Şimdi Ara

EKSPERTİZ ÜCRETİNİ KİM ÖDER? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
47.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satıcıların yalancılığı arttıkça, özel ve yetkili servisler ekspertiz işlemlerinden daha çok para kazanmaya başladılar.

Büyük bir pazar olmaya doğru gidiyor.
  • Ulen ne adamlar var bu forumda bee harbi okuyunca insanın küfredesi geliyor bir çoğuna..Eminim bunların bir çoğu araba alım-satımı yapan galerici vs tiplerdir...
    ...ne yani adam aracını satacak 300.000 km deki aracı düşürmüş mesela 70.000 km ye alıcıya diyor bu araç 70.000 km de araçta hiç hata yok diyor bir sürü çarpığı çurpuğu çıkıyor yani kısacası alıcıyı S..kmeye çalışıyor aracı kakalamaya çalışıyor bunlar expertizde ortaya çıkıncada ben anlamam birşey yok demiştim ama bunlar çıktı sen uyandın işi ama ben yinede sana kay.aya devam ederim ücreti sen ÖDERSİN diyor.Ve sizde herzaman alıcı öder diye bu duruma destek çıkıyorsunuz öylemi??*

...YUUUHHHH DİYORUM BÖYLE DİYENLERE İNSAN BİLE SAYMAM BÖYLE DÜŞÜNÜP DİYENLERİ...

..Dürüst satıcı zaten baştan söyler hertürlü sorunu ve expertizede girmeye korkmaz niye korksun yalan söylemedikten sonra... Korkak--Yalancı-Şerefsiz Satıcılar korkar böyle bir durumdan..

• quote:

Orijinalden alıntı: aybasan

Ulen ne adamlar var bu forumda bee harbi okuyunca insanın küfredesi geliyor bir çoğuna..Eminim bunların bir çoğu araba alım-satımı yapan galerici vs tiplerdir...
    ...ne yani adam aracını satacak 300.000 km deki aracı düşürmüş mesela 70.000 km ye alıcıya diyor bu araç 70.000 km de araçta hiç hata yok diyor bir sürü çarpığı çurpuğu çıkıyor yani kısacası alıcıyı S..kmeye çalışıyor aracı kakalamaya çalışıyor bunlar expertizde ortaya çıkıncada ben anlamam birşey yok demiştim ama bunlar çıktı sen uyandın işi ama ben yinede sana kay.aya devam ederim ücreti sen ÖDERSİN diyor.Ve sizde herzaman alıcı öder diye bu duruma destek çıkıyorsunuz öylemi??*

...YUUUHHHH DİYORUM BÖYLE DİYENLERE İNSAN BİLE SAYMAM BÖYLE DÜŞÜNÜP DİYENLERİ...

..Dürüst satıcı zaten baştan söyler hertürlü sorunu ve expertizede girmeye korkmaz niye korksun yalan söylemedikten sonra... Korkak--Yalancı-Şerefsiz Satıcılar korkar böyle bir durumdan..

alma o zaman arkadaşım git sıfır araç al o zaman. hem kalkıp arabayı servise götürelim diyorsun hemde sıkıntı çıkınca ben ödemem diyorsun oldu buzlu badem verelim yanında? alıcı arabayı neden servise götürüyor? sorunlarını öğrenmek için ee sorun çıkınca neden parasını ödemiyorsun kardeşim o zaman? madem satıcı herşeyi düzgün yazmak zorunda götürme o zaman? hem hizmet talep ediyorsun içim rahatlasın diyorsun hemde birşey olursa parasını ödemem. yok öyle yağma. ben aracımı a'dan z'ye biliyorum ancak kıl bi herif gelir extra birşey çıktığında vermiyorum kardeşim parasını sen öde derse iyi ödetirim orada ona.

aracımı satacak olursam alan adam gelir anahtarı veririm yolcu koltuğuna otururum istediği yere götürür baktırır kabul ederse parasını verir alır gider vermezse ben alır giderim arabamı. satana kadarda hiç birşeyine karışmam. oldu olacak noter ücretinide satıcı versin. burada liseli ergen olup hayatında babasının arabasından başka araba sahibi olmamış, araba alıp satmamış adam gelip yorum yapmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 17 Mart 2012; 21:30:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Ulen ne adamlar var bu forumda bee harbi okuyunca insanın küfredesi geliyor bir çoğuna..Eminim bunların bir çoğu araba alım-satımı yapan galerici vs tiplerdir...

