Ekspertiz firmasında olan adamlarda işini bilmiyor ki. Benim aracında kaputta boya var dendi, halbuki öyle bir şey yok. Diyorum abi bi ölçsene kaç mikron çıkıyor. Baktım, e dedim mikron değeri fabrika ayarında. Göz yanılması oldu herhalde ben öyle yüksek görmüştüm diyor. Ne diyim ki
Hakan..
kullanıcısına yanıt
Evet yakın olduğunu ve tanıdığını söyledi, bende kabul ettim.
Ekspertize kesinlikle hesabını sorun bu işin.
Raporlarda görüldüğü üzre belirgin yağ kaçağı olduğu yazıyor. Yani bir tarafta ekspertiz firmasının somut raporu, diğer tarafta arkadaşın ekspertiz firmasının ustasından duyduğunu iddia ettiği sözler var.
Bence burada ekspertiz firmasının açık kabahati olduğu söylenemez. Bu şartlarda ekspertiz firması mahkemeye diyebilir ki, biz raporumuzda zaten durumun riskini iletmişiz, usta da ben böyle bir şey demedim rapor ortada diyebilir. Keşke acele etmeyip bir tanıdığınızdan fikir sorsaydınız.
Geçmiş olsun.
demonic
kullanıcısına yanıt
yağ kaçağı ile soğutma suyunun motor suyuna nasıl karıştığını açıklar mısınız merak ettim
quote:
Orijinalden alıntı: Vernon
en büyük hatayı yapmıssınız, siz rastgele 2 eksper sececektiniz arkadasımda bu sekılde dolandırıldı o kurtardı parayı ama kavga dövüs gecmıs olsun.
İstanbul Ümraniye Oto Pilot var ben daima giderim adamlar işini yapar Sizede geçmiş olsun Expertizin tek hatası yağ kacaklarina yanlış yorum yapmasi
Ekspertiz sorun teskil etmez diye bir sey demeye hakki yoktur boyle bir sey derse altinda bir anlasma aramak gerekli,6 ay once yeni arac aldim tarcanlar ekspertize goturdum sami tarcan bizzat kendisi ve kardesleriyle kontrol yapiyor ve ortalama 1 saati buldu kontrol isin sonunda ise motorda 2. Ve 4. Bujide atesleme hatasi bulundu yaptigi yorum evet bu bir sorun degil ama sana sorun cikarmaz diyemem hemen karsida hyundai fertan var aracin garantisi devam ediyor notere gitmeden once incelettir bir sey varsa zaten garantiden yaparlar dedi.Ekspertiz bu sekilde yorum yapmali
24 saat gibi uzun bir süre nasıl garanti verebiliyorlar yaptıkları ekspertize 24 dakika yada 24 saniye fazlası ile yeterli.
geçmiş olsun. ama ekspertiz var, ekspertiz var.
tarcanlar bu işin üstadıdır.
quote:
Bu çok kötü olmuş işte
TÜVTÜRK ekspertizi YOK
TÜV SÜD ekspertizi var
onlar da da hata oluyor
çözüm. double check
quote:
Bile bile lades hocam , iyi bir ders olmuştur sana umarım
Expertizde motor gücü hikaye Araçta kompresyon testi ve grafikli motor çalışma testi yaptırın . Çünkü motorun içine satılacağı gün bor atılıyor biraz gücünü arttırıyor ama üsteki yazdıklarımdan kesinlikle geçemez
quote:
Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson
geçmiş olsun. ama ekspertiz var, ekspertiz var.
tarcanlar bu işin üstadıdır.
Yeşil oto ekspertiz varmış bide... O nasıldır?
Hukuken nasıl bir sonuç doğurur bilemem ama burada paylaştığınız raporda expertiz firmasını görevini yapmış gibi duruyor. Açıkça yazmışlar yağ kaçağı olduğunu, şifahen söyledikleri sözü inkar edebilirler ki edeceklerdir zaten, hakkınızda en iyisi olur umarım, ciddi anlamda araç almak da satmak da büyük riskler taşıyor.
Yine uzun yolu tercih etmiş birisi daha... Avukat mahkeme vs... Şimdi işin yoksa bekle... Böyle durumlarda bunlara gerek yok bence... Satan gavatın ağzına namluyu sokunca bütün dertler anında çözülür...
quote:
Hocam ben kendi aracım satarken alacak arkadaş tanıdığınız bi ekspertiz var mı dedi bende direk benim tanıdığım uygun olmaz aklında bişey kalmasın sanayiye gidelim sen istediğin bi yer söyle oraya gidelim dedim. Şaşırdı hatta neyse gittik kendisi bi ekspertiz seçti orda yaptırdık araç zaten temizdi temiz çıktı. Satan kişinin tanıdığı yer olması direk problem yani
özgürwilly
kullanıcısına yanıt
Bence siz raporu tam olarak okumamışsınız, yağ kaçağı olması motor içindeki soğutma sıvısını açıklamaz. Ayrıca ayrı bir bölümde motor yağında şu görülmemiştir denilmekte.
Saticinin onerdigi, tanidik ekspere gitmek. Eksper raporunda yag cikmasina ragmen en azindan yetkili servise (mumkunse hem 2. eksper hem yetkili servis) gostermemek. Bunlar zaten bu durumun basina gelmesi icin acik davetiye.
Cok gecmis olsun ama ben mahkemeden pek birsey cikacagini sanmiyorum. Size guzel bir ders olmus