Şimdi Ara

EKSPERTİZ ÜCRETİNİ KİM ÖDER? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
47.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • expertizde sonuç satıcının söylediklerinden alakasız çıktığı müddetçe test ücretini satıcı öder. bu satıcıya verilen bir cezadır.

arabayı beğendim. sorun yok dedi. baktım çamurluk boyalı çıktı. o arabayı alırım. ama ekspertiz ücretini vermem. çamurluk değişmiş çıktı. kafamda çamurluk değişmesine kaç lira kırmam gerekiyorsa onu kırarım. eyvallah diyorsa el sıkışırım. olmazsa hayrını görsün

ha satıcı ne diyecekmiş: ben o kadar arızasını bilemem. onu hatırlayamam.

bileceksin arkadaş. bindiğin eşşeği doktora götüreceksin, check up'ını yaptıracaksın.

mal sahibi gelip bana ne çıkarsa bahtına kafasında satış yapacak?

geçelim bu işleri

edit: ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 16 Mart 2012; 18:24:18 >

• Arabayı alsada almasada her daim alıcı öder.İyi ozaman her araç sorana satıcı ekspertiz yaptırsın oh kebap..satıcı paramı basıyor.
    Kim almayı göze almış ise ekspertizinide o yaptıracak arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paanther

yaklaşık olarak markalara göre değişiklik gösterebilen expertiz ücretleri ne kadar olabiliyor?

merak ettim. ödeme tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi?

Tarih şubat 2012
    İstanbul renault 180 tl
    Balıkesir renault 150 tl
    İstanbul kia 150 tl
  • arabayı alsada almasada alıcı öder. satıcının söylediklerinden hariç başka bir problemide çıksa ortaklaşa ödemeli. belki satıcınından bihaber olduğu bir durum vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -REVOLUTİON-

Arabayı alsada almasada her daim alıcı öder.İyi ozaman her araç sorana satıcı ekspertiz yaptırsın oh kebap..satıcı paramı basıyor.

O nasıl bir mantıktır öyle.. Burda satıcıyı siz kusursuz olarak değerlendirmişsiniz ama adam benim aracımda sadece bi çamurluk boyalı diyicek siz almak için servise gidiceksiniz serviste araba kazalı çıktığında bunun sorumlusu tamamen satıcıdır. Her araç sorana satıcı niye ekspertiz yaptırıyomuş onu anlamadım satıcı en fazla ilk seferde masum olabilir o da arabasının hasarını bilmiyodur veya az biliyodur bi tek bu durumda ödeyince canı yanar ondan sonrada arabanın hasarını öğrenmiş olur diğer satışlarda doğrusunu söyler ödemek zorunda kalmaz, ama yok ben kime itelesem kar diye herkese az hasar söyleme üçkağıtçılığınıda yaparsa tabikide ödeyecek. Bana sorarsanız gayet mantıklı bi sistem satıcı bilmiyorum hasarını diyince kimse ona ödetmeye kalkışmaz zaten ama hasarını az söylerse başka hasarı yok derse o durumda ödemeliki böyle bi yükümlülük altına girmemek için asrabanın kazasını kusurunu doğru düzgün söylesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

expertizde sonuç satıcıdan alakasız çıktığı müddetçe test ücretini alıcı öder. bu satıcıya verilen bir cezadır.

arabayı beğendim. sorun yok dedi. baktım çamurluk boyalı çıktı. o arabayı alırım. ama ekspertiz ücretini vermem. çamurluk değişmiş çıktı. kafamda çamurluk değişmesine kaç lira kırmam gerekiyorsa onu kırarım. eyvallah diyorsa el sıkışırım. olmazsa hayrını görsün

bileceksin arkadaş. bindiğin eşşeği doktora götüreceksin, check up'ını yaptıracaksın.

geçelim bu işleri

Yazdığını bir daha oku ve yaklaşık yüz kez yorumlamaya çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

expertizde sonuç satıcıdan alakasız çıktığı müddetçe test ücretini alıcı öder. bu satıcıya verilen bir cezadır.