alma o zaman arkadaşım git sıfır araç al o zaman. hem kalkıp arabayı servise götürelim diyorsun hemde sıkıntı çıkınca ben ödemem diyorsun oldu buzlu badem verelim yanında? alıcı arabayı neden servise götürüyor? sorunlarını öğrenmek için ee sorun çıkınca neden parasını ödemiyorsun kardeşim o zaman? madem satıcı herşeyi düzgün yazmak zorunda götürme o zaman? hem hizmet talep ediyorsun içim rahatlasın diyorsun hemde birşey olursa parasını ödemem. yok öyle yağma. ben aracımı a'dan z'ye biliyorum ancak kıl bi herif gelir extra birşey çıktığında vermiyorum kardeşim parasını sen öde derse iyi ödetirim orada ona.

aracımı satacak olursam alan adam gelir anahtarı veririm yolcu koltuğuna otururum istediği yere götürür baktırır kabul ederse parasını verir alır gider vermezse ben alır giderim arabamı. satana kadarda hiç birşeyine karışmam. oldu olacak noter ücretinide satıcı versin. burada liseli ergen olup hayatında babasının arabasından başka araba sahibi olmamış, araba alıp satmamış adam gelip yorum yapmasın

arkadaşlar bu düşüncedeki satıcılardan uzak durun... araç başında anlaşmanızı yapın ve araçta sorun çıkarsa eksperi ödemeyeceğinizi aracı eksperde bırakacağınızı açıkca belirtin, eğer satıcı yanaşmıyorsa bunda kesin bir şey vardır, hemen olay mahalini terkedin..başka araca bakın sanki bulunmaz hint kumaşı...
    bu arada masrafsız araç için de 300-500 ün hesabını yapmayın emin olun daha zararlı çıkarsınız

• quote:

quote:

sen kesin dediğim tarzda alım satım yapan birisin o zaman yarası olan adam gocunur..benimde sıfır aldığım 2 yaşında aracım var satacak oldugum zaman her bokunu bildiğim için hiç bir korkum olmaz ve expertize giderim dediğimden başka şeyde çıkarsa öderim bundanda zerre kadar korkmam gocunmam çünkü şerefsizlik yapıp kimseye aracımı satmak için yalan söylemem bu yüzdende expertize girmeye ve başka şey çıkarsa ödemeye korkmam..
    ..Senin korkun neki illa ben ödemem diyorsun???...Kendin demişsin" extra birşey çıkarsa iyi ödetirim orada "diye..ben alıcı olacagımda extra şeyler çıkacak sende bana iyi ödeteceksin orada haa sıkar o biraz..en basitinden araç kimin aracı senin extra şeylermi çıktı ödemiyorum parayı dedim servis ne yapacak benim olmayan aracın expertiz parasını benden nasıl alacak araç senin paşa paşada ödeyeceksin o expertiz parasını buda sana insanları kandırmamamk için bir ders olacak..tabi ders alacak kafada bir adamsan..öyle biri değilsen zaten kim ne yapsa boş...ödersin o expertiz parasını ondan sonrada bilirsin arabanın bokluklarını diğer gelen adamlara belki doğru düzgün bilgi verirsin ozaman..Tabi insan evladı biriysen değilsen oda boş nasıl olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: akıllıdeli06

quote:

quote:

arkadaşlar bu düşüncedeki satıcılardan uzak durun... araç başında anlaşmanızı yapın ve araçta sorun çıkarsa eksperi ödemeyeceğinizi aracı eksperde bırakacağınızı açıkca belirtin, eğer satıcı yanaşmıyorsa bunda kesin bir şey vardır, hemen olay mahalini terkedin..başka araca bakın sanki bulunmaz hint kumaşı...
    bu arada masrafsız araç için de 300-500 ün hesabını yapmayın emin olun daha zararlı çıkarsınız

arkadaşlar bu tarz alıcılardan uzak durun bir çok alıcı var piyasada. daha telefondan anlaşın böyle saçma işlere yanaşıyorsa yüzüne kapatın telefonu

