Şimdi Ara

Ekstra Kasa Fanlarının sıcaklığa etkisi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O 3-5 derecelik fark bile işlemci veya ekran kartının fan hızına etki ediyor.Misal 45 derecedeki işlemcinin fan hızıyla 50 derecedeki fan hızı fark ediyor 1000rpm misal 30db ise 1200rpm de oluyor 35db o 5db fark da büyük,uğultuyu duymaya başlıyorsun artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 27 Ocak 2012; 15:10:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

Bunu biraz acayim; yani ekstra fan takip mevcut giris/cikis fanlarinin devirlerini dusurerek ayni sogutmayi saglamak mumkun mu anlaminda sormustum cunku kasanin toplam sesi en sesli parcanin ses seviyesine bagli. Benim derdim sessizlik mumkunse cit cikmasin istiyorum...

Konu zaten bunun üzerine kurlu ya. Kasada gelen 3 fana ilave 3 fan taktım. Oldu mu 6 fan. Gelen orfinal 3 fanı zaten kıstım, ses duyulmayacak kadar az. Bu durumda sıcaklık (rakamlar örnek olması için söylüyorum) 30C. Ekstra 3 fanıda açtım düşük devirde, ses yine duyulmayacak kadar az. Bu seferde 33C. Arada 3C fark ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Bunu biraz acayim; yani ekstra fan takip mevcut giris/cikis fanlarinin devirlerini dusurerek ayni sogutmayi saglamak mumkun mu anlaminda sormustum cunku kasanin toplam sesi en sesli parcanin ses seviyesine bagli. Benim derdim sessizlik mumkunse cit cikmasin istiyorum...

Konu zaten bunun üzerine kurlu ya. Kasada gelen 3 fana ilave 3 fan taktım. Oldu mu 6 fan. Gelen orfinal 3 fanı zaten kıstım, ses duyulmayacak kadar az. Bu durumda sıcaklık (rakamlar örnek olması için söylüyorum) 30C. Ekstra 3 fanıda açtım düşük devirde, ses yine duyulmayacak kadar az. Bu seferde 33C. Arada 3C fark ediyor.

Cok mantikli aslinda. İsinan hava zaten yukselir ve sirkulasyonunu kendisi olusturur demek ki dusuk devirdrki fanlar bu sirkulasyona bir sey katmiyor. Devri yukseltince de ses rahatsiz ettigi icin fan alma kararimdan sayenizde vazgecmis bulunuyorum guzel inceleme icin cok tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Cok mantikli aslinda. İsinan hava zaten yukselir ve sirkulasyonunu kendisi olusturur demek ki dusuk devirdrki fanlar bu sirkulasyona bir sey katmiyor. Devri yukseltince de ses rahatsiz ettigi icin fan alma kararimdan sayenizde vazgecmis bulunuyorum guzel inceleme icin cok tesekkurler.

Ben 140mm fan almış olmama ve bunlarda özellik tablosuna bakınca gayet tatminkar derecede sessiz görünmelerine rağmen, yüksek devirde kullanılmayacak kadar sesliler yinede. O nedenle kararınız doğru, ekstra fan almak elzem değil.
  • @müşavir
    140mm olduğu için mi ses yapıyor sizde? bende 3x20cm , birtanede arka egzos var . Fan kontrolcum filanda yok gayet sessiz ve serin makinem . Takabilme imkani olanlar bence 20cm fan takmalı.Eve gidebilirsem usteki 20cm ile yandaki 20 cm i iptal edip furmark yapicam bakalim alttaki referans hd6950 ile cift fanli sapphire hd6950 kac derece olucak farki ss lerim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinpurcek -- 27 Ocak 2012; 16:18:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinpurcek

@müşavir
    140mm olduğu için mi ses yapıyor sizde? bende 3x20cm , birtanede arka egzos var . Fan kontrolcum filanda yok gayet sessiz ve serin makinem . Takabilme imkani olanlar bence 20cm fan takmalı.Eve gidebilirsem usteki 20cm ile yandaki 20 cm i iptal edip furmark yapicam bakalim alttaki referans hd6950 ile cift fanli sapphire hd6950 kac derece olucak farki ss lerim ...

