Şimdi Ara

EKSPERTİZ ÜCRETİNİ KİM ÖDER? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
47.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Satıcı işini bırakıyor satıcının istediği yere vakit ve yakıt harcayarak gidiyor kıl tüy sebeple alıcı vaz geçiyor. Satıcının ne suçu var.

Alıcı exper ile anlaşıp günde 3 5 satıcı kandırsa iyi para kazanır.

Satıcının dediğinde bir kaç fazla şey çıkar yada farklı şeyler çıkarsa o zaman durum değişir tabiiki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satici aracini ilana koymadan once bir expertiz yaptirir ve onu paylasir , alici o expertize guvenmez ve ayri bir yerde expertiz yapmak isterse ve ilk expertizden farkli seyler cikarsa satici oder , ilk ve 2. Expertiz ayni cikarsa alici oder .
    Hic expertiz yapilmamissa bir kagida arabanin kusurlari yazilir , expertizde farkli seyler cikarsa yine satici oder , farkli bisey cikmazsa alici oder , tamamen alici ve saticinin arasindaki anlasmaya baglidir . Sozlu degil yazili yapilmasi daha iyidir , 15 dk oturup 5-10 satir bisey yazip altina alici ve satici olarak isim yazilirsa exper parasi sorunlari hic yasanmaz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçen bir araç baktık, adam motor yüzde 90 dedi, galerici, gittik ölçtürdük motor 40 çıkmazmı, bastık geri geldik ama ekspertiz ücretini ödedim tabi, satıcıdan istemek hiç aklıma gelmedi açıkçası, ...öte gelmişiz meğer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Araç alım-satımından bağımsız expertiz sonucu satıcının belirttiği gibiyse alıcı öder, değilse satıcı kendi öder. Araçta bir sorun çıkması halinde; örneğin arabanın aküsü bitmek üzere olduğu expertiz sonucu ortaya çıkar ve satıcı da akü masrafını anlaşılan fiyattan düşmeyi kabul etmişse (tabi alıcı kişi arabayı almaktan vazgeçmediyse) alıcı öder, eğer masraf sorun olursa yani alıcı arabayı almaktan vazgeçerse satıcı yine kendi öder.
    motorda büyük sorun değişen ve boyanan harici sarf malzemeleri buna aküde dahil alıcı öder iş ona girdimi yok amortisör yok akü yok firen balataları yok sikecekler yok bilmem ne cingen pazarlığına döner bu şekilde alıcıyı kovarım çokta kovdum aracım her daim bakımlıdır heleki ekspertizden sonra pazarlık eden yokmu deli oluyorum para konuşulmuş araba konuşulmuş baktırmışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araçta denilenin dışında çıkarsa en azından satıcı yarısını karşılamalı. Bende araç satıcam yakında ilk alırken expertize girmedim. Kaportacı ustama sorup aldım. Expertiz yapıp ne var ne yok dahada detaya inicem. Eğer ustanın dediği gibiyse daha iyi tabi. Atıyorum expertiz dediki sağ arka kapı değişik eyw diyip ona göre fiyat koyup. Satarkende neyi olduğunu bilicem. Heee motorla ilgili tüm bakımlar frenler bütün mekanik aksam bende servis geçmişini gösteririm. Araba almak demek sadece expertiz demek değil. Expertizler boya kaporta iyi söylüyor ama motor durumunu söyleyemiyor. Enjektör ne durumda zincir miladı dolmuş mu motor üfleme yapıyormu üflemiyor dedikleri araç yağ değişiminden sonra üflemeye başlamıştı. Ya bu işler birazda anlama işi sadece expertiz değil

• Her türlü alıcı öder.zaten burada ki amaç araç alırken kazıklanmamak.buda haliyle ücrete tâbî.eğer araçta bir problem çıkarsa daha önce belirtilmemiş yada gözden kaçmış muhtemelen fiyatta indirim yapılır ve anlaşılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

Her türlü alıcı öder.zaten burada ki amaç araç alırken kazıklanmamak.buda haliyle ücrete tâbî.eğer araçta bir problem çıkarsa daha önce belirtilmemiş yada gözden kaçmış muhtemelen fiyatta indirim yapılır ve anlaşılır.
    adam bana motor yüzde doksan dedi, tamam alıyorum dedim gittik ekspere motor ölçüldü 40 çıktı, şimdi benim ne suçum var da eksper parası ödeyeceğim? adamın sözüne güvendim, cezası eksper parası mı olmalı? ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 25 Ağustos 2019; 20:18:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: molella

adam bana motor yüzde doksan dedi, tamam alıyorum dedim gittik ekspere motor ölçüldü 40 çıktı, şimdi benim ne suçum var da eksper parası ödeyeceğim? adamın sözüne güvendim, cezası eksper parası mı olmalı? ....