• Araba söylediğin gibi çıkarsa her sekilde alıcı öder ama sen arabada değişen yok dersin sadece vites kolu orijinal çıkarsa onuda bı zahmet satıcı oder
  • quote:

quote:

quote:

sen kesin dediğim tarzda alım satım yapan birisin o zaman yarası olan adam gocunur..benimde sıfır aldığım 2 yaşında aracım var satacak oldugum zaman her bokunu bildiğim için hiç bir korkum olmaz ve expertize giderim dediğimden başka şeyde çıkarsa öderim bundanda zerre kadar korkmam gocunmam çünkü şerefsizlik yapıp kimseye aracımı satmak için yalan söylemem bu yüzdende expertize girmeye ve başka şey çıkarsa ödemeye korkmam..
    ..Senin korkun neki illa ben ödemem diyorsun???...Kendin demişsin" extra birşey çıkarsa iyi ödetirim orada "diye..ben alıcı olacagımda extra şeyler çıkacak sende bana iyi ödeteceksin orada haa sıkar o biraz..en basitinden araç kimin aracı senin extra şeylermi çıktı ödemiyorum parayı dedim servis ne yapacak benim olmayan aracın expertiz parasını benden nasıl alacak araç senin paşa paşada ödeyeceksin o expertiz parasını buda sana insanları kandırmamamk için bir ders olacak..tabi ders alacak kafada bir adamsan..öyle biri değilsen zaten kim ne yapsa boş...ödersin o expertiz parasını ondan sonrada bilirsin arabanın bokluklarını diğer gelen adamlara belki doğru düzgün bilgi verirsin ozaman..Tabi insan evladı biriysen değilsen oda boş nasıl olsa

şundan emin ol ki senin gibi bir tip arabamı almaya gelirse yemin ediyorum ki satmam. alım satım yapmıyorum üniversite öğrencisiyim, haftasonları oto expertiz işinde duruyorum tatillerde de. emin ol senin gördüğün kadar araba alıp satıldı gözümün önünde.

yalan söylecek kadar şerefsizde değilim herkesi bir tutma. arabamda neyin olduğunu çok iyi bilirim ama atıyorum yolda giderken turbo yağ atmaya başladı ne yapacaz haberim olmadı? insan evladı isen tanımadığın insanlar arkasından atıp tutma.

halen saçmalamaya devam ediyorsun. hem arabayı götürelim baktıralım diyorsun hemde birşey çıkarsa ben ödemem diyorsun. Allah korusun birgün bir adam çıkar karşına öyle bir ödetir ki yıldızları bile sayamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 17 Mart 2012; 22:27:50 >

• Bak tam isabet ettirmişim dediğim tarzda bu işleri yapanın tekisin gocunacagın şeylerin var ondan bu konuda böyle atıp tutuyorsun...üniversitede okuyormuşsun ama sadece okuyorsun sanırım okumak başka şeydir öğrenmek başka şey..Hem ben senin henüz okudugun üniversiteyi bundan 20 sene önce bitirdim hemde 2 tanesini..3 üniversiteyide yarım bıraktım üniversite okumak adam okumakla eş olmuyor maalesef...Kim dedi sana akü ömrünü tamamlamak üzere-fren balatası bir süre sonra bitecek gibi-debriyaj balatası bir süre sonra değişmeli tarzında sorunları işin içine kattığımızı bunlara zaten kimse birşey demez...

...Bizim dediğimiz motoru bitik-kaputu çarpıp çurpuk-boyasız denip boyalı çıkan-kazasız deyip kazalı çıkan araçlar için şerefsizlik yapıp yalan söylenmesi...satış yapan bu işi meslek olarak yapan birçok kişinin ne kadar şerefsiz olduklarını ne kadar çakal olduklarını bu forumdaki herkes çeşitli örenkleri yazılanları görerek zaten biliyorlar söylemeye bile gerek yok...(Düzgün satıcıları-kişileri ayrı tutarak)

...Korkacagı şeyleri olan adam yalan söyler-dansözlük yapar-gerçekleri saklar...dürüst adamın korkacagı şey yoktur..Bu işi sen bu tarz yapıyorsan eğer Allah bizi senin gibi adamların karşısına çıkarmaktan korur İnşallah..

