Gelişmek kim DH kim. Yaş ortalamasına nazaran sosyal zekası düşük insanların barınağı burası. Gelişmek DH'nin ne haddine. hergün açılan konuları görmüyorsun sanırım ya da bu konuda fazla iyi niyetlisin. Arada bir pencereyi açıp odayı havalandırmak gerek. |
ekşi sözlük her geçen sene gelişirken dh neden öldü? (2. sayfa)
-
-
İnternet aleminin dengelenmemiş moderasyon otoritesi ile ilgili bir sıkıntı müdahaleciliğin sınırlarını çizmenin zorluğu. Herkesin kusurlu olabileceği kişi faktörü bir tarafa bunun internete has yapısal bir sorun olduğunu düşünmüşümdür. İnternet aleminde moderasyonlar maalesef sanal dünyanın gereklilikleri uyarınca diktatörlüktür ve eğer kullanıcı koruma bazında bu diktatörlük kullanıcıya karşı müşfik - dost - değilse kullanıcı tabanını o kadar platforma yabancılaştırır. O sebeple az ama kullanıcı etkileşimine dayanan ortamı iyileştirici nitelikte etkin kural koymak, kullanıcıları bunaltmamak, mümkünse moderasyon içi denge ve kontrol mekanizmaları kurmak gerekir. Aksi durumda gözlemlenen şey işgüzarlıktır. Yersiz bir otoriterliktir.
Gerçek dünyada da öyle değil mi? Bazı ülkeler yurtdaşına karşı daha sevecendir. İşte bunlar sınırlandırıcı anlayışlar, normlar ve denge mekanizmalarıyla yürüyen "demokrasilerdir". Bazısı da rahat vermez. Otokrasidir. Vatandaşı bir eleştiri veya gelenek dışı iş yapar. Hemen ensesine biner. Tüm internet aleminde kronik olarak moderasyonlar buna eğilimlidir. Bulunduklar yerde onları kendilerinden başka dengeleyecek bir şey olmadığı için. Diğer bir deyişle moderasyonsan/moderatörsen dengen de sen olmalısın. Benzetme ile emniyet de sensin, yargı da sensin, yürütme de, yasama da. Bu da aslında çok zor bir iş. Platform ve kullanıcılarının çıkarlarına uyan mümkün olan en doğru olacak kararı alma bazında aslında sırtına büyük bir yük bindiriyor. Bu yük karşısında her biri farklı hayat, karakter ve değişen ruh halllerine sahip binbir farklı kişiden meydana gelebilecek moderasyonun her an aynı ılımlılık standardını sergilemesi biraz zordur. Muhakkak hatalar yapılacaktır. Övgünüz için teşekkür ederim ama eminim ben de hatadan muaf değilim. Karmaşık bir sanal realite karşısında insani acizliğimiz belli.
Zaten kaotik ve noksan bir dünyada kontrol illüzyonuna kapılmaya ve insanları daraltmaya gerek yok. Hayat zaten pek çokları için yeterince bunaltıcı ve baskıcı, bir de sanalda bunaltarak bir şey elde edilemez. En azından ortak fayda çıkmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu arada kendimi üye gibi görmeyi ve yazmayı halen seviyorum. Yazmak içimden geliyor. İletişim ve imaj da çok önemli. Moderatörsen ciddi olacaksın kabul ama beyaz yakalı bürokrat gibi olmanın da gereği yok. 😄
Moderasyonlarda o eğilim de maalesef çok mevcut. Ciddi görünme gerekliliğiyle beraber bazen bürokrat gibi davranıyoruz. Aşırı kasıyoruz. Ama bu ideal tutum değil. Rahat da olunmalı. Kullanıcının belirli bir ferahlık arayan mantalitesi anlaşılmalı. Empati kurmalı. Hele şu özgür hızlı tüketilebilir sosyal medya çağında aşırı katı kurallar koyup bam bam sert biçimde bunları icra edersen kullanıcı algısında ve tavrında ciddi negatif etkisi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanlar değişmez, heryerde aynıdır mantığını kullansak bile,
burası teknik olanakları yüksek bir forum sitesi iken,
orası çok daha basit teknik anlamda.