geçelim bu işleri

Yazdığını bir daha oku ve yaklaşık yüz kez yorumlamaya çalış

tamam

• eğer satıcının söyledikleri dışında bir şey çıkarsa ve alıcıda vazgeçerse etik olanı satıcının ödemesidir.
    eğer satıcının söyledikleri dışında bir şey çıkmazsa alıcı öder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnL3507

quote:

Orijinalden alıntı: -REVOLUTİON-

Arabayı alsada almasada her daim alıcı öder.İyi ozaman her araç sorana satıcı ekspertiz yaptırsın oh kebap..satıcı paramı basıyor.

O nasıl bir mantıktır öyle.. Burda satıcıyı siz kusursuz olarak değerlendirmişsiniz ama adam benim aracımda sadece bi çamurluk boyalı diyicek siz almak için servise gidiceksiniz serviste araba kazalı çıktığında bunun sorumlusu tamamen satıcıdır. Her araç sorana satıcı niye ekspertiz yaptırıyomuş onu anlamadım satıcı en fazla ilk seferde masum olabilir o da arabasının hasarını bilmiyodur veya az biliyodur bi tek bu durumda ödeyince canı yanar ondan sonrada arabanın hasarını öğrenmiş olur diğer satışlarda doğrusunu söyler ödemek zorunda kalmaz, ama yok ben kime itelesem kar diye herkese az hasar söyleme üçkağıtçılığınıda yaparsa tabikide ödeyecek. Bana sorarsanız gayet mantıklı bi sistem satıcı bilmiyorum hasarını diyince kimse ona ödetmeye kalkışmaz zaten ama hasarını az söylerse başka hasarı yok derse o durumda ödemeliki böyle bi yükümlülük altına girmemek için asrabanın kazasını kusurunu doğru düzgün söylesin.

Güzel bir mantık aslında....
    Eksik yazmışım satıcı dürüst ise kusursuzdur.Dolambaçlı yoldan yalan beyan etmiyorsa kıvırtmıyorsa,zebrayı boyayıp at diye satmıyorsa her şartta alıcı öder.Şöyle ifade edeyim alıcı arabayı almayı istediğinde genelde ekspertizi satıcıya bağlamaya çalışır bu böyledir telefonda yada araç başında alıcı abi sen yaptır yap bir güzellik vb..3-5 indir yap bir kıyak ilk arabam olcak gibisinden konuşur durur.İşin kötüsü alıcı vazgeçtiğinde adam hem parasından hemde zamanında olur.Sonra şöyle demeyin araba sağlamsa alıcı nenden almaktan vazgeçsin ki geçenler oluyor.Böyle bir durumda satıcı bu olayı arabasını satana kadar 3 kere yaşasa gitti 500 Tl ye yakın para o yüzden satıcı dürüst ise çatır çatır alıcı ekspertiz parasınıda ödemek zorunda alsada almasada diyorum.
    Eğer satıcıda aracın 2. sahibi ise ve dürüst ise her şeyiyle aracını ifade etti ve bazı kusurlarını bilmiyorsa ve yapılan ekspertizden araç sahibininde bilmediği kusur ortaya çıktıysa genede suçlu olmadığından alıcı ödemelidir diyorum.Tabii bu durumda bilmeden kusur çıktığından satıcıda ödeyebilir.Alıcı kusuru var diye vaz geçti ise eğer bir dahaki alıcıya o kusurlarıda ifade edeceği için ekspertizi gene alıcı yapmak durumunda kalır.
    İlk sahibi ise aracının herbir durumunu biliyorsa ve dürüst satıcıysa alıcı çatır çatır ödemek durumunda.