NOT:Yıldızları saymasını iyi bilirim saydırta saydırta aklımda kaldı çünkü sen gönlünü ferah tut...Sen dikkat etde birgün sıfır gibi dediğin araba servisde bombok çıktığında sana birisi gelmişinden-geçmişinden dümdüz gidip birde üstüne seni o yıldızlara yollamasın..

• arkadaşlar tartışmanın anlamı yok burada,yalnız ekspertiz olayında can alıcı nokta,satıcıları burada ne kadar yerden yerden vursanız da, alıcılarda o kadar dürüst değil maalesef,siz diyorsunuz ki küçük şeyler tabikii olur,doğru sonuçta insanız,bilgisayar gibi her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilemeyiz..amma vellakin her alıcı böyle olmaz maalesef,adam ekspertiz sonucunda ortaya çıkan,küçük şeylerden dolayı ben vazgeçtim dediğinde nolacak peki..zira bu Ülkede,üniversitede okumuş ama adam olamamış böyle kılçık kılçık ortada dolaşan insanlarda var peki bu durumda kim ödeyecek ekspertizi...

söylediğiniz gibi satıcının söylediğinden çok daha ciddi sonuçlar çıktığında evet anlaşmaya göre satıcı öder diyorum ama tersi durumda küçük şeylerde durumda dediğim gibidir..
    ve böyle kılçıklar emin olun var sadece size rastlamamıştır şimdiye kadar...

bence ortasını bulup ekspertizi iki tarafında ortak ödemesi sanırım en iyisi,sonuçta hamama giren terler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi search in vain -- 18 Mart 2012; 8:51:23 >

• Alıcı öder.

2 sene önce Bosch' da 50 TL idi ama şimdi ne oldu bilmem.
  • internette bosch servisleri met ediliyor ama yaşadığım şu. Ak motorlu araçlar küçükçekmece de ford focusu expertiz yaptırmak istedim.ford için sarıyer tarafında tek bir yetkili servis expertiz yapıyormuş ve 300tl civarlarındayms. Bosch a gittik durumu söyledik usta direk kaputu açtı dedim usta cihaz vs yok mu var dedi.teste soktu bes dakika sürmedi temiz dedi saseye üç kişi baktı üstten bir iki dakikalık dedim internette ona yakın cihaza teste sokuyoruz yazıyo yok öyle dedi.kaporta ustası el ve göz yordami ile yirmi dakika inceled şurada boya var dedi dedim cihazla bakılmıyo mu hayır eee tabi ben sinirlendim iyice.dedi test sürüşü çıktık normal gitti çıktı ses dinledi yalandan o kadar tamam dedi 30dk sürdü sürmedi yani toplam expertiz ben lifte kaldırmayı talep ettim dedi kazasi yok gerek yok lastik ölçümü dedim elektrikçi vs bizde yok dedi. kaç lira dedim int 50-75 arası yazıyor forumlarda 120dedi 100verdim çıktım adam gibi baksaydı malboro alacaktim benim için boşch bitmiştir sanayideki usta hiç olmazsa eğilip altına bakardı. Kmsi yüksek kazali araçlari lifte alıyorlarmis insan buji lastik söker kontrol eder ama nerdeee?