14 ile 20 arasında mutlaka ses farkı olur. Sizdekilerin normal olarak daha sessiz olması beklenir.
  • Fan çapı küçüldükçe ve kanat sayısı arttıkça fanın sesi de artar. Tabi diğer bir konu da kanat yapısı ama öncelikli olarak çap ve kanat sayısı önemli ses için. Ayrıca fan çapı büyüdükçe üreticiler devir sayısını da düşürürler. Çünkü hedef bir hava debidsi yakalandıktan sonrası onlar için önemli değil. Zaten devir sayısı da artarsa bu sefer vantilatör gibi çalışır Yani mümkün olduğunca büyük fan ve düşük devir sayısı sessizlik için iyidir
  • Tavandaki ve Yan kapaktaki fan lar açıkken gpu sıcaklıkları ( shaderlar açılmış 840/5000 ) hd6950 cf
    1. gpu 73 derece , 2. gpu 85

Ekstra Kasa Fanlarının sıcaklığa etkisi.

1. gpu 81 derece , 2. gpu 88

Tavandaki ve Yan kapaktaki fan lar kapalı gpu sıcaklıkları ( shaderlar açılmış 840/5000 ) hd6950 cf

fanlar açık iken ekran kartlarının ısınma süresi çok uzun kapalıyken hemen ısınıyor...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @aydinpurcek zahmet olmazsa üstteki açık yandaki kapalıyken karşılaştırabilir misiniz? Resim olmasa da olur ne kadar fark oluyor yazın yeter.
  • Hocam birde şu resimleri simage şekliden eklerseniz güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

@aydinpurcek zahmet olmazsa üstteki açık yandaki kapalıyken karşılaştırabilir misiniz? Resim olmasa da olur ne kadar fark oluyor yazın yeter.

hocam bu da yan kapak taki fan kapalı, üstte ki fan açık
    1. gpu 75 derece , 2. gpu 84

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinpurcek

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

@aydinpurcek zahmet olmazsa üstteki açık yandaki kapalıyken karşılaştırabilir misiniz? Resim olmasa da olur ne kadar fark oluyor yazın yeter.

hocam bu da yan kapak taki fan kapalı, üstte ki fan açık
    1. gpu 75 derece , 2. gpu 84

Bu sıcaklıklar normal mi bu ekran kartları için hocam? Benim ekran kartı 70 derecede sistemi kitliyor da.

• quote:

Orijinalden alıntı: rert
    Bu sıcaklıklar normal mi bu ekran kartları için hocam? Benim ekran kartı 70 derecede sistemi kitliyor da.

normal hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinpurcek -- 28 Ocak 2012; 12:18:25 >
  • arkadaşlar,

sistemin sıcaklık değerlerini ölçüp kaydeden bir program var mı?

mesela bilgisayarı açtım, oyuna girdim-çıktım, nette gezdim,
    bir 10dk mesela bunları kaydetse;

sonra fanların yerlerini değiştirsem ve karşılaştırsam,
    bunu yapabilen bir program var mı bildiğiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

arkadaşlar,

HW Monitör yapıyor sanırım ama emin değilim.

Zaten min. max. ve avg sıcaklıkları gösteriyor açık kaldığı sürece. Bu şekilde de istediğinizi verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

arkadaşlar,

pc wizard kullanın anlık ısı değerlerinizi neyaparsanız yapın görürsünüz...oyunda ,nette vs ona göre değerlendirme yaparsınız(şahsen ben de öyle bir yöntemle sistemimi max soğuttum)size başarılar
  • arkadaslar benm pc çok cabuk isiniyor ya:s
  • yan kapağa işlemciye doğru 12 cm taktım,2-3 derece düştü.aynısını gpu ya yaptım.40 tan 35 e düştü.
  • 2-3gündür araştırma yapıyorum internette teorik olarak edindiğim bilgileri paylaşıcak olursam. Düzgün bir şekilde yapılmış hava sirkülasyonu kasa için 5-6 derecelik bir oynatma yapıyor. Şuan 90liralık bir işlemci soğutucu sipariş verdim 180liralık bir işlemci soğutucudan testlerde farkına bakıyorum yaklaşık 8 derece. Ben aradaki açığı push/pull ve güzel bir hava sirkülasyonu yaparak kapatmayı planlıyorum. Şuan için kasada yanda, önde,arkada ve işlemcide olmak üzere 4 adet fan takılı ben 2 adet daha takmak için nasıl bir yöntem kullanmalıyım yeri gelmişken sorayım dedim çoğaltıcı kablo gibi birşey varmı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker484 -- 4 Mart 2012; 20:49:51 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.