Şimdi Ara

EKSPERTİZ ÜCRETİNİ KİM ÖDER? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
47.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: search in vain

quote:

Orijinalden alıntı: selimyavuz42

Sonuçta aracı satanın da bilmediği kusurlar olabilir . Aracı expere göstermek alıcı menfeatinedir ve bu işi talep eden de alıcıdır. Bilinmeyen bir kusur çıkması durumunda dahi alıcı parasını istenmeyen bir araca yatırmadığı için karlıdır.hal böyleyken satıcı nın exper parası vermesi saçmalıktır.Kaldıki hiçbir galerici de ödemez ..
    GENEL KURAL: hizmeti,işi, malı TALEP EDEN PARAYI ÖDER...

anadoluda güzel bir söz vardır, insan bindiği eşeği bilecek agayok öyle yağma...ne demek satıcı bilmeyebilir?
    geçin bunları burda doğru olan şudur..expere gidilir satıcının anlattıkları dışında bir durum çıkarsa parayı tabikii satıcı ödeyecek varmı öyle iş..
    iyi o zaman hem expere gidilsin hem farklı sonuç çıksın hem arabayı alamasın alıcı hem parayı ödesin hemde satıcı bilgiyi kapsın bedavaya..
    galericiler konusuna girmeye dahi gerek yok zaten...

Alıntıları Göster
    Her türlü arabaya müşteri olan öder. İster usta getirir, ister teste götürür.

• quote:

Orijinalden alıntı: earl2000

Her türlü arabaya müşteri olan öder. İster usta getirir, ister teste götürür.

Alıntıları Göster
    her durumda alıcı öder.
    siz bakkaldan ekmek alırken, beğenmediğiniz ekmekler için her ellediğiniz başına kasadan 10 kuruş alıyormusunuz?
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    Her türlü alıcı ödemeli, çünkü ekspertiz zaten, uzmanlık alanınız olmayan bir konuda, uzmanlık hizmeti satın almanızdır. Satıcının arabasına talip olmuşsunuz, uzmanlık alanınız da değil, satıcının da sözlü beyanına güvenemiyorsunuz, güvenseniz bile, ekspertiz hizmeti alarak, satıcının sözlü beyanlarındaki riski düşürmeye çalışıyorsunuz.

Satıcı satış yaparken, etik olarak bildiği her kusuru söylemek zorunda, ancak bildiği her kusur bile arabanın tüm kusurları anlamına gelmeyeceğinden ekspertiz ücreti satıcıyı bağlamamalı.
    |
    |
    muhsin kamer bu mesajı paylaştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: aybasan

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: aybasan

Ulen ne adamlar var bu forumda bee harbi okuyunca insanın küfredesi geliyor bir çoğuna..Eminim bunların bir çoğu araba alım-satımı yapan galerici vs tiplerdir...
    ...ne yani adam aracını satacak 300.000 km deki aracı düşürmüş mesela 70.000 km ye alıcıya diyor bu araç 70.000 km de araçta hiç hata yok diyor bir sürü çarpığı çurpuğu çıkıyor yani kısacası alıcıyı S..kmeye çalışıyor aracı kakalamaya çalışıyor bunlar expertizde ortaya çıkıncada ben anlamam birşey yok demiştim ama bunlar çıktı sen uyandın işi ama ben yinede sana kay.aya devam ederim ücreti sen ÖDERSİN diyor.Ve sizde herzaman alıcı öder diye bu duruma destek çıkıyorsunuz öylemi??*

...YUUUHHHH DİYORUM BÖYLE DİYENLERE İNSAN BİLE SAYMAM BÖYLE DÜŞÜNÜP DİYENLERİ...