• Satıcının arabada kaza-boya yok demesine inanmıyoruz, ekspertizde sorun çıkarsa ben öderim demesine mi inanacağız. Yalan söyleyen kişi her türlü kıvırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 1 Kasım 2012; 10:49:33 >
  • A L I C I Ö D E R

araba bu buyur ister al ister alma
    benim bildigim bir kusuru yok
    var diyorsanda sen bilirsin ister ustaya göster ister bilgisayarara
    sonucuna görede karar ver

al yada alma
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

öyle şey mi olur ya servisteki denyolog benim aracıma kulp taktı diye niye ben ödeyecekmişim

benim aracım budur işte gördügün araç ister ustanı getir bakıt ister bin bir tur at istersende 101 nokta testine tabi tut almak isteyen sensin benim 4 takla atmama gerek yok düşün taşin ciddi aliciysan zaten 3 - 5 kuruş EKSPERTİZ ÜCRETİNE bakmazsın .

bugün konuyu gördün yorum yazdim geçmiş yorumlara bakarken yazdıgımı hatirlamadigim yorumumu okudum

aliciyken de saticiyken de ayni yorumu yazmişim demek ki tarafli davranmiyorum işin dogrusu da bu alici öder

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Orijinalden alıntı: antikariyer

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

expertiz ücretini alıcı öder...

eğer satıcının dediğinden farklı durum çıkarsa masrafı satıcının karşılaması gerekir, satıcı dürüstse böyle bir durum yaşanmaz, satıcı 3 kağıtçıysa da zaten masrafı ödemeye yanaşmaz....

Mutlaka çıkar. Araba dediğin kapalı kutu. mesela ben arabamı satmaya karar versem kullanan biri sol ön amortisörün kısmen patlak olduğunu kolay kolay anlıyamaz. ben de anlıyamam. Alıcıya da bilmediğim için söyleyemem. Yetkili servis sol ön amortisörün patlak diyor. Valla hiç te öyle görünmüyor.

Yetkili servis demişler onlara. İlla ki bir hata bulurlar.

bende bunu anlamıyorumya, sonuçta satıcının,bağlanan bilgisayar gibi herşeyi bilmesi mümkün değil ki, o zaman ne olacak, söylediğinden farklı çıkan bir şeyde dahi satıcı ödeyecekse bu sistem nasıl işleyecek?

evet bu konuda haklısınız, ama genelde motordan ziyade, boya-kaza-değişen konularında anlaşmazlık oluyor.

motorda veya sizinde belirttiğiniz yürüyeninde, sizin anlayamadığınız/bilemediğiniz bir sorun olursa onda da anlaşma yoluna gidilir.

Ya satıcı yaptırır, ya fiyatdan düşülür, son bir ihtimal de satıcı benim malım bu yaptırmam/fiyatdan da düşmem diyebilir. Bu durumda expertiz masrafı ortak ödenir(olması gereken). Ama ödenir mi orası ayrı...

Motoru duman atan bir araç için, "Ben nereden bileyim senin tanığın biridir, Allah bir dese inanacağım mı ona" gibi laflarına maruz kaldım bir satıcının. Gel servise gidelim dedim? Yok dedi, düşün kaşın karar verirsen ara, kaçıyor birde. Kardeşim zor tuttu beni, o aracı da burada deşifre etmiştim. Üstelik değişen yok dediği aracın sağ çamurluğu da değişmişti.

Hele expertiz tam facia, kardeşim ona da yüklendi. Araç yağ yakıyor ama 2-3 sene idare edermiş bizi. Herif kaçtı gitti zaten, kardeşim ve ben döndük bu yorum yapana, sen niye seni 2-3 sene idare eder diye yorum yapıyorsun? Sen mi veriyorsun garantiyi? Bu araç yağ yakıyor de geç senden yorum isteyen mi oldu dedik. Yanındaki bulunanlarda doğru söylüyor vs dedi. Olan 50 liraya oldu ama Allah'ından bulsun.

Motoru yağ yakıyorsa aracın bu onun sorunu benim değil. Ben nereden bileyim yağ yakıyordu ayaklarına kaçmayacak. Bakımları yetkili serviste yapıldı hep diyor ama düzensiz kullanılmış araç belli.

Bunun dışında, amortisör patlak, lastikleri kabak, jantları eğik vs bunlar konuşulup fiyattan düşülür.

1 sene önce Jetta'mı 31 bin liraya satıyordum. Direkt yazdığım gibi 1 kuruş inmem ona göre gel dedim. Geldiler baktılar, dediki bunun lastikleri kabak, lastikleri değişmesi lazım. Bende aptal değilim ya görüyorum, sen değiştir bana ne de diye bilirdim. Haklısın dedim 750 lira daha indirdim fiyatı öyle sattım. Amortisör patlak dese idi bununda fiyatını düşerdik mecbur. Bunlar anlaşılır. Zaten dediğim dışında bir şey varsa bana ait ödeme dedim.