-
Sadece kural uygulayıcı olmak keyfi değilse genelde sorun olmaz ama aksi yönde sınırları kaçırmak, fazla kişisel yoruma dayalı takılmak, fazlasıyla antipati yaratabilir. Bu kişi kural uygulayıcı konumda bulunan biri olunca işler daha kötü bir görünüm, belki de şahsi bir görünüm, alıyor. Siz söylediğiniz gibi çok doğru konumlandırıyorsunuz kendinizi. Entelektüel yönünüz de takdir edilesi. Yanıtlarınız fikirlere etki eden dolu cinsten. Forumda bazı konu başlıkları sizin orada olabileceğiniz izlenimi veriyor, bu da sizin karakterinize ayna tutuyor.
başlığın bu kadar tam tersi olması peki
-
Adminler bile siyaset yapıyor, ben gençliğimde bu forumdan çok şey öğrendim, bu forumu bitiren din ve siyaset oldu.
-
Evet öyle bir dönem de oldu hatırlıyorum. Din ve siyaset tabiki konuşulacak ama özellikle bir dönem bu konuda, yöneticiler tarafından çok yanlış davranışlar sergilendi.
fikrini belirtiyorsun konuyu siliyorlar
-
Hocam 2009-2010 da erdoğan da şunu yaptı yada deniz baykal bunu yaptı deseniz 7 gün banlıyorlardı, din ile ilgili çok detaylı tartışmaya girilse banlıyorlardı, bu forum türk internet tarihinde çok önemli bir yer edinebilirdi ancak yanlış yönetim bu hale getirdi. Hey gidi eski günler dakikada 18-20 mesaj gelirdi konudışına
-
2012de çok rastladım ben de. Bu sebeplerden biri tabi. Çok yeni, bu konular daha rahat tartışılmaya başlandı. Ülkenin durumuyla da paralel bu konu biraz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B02B7F4BF -- 1 Ocak 2025; 16:32:57 >
hocam forum güzel ama üyeler kendileri bu hale getirdi birazda,
herhangi bir ürünü satın alabilirsiniz herhangi bir nedenle ama üyeler fanboyluk yapıp kendi para verip aldı diye
koşa koşa foruma gelip diğer ürünü kötüleme aşağılama sizi kazıklıyor v.s tarzında tutuma büründüler
diğer hususta engelleme olayı üyelere bırakılmamalıydı kişisel açıkça küfür olmadığı sürece bunu yönetim yapmalıydı
çünkü burası forum ortamı kimsenin kişisel bloğu değil
yani kafana göre hoşuna gitmedi diye üye engelleyemezsin bu saçma açık kişisel küfür olduğunda bunu yönetime bildirip
bak bu adam küfür ediyor engellensin deyip kontrol edildikten sonra yönetim engellemeliydi
adamın yazdıkları hoşuna gitmiyosa cvp vermezsin dikkate almazsın
diğer şekilde forum amacının dışına çıkmış oluyor
bilgi paylaşımı ve öğrenmenin sonu yoktur
-
NatAlinova nikli yönetici kafasına göre konu silip, mesaj silip, üye banlaya banlaya insanları forumdan soğuttuğu için.
-
Gerçekten öyle mi?
-
sebebi çok basit; AŞIRI DERECEDE ACIMASIZ YÖNETİM VE SINIRSIZ BANLANMALAR!
-
Burası ölsün size ne sahibi düşünsün. Forumun siyaset kısmını parti elemanlarına vermişler adamlarda bir sürü eski hesap var. Normal üyenin orada ne işi var? Trollerle tartışıp onlara para mı kazandırsın. Buradakiler ise çoğunlukla normal üye değil. Psikolojik sorunlular topluluğu var. Dışarıda karşılaşamayacağın bir sürü sorunlu elemanla burada ne konuşulacak? Ne gerek var? Bir tane arkadaşı olmayanlar var. Herkesin kaçtığı birinde sorun vardır. Uğraşmaya değmez.
-
Bi ara konu yanlış yerde denilerek birçok konu kapanıyordu, ekşide konuyu açıyorsun Adamın yerine koyuyor (admin()
bi ara benim de başıma gelmişti. konu dışında konu açmayı geçtim, başkasının açmış olduğu siyaset içerikli konuya cevap verdiğim için bile "konu yanlış bölümde" diye 7 gün bölüm uzaklaştırması alıyordum. sonra düzeldi yani sonra bunu yapmamaya başladılar. o dönem bi cezam bittiği an hemen tekrar bi ceza daha alıyordum ve forum kullanılamaz duruma gelmişti benim için. neyse ki düzeldi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Burası gariban yeri. Sözlük ise 200 bin maaş ve 35 cm altı kişilerin bulunmadığı bir yer. Haliyle orası gelişiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X