Şimdi Ara

Ekşi sözlüğün cahil yuvası olduğunun kanıtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bakın 5 sayfayı tek tek okuyun

Herkes ufacık akliyla ayar verme derdinde. Fotoğrafa resim diyenden uzaklaşırmış, cahil sayarmış, de da yazamayanla aynı kategoride insanmış fotoğrafa resim diyenler...

İşin gerçeği ne? Fotoğrafa resim demek hem teknik bakımdan hem de dil bilgisi bakımından %100 doğrudur isteyen TDK sitesinden kontrol edebilir.

Ekşi sözlük denen yer Türkiye'nin seviyesi en düşük sitelerinden birisi. Köpektaparlar, sjwler, yarı cahiller, her şeyi bildiğini sanıp hiçbir şey bilmeyenler, çakma enteller, pkk destekçileri... Her girip bir şeylere baktığımda beynim yaniyor. Bir kitle bu kadar mi cahil olabilir? İşin kötüsü cahil olmalari da değil, cahilliklerine rağmen her şeyi bildiklerini sanmalari...

Ekşi sözlük kitlesini tamamen ülkeden sınır dışı etsek muasır medeniyetler seviyesine ulaşırız. Bu kitle her konuda böyle. Siyah fon üstüne beyaz yazı yaz itele hiçbiri sorgulamaz hemen inanır. Malum partili kitleden hiçbir farkları yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekşi sözlük Türkiye üzerinde bulunan her insanın yığıldı bir sitedir bir elini atarsın adam Işidi destekleyen uzun sakallı İslamcı bir dindardır diğer elini atarsın dinsizdir diğer elin solcuya diğer elin sağcıya diğer elin kadın düşmanına diğer elin erkek düşmanına yani ucu bucağı yok kısacası kesinlikle Ekşi sözlük gibi bir yerde sadece bir tip insan görüyorum diyorsan suçlu sensin

• Sözlük sitelerini hiç kullanmıyorum. Hatta ne amaçla kullanıldığını kestiremedim açıkçası. Sözlük ihtiyacımı tdk sitesinden gideriyorum. Ama bu forumun da pek bir farkı yok ki. Herkes birbirine sallama derdinde. Bir gün din kavgası, bir gün siyaset kavgası, öbür gün boy kavgası burası da enteresan bir yer. Forum mantığı daha güzel ama. Gerçi diğerinin mantığını bilmeden böyle bir cümle kurmak da garip de neyse.

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin yazabildiği bir ortama neden tek kişilikmiş gibi davranıyorsun? Bu bir kitap okuyup tüm yazarlara suçlamaya benziyor. Ekşi Sözlük dediğin yer bir araçtır, daha fazlası değil.

• Anlatım bozukluğu konusunda resime fotoğraf denmez diye anlatıyordu hocalar

• Ekşi sözlük Türkiye üzerinde bulunan her insanın yığıldı bir sitedir bir elini atarsın adam Işidi destekleyen uzun sakallı İslamcı bir dindardır diğer elini atarsın dinsizdir diğer elin solcuya diğer elin sağcıya diğer elin kadın düşmanına diğer elin erkek düşmanına yani ucu bucağı yok kısacası kesinlikle Ekşi sözlük gibi bir yerde sadece bir tip insan görüyorum diyorsan suçlu sensin

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Sözlük sitelerini hiç kullanmıyorum. Hatta ne amaçla kullanıldığını kestiremedim açıkçası. Sözlük ihtiyacımı tdk sitesinden gideriyorum. Ama bu forumun da pek bir farkı yok ki. Herkes birbirine sallama derdinde. Bir gün din kavgası, bir gün siyaset kavgası, öbür gün boy kavgası burası da enteresan bir yer. Forum mantığı daha güzel ama. Gerçi diğerinin mantığını bilmeden böyle bir cümle kurmak da garip de neyse.

Entel ile entelektüel arasında çok fark var.

Edit: Yanlışlıkla etiketledim, kusura bakma özür dilerim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 26 Mayıs 2021; 2:18:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

Bana diyorsanız eğer yanlışlıkla etiketleim diye ne olacak, önemli değil. Özüre ne gerek var kabahat mi işlediniz sanki. Bu arada entel dediğiniz böyle dantel gibi mi oluyor? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Bana diyorsanız eğer yanlışlıkla etiketleim diye ne olacak, önemli değil. Özüre ne gerek var kabahat mi işlediniz sanki. Bu arada entel dediğiniz böyle dantel gibi mi oluyor? :)

Entel;

Kendini fildişi kulesinde toplum üzerine tezler ileri süren, halkıyla bütünleşememiş; entelektüel olmaya

Özenen, ancak bunun gerektirdiği nitelikleri taşımayan, erdemden yoksun ki­şi.

