorizasyonu nedir?
    LaTribuneAutoyoutube
    Moteur 3 cylindres Renault 1.0 SCe
    https://www.youtube.com/watch?v=kAJAkV-ru0g&feature=youtu.be

Motorun çalışma videosu budur.

• Bende de ayni sikayetler vardi ama bilgisayara baglayinca ariza cikiyordu. Sizin motorda vanos var mi bilmiyorum.
    otomobilteknoloji.blogspot.com
    Vanos Nedir Ne İşe Yarar? Bmw Vanos Nasıl Çalışır?
    https://otomobilteknoloji.blogspot.com/2019/07/vanos-nedir-ne-ise-yarar-vanos-nasil-calisir.html?m=1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oksijen ve vuruntu sensörü
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrct

Bende de ayni sikayetler vardi ama bilgisayara baglayinca ariza cikiyordu. Sizin motorda vanos var mi bilmiyorum.
    https://otomobilteknoloji.blogspot.com/2019/07/vanos-nedir-ne-ise-yarar-vanos-nasil-calisir.html?m=1
    Benim motorda değişken subap zamanlaması var.

Attığınız linke baktım, hemen hemen o da değişken subap zamanlaması çeşidi gibi görünüyor.

Sizde sorun hangi parçada çıktı,birde tam olarak hangi belirtiler vardı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivenrec -- 31 Ocak 2020; 14:8:53 >

• Benim vanosun emme ve egzos sensorleri bir de cift vanostan bir tanesi degisti hangisi hatirlamiyorum ama emme vanosuydu muhtemelen. 6-7 ay olmustur bu islemler duzeldi cok sukur.

Sikayet normal hizda giderken fren yaptigimda devir ani ve fazla dusuyordu 500 civarina kadar, normalde 800 civarinda. İlk calistirmada da rolanti dalgaliydi bir sure sonra sabitlenir gibi oluyordu.
    Arizalari da soyle verdi, bu degisen dediklerim 1 hafta icinde 3 ayri defada degisti. Onece emme vanos sensor arizasi sonra egzos vanos sensor arizasi sonra da direkt emme vanos arizasi verdi. Sensorlerin degismesi kolay ama vanos degistirmenin isciligi de ugrastirici biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrct -- 31 Ocak 2020; 14:27:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

https://www.youtube.com/watch?v=kAJAkV-ru0g&feature=youtu.be

Motorun çalışma videosu budur.

Alıntıları Göster
    Aracınız Symbol 1.0 mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Aracınız Symbol 1.0 mı?

Alıntıları Göster
    Dacia Sandero Ambiance 1.0

Symbol 1.0 ile aynı motoru kullanıyor.
  • yukarı
  • 1. Gergi ve zincir kontrol. Zincirde bir hata olabilir mi?

quote:

1) Bu yaşadığım problemi bu bahsettiğim açı kaydırıcı ve sensörü meydana getirir mi?

Evet
    quote:

2) Yazılımla geçen sorun tekrar nasıl nükseder? Bu kısım kafamı çok karıştırıyor.
    gerçek Sorun yazılımdan olmadığı için olabilir mi ?

Araba garantideymis ne de olsa bırak cozsunler.

Bu arada her gittiğinde servis kaydi actirmissindir muhtemelen ama 3. Kez ayni problem ile gidersen yeni arac talebinde bulunabilirsin.

Bu arada sana ikame arac saglamalari da gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 31 Ocak 2020; 17:50:8 >
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    Hocam aracın markası nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenguler

Hocam aracın markası nedir?
    Dacia sandero

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

1. Gergi ve zincir kontrol. Zincirde bir hata olabilir mi?

quote:

Evet
    quote:

gerçek Sorun yazılımdan olmadığı için olabilir mi ?

Araba garantideymis ne de olsa bırak cozsunler.

Bu arada her gittiğinde servis kaydi actirmissindir muhtemelen ama 3. Kez ayni problem ile gidersen yeni arac talebinde bulunabilirsin.

Bu arada sana ikame arac saglamalari da gerekir.
    İkame araç verdiler hocam

Sorun yazılım değilse o zaman yazılım nasıl geçirdi sorunu?

• Hocam kuvvetle muhtemel yazılım problemi olabile çünkü bu araçlarda böyle bir porblem yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    Yazılım ile çözülen bir problem tekrar zombi gibi canlanmaz. :)

Metalurji problemi olabilir, zincir uzama yapiyor olabilir, değişken subap hidrolik basıncı değişiyor olabilir, kacak olabilir, size yazılım demiş göndermiş olabilirler, bir sürü ihtimal var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 31 Ocak 2020; 21:49:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Yazılım ile çözülen bir problem tekrar zombi gibi canlanmaz. :)

Metalurji problemi olabilir, zincir uzama yapiyor olabilir, değişken subap hidrolik basıncı değişiyor olabilir, kacak olabilir, size yazılım demiş göndermiş olabilirler, bir sürü ihtimal var .
    Yazılım diyip göndermediler 3 haftadır araba serviste

4 ayrı yol kaydı alındı, yağ basıncı yüksek çıktı, yağ pompası değişti ama sorun geçmedi şimdi açı kaydırıcı ve sensör değişecekmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: evrenguler

Hocam kuvvetle muhtemel yazılım problemi olabile çünkü bu araçlarda böyle bir porblem yok.
    Yazılım sorunu olsa tüm araçlarda olması gerekmez mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.