Ama araç yağ yakıyor ise, ben nereden bileyim öyle olduğunu müneccim miyim ayaklarına yatmayacak. Motoru yağ yakan bir araç için ne anlaşmasına gideceksin ki? Alır mısın yani o aracı? Bir daha öyle bir durum olsun direkt çeker giderim. Alabiliyorsa alsın benden parasını. Sen aracı hor kullan, bakımlarını aksat her neyse, araç yağ yaksın, sonra ben nereden bileyim de. Yok öyle bir şey..

• aybasan kullanıcısına yanıt
    Tebrikler hocam gereken cevabi vermissin. Ticarette satici sattigi maldan sorumludur. Ticari amacla alsat yapanlarin cok gucune gidiyor bu expertiz olayi istedikleri gibi iteleyemiyorlar ondan her turlu alici oder diyorlar baslarina gelecegi biliyorlar bide bastan dogru konusmayip adami expertiz masrafina sokuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya hem alıcı hem satıcı gözüyle bakalım:

Araç almak isteyen biri yüzlerce araç arasından birini beğendi ve satıcıyla fiyatta anlaştı diyelim. Aracı expertize götürdü ve alınacak durumda olmadığı gördü, bunun ölçüsü de aracın yürüyeninde ve motorunda büyük masraf çıkaracak bir sorun olmasıdır bence. Bu durumda eğer ücreti alıcı öderse bence haksızlık olacaktır çünkü temiz bir araç bulmak için belki 10-20 araca bakması gerekecek, satıcı aracının sorununu bilmiyorsa bile ilk expertizden sonra öğrenmiş olacağından her seferinde expertize para verecek değil. aracın ağır bir masrafı varsa ve alıcı araçtan bu yüzden vazgeçtiyse satıcı ödemeli. Çünkü alıcı baktıracağı diğer aracın expertiz ücretini ödemek zorunda kalacak. Satıcı da aracının sorunlarını öğrendiğinden yeni gelecek alıcıyı baştan uyarma şansını yakalayacak ki bu durumda bir daha expertiz ücreti ödemek durumunda kalmayacak.

Ticarette herkes elini taşın altına sokacak arkadaşlar, para karşılığı mal alan da, mal karşılığı para alan da.

• Sonuçta aracı satanın da bilmediği kusurlar olabilir . Aracı expere göstermek alıcı menfeatinedir ve bu işi talep eden de alıcıdır. Bilinmeyen bir kusur çıkması durumunda dahi alıcı parasını istenmeyen bir araca yatırmadığı için karlıdır.hal böyleyken satıcı nın exper parası vermesi saçmalıktır.Kaldıki hiçbir galerici de ödemez ..
    GENEL KURAL: hizmeti,işi, malı TALEP EDEN PARAYI ÖDER...
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimyavuz42

Sonuçta aracı satanın da bilmediği kusurlar olabilir . Aracı expere göstermek alıcı menfeatinedir ve bu işi talep eden de alıcıdır. Bilinmeyen bir kusur çıkması durumunda dahi alıcı parasını istenmeyen bir araca yatırmadığı için karlıdır.hal böyleyken satıcı nın exper parası vermesi saçmalıktır.Kaldıki hiçbir galerici de ödemez ..
    GENEL KURAL: hizmeti,işi, malı TALEP EDEN PARAYI ÖDER...

anadoluda güzel bir söz vardır, insan bindiği eşeği bilecek agayok öyle yağma...ne demek satıcı bilmeyebilir?
    geçin bunları burda doğru olan şudur..expere gidilir satıcının anlattıkları dışında bir durum çıkarsa parayı tabikii satıcı ödeyecek varmı öyle iş..
    iyi o zaman hem expere gidilsin hem farklı sonuç çıksın hem arabayı alamasın alıcı hem parayı ödesin hemde satıcı bilgiyi kapsın bedavaya..
    galericiler konusuna girmeye dahi gerek yok zaten...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.