..Dürüst satıcı zaten baştan söyler hertürlü sorunu ve expertizede girmeye korkmaz niye korksun yalan söylemedikten sonra... Korkak--Yalancı-Şerefsiz Satıcılar korkar böyle bir durumdan..

alma o zaman arkadaşım git sıfır araç al o zaman. hem kalkıp arabayı servise götürelim diyorsun hemde sıkıntı çıkınca ben ödemem diyorsun oldu buzlu badem verelim yanında? alıcı arabayı neden servise götürüyor? sorunlarını öğrenmek için ee sorun çıkınca neden parasını ödemiyorsun kardeşim o zaman? madem satıcı herşeyi düzgün yazmak zorunda götürme o zaman? hem hizmet talep ediyorsun içim rahatlasın diyorsun hemde birşey olursa parasını ödemem. yok öyle yağma. ben aracımı a'dan z'ye biliyorum ancak kıl bi herif gelir extra birşey çıktığında vermiyorum kardeşim parasını sen öde derse iyi ödetirim orada ona.

aracımı satacak olursam alan adam gelir anahtarı veririm yolcu koltuğuna otururum istediği yere götürür baktırır kabul ederse parasını verir alır gider vermezse ben alır giderim arabamı. satana kadarda hiç birşeyine karışmam. oldu olacak noter ücretinide satıcı versin. burada liseli ergen olup hayatında babasının arabasından başka araba sahibi olmamış, araba alıp satmamış adam gelip yorum yapmasın

sen kesin dediğim tarzda alım satım yapan birisin o zaman yarası olan adam gocunur..benimde sıfır aldığım 2 yaşında aracım var satacak oldugum zaman her bokunu bildiğim için hiç bir korkum olmaz ve expertize giderim dediğimden başka şeyde çıkarsa öderim bundanda zerre kadar korkmam gocunmam çünkü şerefsizlik yapıp kimseye aracımı satmak için yalan söylemem bu yüzdende expertize girmeye ve başka şey çıkarsa ödemeye korkmam..
    ..Senin korkun neki illa ben ödemem diyorsun???...Kendin demişsin" extra birşey çıkarsa iyi ödetirim orada "diye..ben alıcı olacagımda extra şeyler çıkacak sende bana iyi ödeteceksin orada haa sıkar o biraz..en basitinden araç kimin aracı senin extra şeylermi çıktı ödemiyorum parayı dedim servis ne yapacak benim olmayan aracın expertiz parasını benden nasıl alacak araç senin paşa paşada ödeyeceksin o expertiz parasını buda sana insanları kandırmamamk için bir ders olacak..tabi ders alacak kafada bir adamsan..öyle biri değilsen zaten kim ne yapsa boş...ödersin o expertiz parasını ondan sonrada bilirsin arabanın bokluklarını diğer gelen adamlara belki doğru düzgün bilgi verirsin ozaman..Tabi insan evladı biriysen değilsen oda boş nasıl olsa

şundan emin ol ki senin gibi bir tip arabamı almaya gelirse yemin ediyorum ki satmam. alım satım yapmıyorum üniversite öğrencisiyim, haftasonları oto expertiz işinde duruyorum tatillerde de. emin ol senin gördüğün kadar araba alıp satıldı gözümün önünde.

yalan söylecek kadar şerefsizde değilim herkesi bir tutma. arabamda neyin olduğunu çok iyi bilirim ama atıyorum yolda giderken turbo yağ atmaya başladı ne yapacaz haberim olmadı? insan evladı isen tanımadığın insanlar arkasından atıp tutma.

halen saçmalamaya devam ediyorsun. hem arabayı götürelim baktıralım diyorsun hemde birşey çıkarsa ben ödemem diyorsun. Allah korusun birgün bir adam çıkar karşına öyle bir ödetir ki yıldızları bile sayamazsın.

Kardes kusura bakmada sen kafayi yemissin. Hem yalan beyanda bulunacaksin, hemde ortaya cikinca alici odeyecek ha. Olduuu baska??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: selimyavuz42

Sonuçta aracı satanın da bilmediği kusurlar olabilir . Aracı expere göstermek alıcı menfeatinedir ve bu işi talep eden de alıcıdır. Bilinmeyen bir kusur çıkması durumunda dahi alıcı parasını istenmeyen bir araca yatırmadığı için karlıdır.hal böyleyken satıcı nın exper parası vermesi saçmalıktır.Kaldıki hiçbir galerici de ödemez ..
    GENEL KURAL: hizmeti,işi, malı TALEP EDEN PARAYI ÖDER...