Alıntıları Göster
    Zaten karşı taraf sana güven vermiyorsa direk uzaklaş ordan.Ekspertiz talep eden sensin.talep ediyorsan parasını ödersin.bu kadar basit.

• Ekspertiz ücretini alıcı öder. Fakat araçta satıcının dediğinden hariç önemli bir sıkıntı çıkarsa etik olarak satıcı ya fiyat düşmeli veyahut da alıcıyı mağdur etmemeli(yol parası karşılanabilir ya da ekspertiz ücretini mal sahibi ödeyebilir).

• quote:

Orijinalden alıntı: molella

Alıntıları Göster
    başka ekspertizde gidin başka değer çıkar ellerindeki cihaz o veriyi doğru ölçemez onun ölçüm testi başkadır yada daha kaliteli cihazlar gerekir 200000 km araca %90 50000 km araca %60 denebilmektedir sağlıklı bir ölcüm yapmak için ayrı teste sokarsınız eline boya makinası alan dükkan açtı sonrası yalan dolan değişen parcayı orjinal dediler alıcıya ben ikaz ettim motor bitik kaportada dediğim harici bir şey çıkar olur ama yok balata yok amartisör yok silecek zaman içinde deforme olan parca için ekpertiz parası satıcı olarak ödemem bunlara takılanda gitsin sıfır alsın

• İyi geceler dün bi araç için satıcıyla anlaştık dediğimin dışında bir şey çıkarsa masrafını ben karşılarım arabama güveniyorum istediğin yere götürelim dedi bende güvendiğim bi ekspertiz götürdüm aracın kaportası satıcının belirttiği gibi çıktı fakat motor soğutma suyuna fren hidroliği koyulduğu ortaya çıktı eksper iki tarafada gösterdi bu durumu ve conta testi yaptı conta testinde 3. Derece aşınma var bu ciddi bir problem dedi ve kendi ustam ve satıcının ustasına bu durumu ilettiğimizde ikiside bu büyük bi problem almanı tavsiye etmem dedi ve aracı almaktan vazgeçtim satıcıya ekspertiz ücretini onun karşılamasını söyledim ve benim aracımda bi sıkıntı yok yarın yaptıracağım alırsan al almazsan kendin bilirsin ben kaportasında bi şey olmadığını belirttim ve belirttiğim gibi çıktı dedi ve ödemeyi kabul etmiyor sizce ne yapmayalım? Derdim 200 lira değil öncesinde yapılan anlaşma

• seyylmz S kullanıcısına yanıt
    Yaptırıp almanı teklif etmiş sağlam haliyle satacak size yani bu durumda sözleşmeden siz çıkmış oluyorsunuz, veya yaptırmadan alacaksanız masrafın fiyatını düşmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer eksik bilgi vermişse veya yalan söylemişse satıcı ödemeli.

• expertiz ücretini alıcı öder. isterse bakar istemezse bakmaz. acikcasi saticinin pek de umrunda olmaz.

• Eğer satıcının dediğinden başka birşey çıkmamışsa exper ücretinin alıcı tarafından ödenmesi gerekir.

• ben pejo 406 yı ekspere soktum. 10 bin tl masraf çıktı motorda. satıcı bunlardan bahsetmedi. olan bizim 100 tl ye oldu
  • Bu öncelikle belli sınırlar içerisinde konuşulmali,

satıcı aracından her şeyiyle emin ise "söylediklerinin aksi" bir şey çıkarsa cebinden öder.

Ama her şey doğru çıkmış, ama iç makyaj aynası tırnağı kırık mesela, kıl tüy eksiklikler ile de sorun çıkarıyor ise alıcı paşa paşa öder.

2006 model ( 14 yaşında) araba alırken ufak tefek taş izlerini bahane edip bunu söylememiştiniz diye yokuş yapan alıcıya kusura bakma derim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.