Ucuz yargılara prim veren, yüzeysel teori mimarı. Entellek-tüelliğin

Gerektirdiği kültürel birikim, zihinsel manipülasyon yapabilme yeteneği veya

teorik-felsefi argüman üretebilme gücünden yoksun olduğu halde, bir

entellektüel edasıyla ko­nuşma, açıklama veya yorum yapma, fikir üretme

şeklinde ifa­desini bulan sahte aydın tavrına da entel takılına denir.

bkz.

Sahte aydın, aydın yabancılaşması, aydın despotizmi, çevre aydını.

Anlamına gelirken.

Entelektüel ; Bilim, teknik ve kültürün değişik dallarında özel öğrenim görmüş (kimse), aydın, münevver. Anlamına geliyor.

Öğrenimin anlamı ise "Herhangi bir meslek, sanat veya iş için gerekli bilgi, beceri ve alışkanlıkların elde edilmesi amacıyla yapılan çalışma." anlamına geliyor.

Bunu konu sahibine yazacaktım ama yanlışlıkla sizi etiketlemişim. Konu sahibi "çakma enteller" derken, bu kelimenin anlamını bilmediğini düşündüm.

Özetle her insan kendi uğraştığı alanda entelektüel olur. Bilgisi yetersiz olsa dahi entelektüel kabul edilir. Ama bu konuda hiçbir çalışma veya yeterli çalışma yapmayan kimse entel yani diğer adı ile yapmacık olur. Kullandığımız fizik, matematik gibi şeyler insan icadı olduğu için kuralları ve hesaplamaları sürekli değişiyor. Yani kesin bir bilgi var, dememiz doğru olmaz. Bu yüzden kanun olarak kabul edilen dışında çoğu bilgiyi sormalıyız ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kabul edilebilir ancak, gidip bu eksik ve yetersiz bilgini başkalarına paylaşırsan işte o zaman entel olmuş oluyorsun. :)

Örnek olarak; Kullandığımız fizik yetersiz geldiği için kuantum fiziği diye bir şey çıktı. Çünkü kullandığımız fizik kuralları ile bambaşka özellikler gösteriyordu.

Edit: Yani kullandığımız fizikten ayrı olarak, özel bir fizik oluşturdular. Çünkü o alanda fizik kurallarını delip geçen birçok örnek ve olay vardı. Yani bazen fizik yasaları bile bazı şeyleri açıklamaya yetmiyor. İşte bu yüzden bilgin olmadığı konuda farklı fikir sahibi olmak iyidir ama bunu kanıtlayacak, destekleyecek birçok alt yapıya ihtiyacın var. Totondan attığın bilgi ile ancak entel olabiliyorsun.

Bilmediğimiz konularda fikir sahibi olursak, o fikiri kanıtlayacak yeni şeyler ararız, bilgiler ararız. Bunu başardığımızda zaten o alanda bilgi sahibi olmuş, ayrıca insanların kullanabileceği bir yasa elde etmiş oluyoruz. Sonuçta bir zamanlar 2+2=4 diye bir şey yoktu.

Galileo farklı fikirleri olduğu için idam edildi. Bilmiyordu ama araştırdı ve buldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 26 Mayıs 2021; 4:55:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: meola147of

Ekşi sözlük Türkiye üzerinde bulunan her insanın yığıldı bir sitedir bir elini atarsın adam Işidi destekleyen uzun sakallı İslamcı bir dindardır diğer elini atarsın dinsizdir diğer elin solcuya diğer elin sağcıya diğer elin kadın düşmanına diğer elin erkek düşmanına yani ucu bucağı yok kısacası kesinlikle Ekşi sözlük gibi bir yerde sadece bir tip insan görüyorum diyorsan suçlu sensin

Tek kişi gibi davranmiyorum ama çoğunluğu çöp, hepsi demedim zaten

• Ha dh çok farklı zaten :D Ekşi dediğin yer toplumun aynası. Suç sitede değil ülkede.

• quote:

Galileo farklı fikirleri olduğu için idam edildi. Bilmiyordu ama araştırdı ve buldu.