Yav he hee. Senin malin talep miktari kadar degerlidir. Arz kanunlarini geride birakali 100 yil oldu. Alici senin malini almak icin takla atmayacak, sen satmak icin takla atacaksin.

Neymis arabayi almadigi icin kardaymis. Gel de kufretme
    Konuyu galericiler basmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 26 Haziran 2015; 15:36:57 >

• Şşii . Son . Koyuyorum tabiki de satıcı öder böylelikle arabasında ne var ne yok öğrenmiş olur.... Birdha ekspertiz e gittiğinde bakın elimde belge var 2 gün oldu misal bu kadar basit yorumların yarışı (GALERİCİ) )))

• aracda anlaştık ekspertiz raporu aldık ama adam 1 hafta sonra aracı almaktan vazgeçti şimdi de expertiz ücretini istiyor.benim bildiğim vazgeçen taraf parayı öder.şimdi parayı vermelimiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

aracda anlaştık ekspertiz raporu aldık ama adam 1 hafta sonra aracı almaktan vazgeçti şimdi de expertiz ücretini istiyor.benim bildiğim vazgeçen taraf parayı öder.şimdi parayı vermelimiyim?

Kardes alici vazgecmis sen vazgecmemissin ki niye odeyesin, kim vazgectiyse o oder.

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

aracda anlaştık ekspertiz raporu aldık ama adam 1 hafta sonra aracı almaktan vazgeçti şimdi de expertiz ücretini istiyor.benim bildiğim vazgeçen taraf parayı öder.şimdi parayı vermelimiyim?

Kardes alici vazgecmis sen vazgecmemissin ki niye odeyesin, kim vazgectiyse o oder.

kendi uyanık ya..dediğim gibi vazgeçen taraf parayı öder bildiğim.ama uyanık parasını istiyor.
  • Benim başımdan geçti böyle bir olay. Ben arabanın bildiğim her şeyini söyledim. Alırken yaptırdığım ekspertizi verdim. Hiçbir eksik bilgilendirme yok. Alıcı hiç konuşmadan kendi kafasına göre önce kendi kaporta ustasına sonra da expertize götürdü. Daha sonra vazgeçtim deri ve gitti. 2-3 hafta sonra arayıp expertiz parası istiyor. Ben de üslubu bozmadan durumu hatırlatıp konuyu kapattım.

• Şimdiye kadar sattığım hiçbir aracı ekspere sokmadım sokmam da,

Eksiğini kusurunu olduğu gibi söylerim çekeriz sanayiye motoru kaportayı gösteririz alıcı verir ücretini,

Dediğimden farklı bir keresinde değişen var diye ısrar ettiler sanayide fiyattan parça başı 1.000 lira düştüm alıcıya o şekilde sattım.

Ekspere sokacağım diyen müşteri ile uğraşmam. Net.

Araç alırken de ustama gösteririm, ekspere para bayılmam

• Araç almak isteyen herkes almak istediği aracı mutlaka expere sokmak ister, aracını expertixe sokturmak istemeyen satıcıdan kesinlikle uzak durun. Ekspertiz ücretini alıcı öder. Detayı ise şöyle ; "söylenilenin dışında araçta herhangi birşey çıkmaz ise ücreti ben öderim, farklı durumlar çıkar ise ücreti siz ödersiniz " şeklinde anlaşıp ekspere gitmek daha sağlıklıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzgün bir computest bulmak da kolay degil artık,

Bildiginiz bir yer yoksa sıkıntı .

• Benim başımdan şöyle bir olay geçti bugün:ilk önce araç sahibi ile telefonda konuştuk sonra yüzyüze buluşup aracı expertiz yaptırmak için götürdük.bana söylediği hem telefonda hem de yüzyüze 3/4 parça lokal boya var değişen yok motor %100.bende kabul ettim.fakat bu söylediklerinin dışında bir şey çıkarsa exper ücretini ödemem dedim kabul etti.Araba anlattığı gibi çıktı fakat bi eksikle...o da şu:aracın km si ile oynanmış.fakat bu sonuç çıkana kadar işlemin ortasında exper ücreti aldı.işlem bitti.Ben bu şekilde aracı alamayacağımı söyledim.o da benim de haberim yoktu bende mağdurum dedi ücreti ödemedi.Yanında abisi de vardı o da dedi ki 170 tl nin 100 tl sini biz karşılayalım 70 i de siz verin dedi.Fakat ne 100 tl si hiç birşey alamadan polisin yolunu tuttum.Çünkü km ile oynamak suç işlemek demekmiş.İşin resmi tarafı varmış.Durum bu şimdi ben ne yapayım?