• ...takip...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi search in vain -- 17 Mart 2012; 20:11:06 >
  • bunun yanında bu işin şöyle bir dez avantajıda var, belli bir fiyatın altındaki araç alımlarında satıcıya ekspertiz şartı öne sürersek,satıcıda kendince araç zaten 7-8 liralık onun için ben girmem ekspertiz olayına diyecek insanların sayısı ülkemizde hiçte az değildir.tabii bu durumda alıcı işine geliyorsa bana araçmı yok deyip kestirip atabilir olayı ama mesele bu değil,mesele bu sistemin kısır bir sistem olduğudur bana göre.
  • vallahi ben bunu bizim arkadaştan görmüştüm arkadaş arabasını satıyordu neyse biri geldi görüşmeye.

adam eğer söylediklerinin dışında bir şey çıkarsa ekspertiz parasını sen ödersin ha çıkmazsa ben öderim. söylediklerinin dışında bir şey çıkmamıştı sonra adam ekspertizi ödeyip arabayı satın aldı.
    ha o an da başka şeylerde çıksaydı eminim herif arabanın fiyatını iyice düşürtmeye çalışacaktı.
  • alıcı öder

satıcının beyan ettiği şeyler doğru olduğu sürece

her zaman ön şartım anlattıklarının haricindeki çıkan herhangi bir şey için ücreti satıcı öder ve aracı almam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

teşekkürler
  • öyle şey mi olur ya servisteki denyolog benim aracıma kulp taktı diye niye ben ödeyecekmişim

benim aracım budur işte gördügün araç ister ustanı getir bakıt ister bin bir tur at istersende 101 nokta testine tabi tut almak isteyen sensin benim 4 takla atmama gerek yok düşün taşin ciddi aliciysan zaten 3 - 5 kuruş EKSPERTİZ ÜCRETİNE bakmazsın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 17 Mart 2012; 0:30:34 >
  • Alıcı öder.Ancak anlaşmaya bağlı olarak değişebilir....
  • satıcının dediğinden farklı büyük bişey çıkarsa ödemem. Bırakır giderim orda. Seve seve ödemek zorunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

öyle şey mi olur ya servisteki denyolog benim aracıma kulp taktı diye niye ben ödeyecekmişim

benim aracım budur işte gördügün araç ister ustanı getir bakıt ister bin bir tur at istersende 101 nokta testine tabi tut almak isteyen sensin benim 4 takla atmama gerek yok düşün taşin ciddi aliciysan zaten 3 - 5 kuruş EKSPERTİZ ÜCRETİNE bakmazsın .

Tamamen katılıyorum...
  • Hayır arkadaşım alıcı öder diye birşey yok.
    Adama aracın neresinde ne var diye sorarsın.Adam sana sorunlu kısımlarını anlatır.Tamam eğer dediğin gibiyse aracı alırım ama değilse ekspertiz ücretini sen verirsin desin.
    Ben araç alıcam adam bana boya yok diyecek bi baktırıcam 8 parçası boyalı daha üstüne üstlük ekspertiz parasını ödeyeceğm böyle saçmalık mı olur
  • Benzer bir konu açmıştım. Satıcı; hiç bir şeyi yok 4 parça boyalı vs, servis bakımlı dedi. Normal bir ekspertiz yerinde 1 parça değişen dediler eyv dedik. Motorda duman atıyormuş. Satıcı resmen kaçtı, bildiğiniz kaçtı yani. Üstüne, "Ben nereden güveneyim buna, Allah bir dese inanayım mı" gibi laflar etti. Tam olarak hatırlamadım ama bu tür laflar etti günahına girmeyeyim yani. Dedim burası benim amcamın oğlunun yeri değil. Buyrun sizin servise gidelim madem dedim. Düşün, kaşın karar verirsen ara diye kaçtı. Şeytan diyor gir ne varsa. O aracıda burada deşifre ettim ama..

Motorun yarı bitik olduğunu nereden anlasın diyenler olacak gibi düşünüyorum. Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. Bakımı aksatılmış veya hor kullanılmış ki duman atıyor 2006 model dizel Fiesta idi. Bu durumda kendisi ödemesi gerekirdi parayı. Bunun dışında amortisör patlamış vs bunlar konuşularak halledilir. Mesela benim sattığım aracımın kusuru yoktu. Sadece lastikler ömrünü tamamlamıştı yaptım bir şeyler. Yoksa bunun dışında dediğim dedik idi..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.