Galileo idam edilmedi. Muhtemelen işkenceye uğramakla tehdit edilip Kopernikçi sistem konusunda sözünden döndürüldü ve 1633'de ömür boyu ev hapsine mahkum edildi. 1642'de 80 yaşına merdiven dayamışken doğal sebeplerle öldü. Galileo'nun engizisyon mahkemesine çağrılmasının sebebi de o dönemde Avrupa'da artış gösteren Kopernikçilik spekülasyonlarından kaygılanan kilise otoritelerince 1616'da gayriresmi olarak uyarılmasına ve Kopernik'in eserinin resmen Yasaklı Kitaplar Listesi'ne alınmasına rağmen Galileo'nun 1632'de Kopernikçi sistemi başarıyla savunan ve eski Dünya merkezli astronomiyle alay eden İki Büyük Dünya Sistemi Hakkında Diyalog kitabını kilise sansürünü oyuna getirerek yayınlamasıydı. Kilise de kendisiyle dalga geçilmesinin, görünürde Dünya'yı hareketsiz, Güneş'i hareketli addeden İncil'in ve Dünya merkezli evreni destekleyen geleneksel İncil yorumunun tehlikeye atılmasının bedelini Galileo'ya ödetti. Galileo'nun kiliseden çevresi, ilaveten Toskanalı ve Venedikli üst düzey bir çevresi olmasaydı ve görüşünden mahkeme sonunda taviz vermeseydi ama 1600 yılında ünlü bilim insanı Giordano Bruno'ya yaptıkları şeyi ona da yaparlardı. Her gittiği yerde polemiklere girişen ve tavrından asla taviz vermeyen Bruno Roma'da yargılanarak kazığa oturtup yakıldı. Ancak Galileo politik kabiliyetleri sayesinde yaşadığı krizi görece minimum hasarla atlattı. Kısaca Diyalog olarak bilinen kitabıyla da istediğine ulaştı. Kopernikçiliği destekleyen argüman ve fikirleri hızla Hıristiyan Avrupa dünyasında yayılmaya başladı. Kilisenin kitabı önleme çabaları boşa çıktı. Kilise harekete geçene kadar Floransa'daki ilk baskısı tükenmişti bile.

Galileo'nun idam edildiğini bu forumda başka üyelerin de yazdığını görmüştüm. Muhtemelen görece popüler bir kaynakta böyle ciddi bir hata yapılmış. O varsaydığım kaynaktan öğrenenler de hatayı tekrar ediyor. Diğer bir ihtimal ise, sözünü ettiğimiz Giordano Bruno ile Galileo Galilei'yi insanlar karıştırıyor. Giordano Bruno da Kopernikçiydi; yani tıpkı Galileo gibi Dünya'nın Güneş etrafında ve kendi etrafında döndüğünü savunuyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 26 Mayıs 2021; 11:51:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cahil yuvasımıdır bilmem ama biri bir şey söylüyorsa elbet ona ters şeyler yazanlar oluyor.

Mesela bir şey için güzel bir yorum yaptın ya, illa seni hedef alarak aşşağılayarak onun kötü olduğunu anlatmaya çalışıyor. İfade özgürlüğü diyorlar ama sadece kendileri için var bu özgürlük.

Mesela recep ivedik film serisi beğeniliyor izleniliyor zaten recep ivedik izleyen kişi eğlenmek istiyordur yani öyle bir sanat kaygısı taşımıyordur, ama bu arkadaşlara göre recep ivedik izleyenlerin kendisine saygısı yok, öyle film mi olur vs vs. Ama biri bunlara bir şey dese herkesin hayatına hiç kimse karışamaz modundalar. Birde halkı beğenmemeleri yok mu sanki çok çok üstünlermiş gibi altı üstü sadece bir klavyen var ve yorum yapabiliyorsun benim gibi.

• 10 senelik bir ekşi sözlük yazarı olarak şunu söylemeliyim ki sözlük her tür tiple dolu. aklınıza gelecek her türlü tip var sözlükte.

sözlüklere (hata buraya bile) güvenip hayatınıza yön vermeyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

quote:

Galileo idam edilmedi. Muhtemelen işkenceye uğramakla tehdit edilip Kopernikçi sistem konusunda sözünden döndürüldü ve 1633'de ömür boyu ev hapsine mahkum edildi. 1642'de 80 yaşına merdiven dayamışken doğal sebeplerle öldü. Galileo'nun engizisyon mahkemesine çağrılmasının sebebi de o dönemde Avrupa'da artış gösteren Kopernikçilik spekülasyonlarından kaygılanan kilise otoritelerince 1616'da gayriresmi olarak uyarılmasına ve Kopernik'in eserinin resmen Yasaklı Kitaplar Listesi'ne alınmasına rağmen Galileo'nun 1632'de Kopernikçi sistemi başarıyla savunan ve eski Dünya merkezli astronomiyle alay eden İki Büyük Dünya Sistemi Hakkında Diyalog kitabını kilise sansürünü oyuna getirerek yayınlamasıydı. Kilise de kendisiyle dalga geçilmesinin, görünürde Dünya'yı hareketsiz, Güneş'i hareketli addeden İncil'in ve Dünya merkezli evreni destekleyen geleneksel İncil yorumunun tehlikeye atılmasının bedelini Galileo'ya ödetti. Galileo'nun kiliseden çevresi, ilaveten Toskanalı ve Venedikli üst düzey bir çevresi olmasaydı ve görüşünden mahkeme sonunda taviz vermeseydi ama 1600 yılında ünlü bilim insanı Giordano Bruno'ya yaptıkları şeyi ona da yaparlardı. Her gittiği yerde polemiklere girişen ve tavrından asla taviz vermeyen Bruno Roma'da yargılanarak kazığa oturtup yakıldı. Ancak Galileo politik kabiliyetleri sayesinde yaşadığı krizi görece minimum hasarla atlattı. Kısaca Diyalog olarak bilinen kitabıyla da istediğine ulaştı. Kopernikçiliği destekleyen argüman ve fikirleri hızla Hıristiyan Avrupa dünyasında yayılmaya başladı. Kilisenin kitabı önleme çabaları boşa çıktı. Kilise harekete geçene kadar Floransa'daki ilk baskısı tükenmişti bile.

Galileo'nun idam edildiğini bu forumda başka üyelerin de yazdığını görmüştüm. Muhtemelen görece popüler bir kaynakta böyle ciddi bir hata yapılmış. O varsaydığım kaynaktan öğrenenler de hatayı tekrar ediyor. Diğer bir ihtimal ise, sözünü ettiğimiz Giordano Bruno ile Galileo Galilei'yi insanlar karıştırıyor. Giordano Bruno da Kopernikçiydi; yani tıpkı Galileo gibi Dünya'nın Güneş etrafında ve kendi etrafında döndüğünü savunuyordu.

Okullarda aşağıda ki gibi öğretiyorlar. Belki şimdi değişmiştir.

• MEB kitaplarında Galileo'nun idam edildiği yazıyorsa bu büyük bir skandal bence. Gerçi şaşırmam. MEB kitapları genel olarak yanlış bilgilerle dolu. Şimdi aklıma gelen örnekler, lise edebiyat kitabında Sultan II. Abdülhamid diye Sultan V. Murat'ın resmini koymaları, ortaokul tarih kitabında Türklerin Talas Savaşı'yla Müslüman oluşu, Şubat ve Ekim Devrimleri'nin güya Çanakkale Boğazı Savaşı'nda İtilaf kuvvetlerinin hezimeti yüzünden başarıya ulaşması, Türklerin Anadolu'nun kapılarını (?) 1071'de Malazgirt Savaşı'yla açması vb. Türk Müfredatı böyle bir sürü hata, efsane veya demode tezle dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 26 Mayıs 2021; 13:19:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

MEB kitaplarında Galileo'nun idam edildiği yazıyorsa bu büyük bir skandal bence. Gerçi şaşırmam. MEB kitapları genel olarak yanlış bilgilerle dolu. Şimdi aklıma gelen örnekler, lise edebiyat kitabında Sultan II. Abdülhamid diye Sultan V. Murat'ın resmini koymaları, ortaokul tarih kitabında Türklerin Talas Savaşı'yla Müslüman oluşu, Şubat ve Ekim Devrimleri'nin güya Çanakkale Boğazı Savaşı'nda İtilaf kuvvetlerinin hezimeti yüzünden başarıya ulaşması, Türklerin Anadolu'nun kapılarını (?) 1071'de Malazgirt Savaşı'yla açması vb. Türk Müfredatı böyle bir sürü hata, efsane veya demode tezle dolu.

Doğrudur hocam, bizim eğitim sistemi biraz bozuk. Bu konunun uzmanı ben olmadığım için yorum yapamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 26 Mayıs 2021; 13:36:26 >
  • ekşi ciddiye alınacak bir şey değil. çok iyi hakim olduğum bazı şeyler hakkında ne yazmışlar diye merak edip bakıyorum, adeta bir kahkaha tufanı

• 2016 dan beri orayı takip ediyorum. Son yıllarda iyice kalite düştü. Adamların ağzına bişey yapıştımı her başlığın altına yazıyorlar. Mesela bi kitabın yorumlarına bakıyordum oraya bile 128 milyar nerede yazmışlar. Ne alakası var kitapla 128 milyarın ? Siyaset konusuda felaket zaten. Çoğunda sürü psikolojisi var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.