• Expertiz ücretinini alıcı öder ama satıcının dediğinin dışında birşey çıkarsa araç fiyatından indirim talep edilir , satıcı indirim yapmalıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: search in vain

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

expertiz ücretini alıcı öder...

eğer satıcının dediğinden farklı durum çıkarsa masrafı satıcının karşılaması gerekir, satıcı dürüstse böyle bir durum yaşanmaz, satıcı 3 kağıtçıysa da zaten masrafı ödemeye yanaşmaz....

Mutlaka çıkar. Araba dediğin kapalı kutu. mesela ben arabamı satmaya karar versem kullanan biri sol ön amortisörün kısmen patlak olduğunu kolay kolay anlıyamaz. ben de anlıyamam. Alıcıya da bilmediğim için söyleyemem. Yetkili servis sol ön amortisörün patlak diyor. Valla hiç te öyle görünmüyor.

Yetkili servis demişler onlara. İlla ki bir hata bulurlar.

bende bunu anlamıyorumya, sonuçta satıcının,bağlanan bilgisayar gibi herşeyi bilmesi mümkün değil ki, o zaman ne olacak, söylediğinden farklı çıkan bir şeyde dahi satıcı ödeyecekse bu sistem nasıl işleyecek?

Alıntıları Göster
    şuan normal insanlar için konuşacak olursak, ufak tefek şeyler zaten konuşulur anlaşılır. ama ben değişensiz araç almak istiyorum. arıyorum satıcıyı, bilemiyorum kardeşim diyor. ben o şekilde ekspertize sokarsam bile bile lades oluyor parayı benim ödemem ya da vazgeçmem gerekir.

ama şimdi gidiyorsun adam kesinlikle değişen yok araçta kefilim diyor, ekspertize sokuyorsun ön sağ-sol çamurluk ve kaput değişmiş gibi. motor süper diyor ekspertiz motor gücü %70'e düşmüş diyor. yahu 10 yıllık araba. burda seve seve satıcı ödeyecek. ama dediğim gibi normal insanlar için bu dediklerim. bunları gizleyen dipler genelde at hırsızı tipli üçkağıtçılar olduğundan parayı da ödemiyor.

• simdi expertize sokmadan önce satıcı kisiye bak dedigin sorunlar dışında sorun varsa yada çok önemli olmayan dısında farklı sorunlarda varsa ben cayarım yada fiyatı düsürürüz expertizide sen ödersin yada onuda fiyattan düsürürüz denir. Eger dedigin gibiyse ben öderim expertizi anlaşırız. Simdi bi yıgın araç var adam değiseni yok diyor bi yıgın değisen dolu kaportada macun dolu ve söylemiyorlar. Simdi denildigi gibiyse araca expertizi alıcı öder degilse satıcı öder hatta alıcı cayması durumunda expertizide kendi kullanabilir bence. Götürdük bu sorunlar vardı istedigim fiyat şu diyip yeni alıcına gösterir.
    Bu arada göstericeginiz expertizi siz secin vede güvenilir olmalı. Bazı arkadaşlarım var expertizde sorunsuz dendi araç 1 ay sonra motor agrızasından sanayiden cıkamadı extra 2-3 bin lira masraf cıkardı. expertiz tüm sorunları eksizsiz söylemeli.
  • Ekspertiz ücretini her zaman alıcı öder, sonra bu rakam aracın fiyatından düşülür.
  • Ben ödemem !
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

Ekspertiz ücretini her zaman alıcı öder, sonra bu rakam aracın fiyatından düşülür.
    aracın fiyattan nie dusulsun. aracı expertize alıcı sokmak ıstıyorsa o odeyecek satıcı nıe odesın. Satıcı satarken aracı nıye ekspere sokmak ıstesın akıl var mantık var
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.