Şimdi Ara

Ekstra Kasa Fanlarının sıcaklığa etkisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak Kasanın yan panelindeki 1 adet 140mm ve tavandaki 2 adet 140mm olmak üzere 3 fanın kapalı, daha sonra bu 3 fanın açık olduğu sonuçları paylaşacağım.

Her iki bölümde de ilk resimler işlemci sıcaklığı, ikinci resimler ekran kartı sıcaklığını tespit etmeye yöneliktir. Tüm fanlar %50 devirde çalışmaktadır.

3 Adet ekstra fan kapalı; Sıcaklıklar ekstra fanlar olmadan 3'er C daha yüksek.

3 Adet ekstra fan açık (toplam 6 fan); Sıcaklıklar ekstra 3 fanın devreye girmesiyle 3'er C daha düşük.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• çokta bi artısı yokmuş
  • Ee o kadar hava akımı falan diyorlardı ne oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazmannia

çokta bi artısı yokmuş

Gerçekten öyle, yapılan masrafa değecek bir artısı yok. 3 Fan için 75,00 TL verdiğimi düşünürsek cidden boşa yapılan bir masraf.

Tabi tüm fanların devrini yükseltip biraz sese katlanırsanız fark daha fazla olur ama bu seferde ses sorunu ortaya çıkar.
  • Aldığım zaman Haf 912 kasanın arkasında gelen egzos fanı değiştirmiştim. Geçen gün yan kapağa taktım o fanı belki sıcaklığa etkisi olur diye. Tam devirde 2 derece gibi bir düşüş oldu. Fakat fan sesinden rahatsız olup çıkardım tekrar. Yan kapağa takılan fanın çok fazla bir getirisi yokmuş gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness~

Yan kapağa takılan fanın çok fazla bir getirisi yokmuş gibi geliyor bana.

"gibi" si fazla, görüldüğü üzere fayda/maliyet oranına vurulduğunda gereksiz olduğu anlaşılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Yan kapağa takılan fanın çok fazla bir getirisi yokmuş gibi geliyor bana.

"gibi" si fazla, görüldüğü üzere fayda/maliyet oranına vurulduğunda gereksiz olduğu anlaşılıyor.

Yan kapağa pleksi yaptırsam getirisi veya götürüsü olur mu peki? Onu merak ediyorum açıkçası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hava sirkilasyonu iyi bir kasa önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yan kapağa pleksi yaptırsam getirisi veya götürüsü olur mu peki? Onu merak ediyorum açıkçası.

Ekran kartı ve işlemci hizasına ızgara olacak şekilde yaptırırsanız iyi olur, kapalı olursa sıcaklıkları artırabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Ekran kartı ve işlemci hizasına ızgara olacak şekilde yaptırırsanız iyi olur, kapalı olursa sıcaklıkları artırabilir diye düşünüyorum.

Dikkate alırım yaptırırken. Gerçi kararsızım yaptırıp, yaptırmama konusunda ama neyse.
  • @Müşavir.Hocam konuyla ilgili testi yazın bir de ben yapayım burada yani izmir de.Emin olun çok fark edecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

@Müşavir.Hocam konuyla ilgili testi yazın bir de ben yapayım burada yani izmir de.Emin olun çok fark edecek

Yaza kadar unutmazsak bende tekrarlarım testleri.
  • Dostum emegine saglık. Bu testin aslında tam geçerli olması icin fazla havalandırma imkanı olmayan, sınırlı sayıda fan takılabilen, basit bir kasa lazım.

Elimde iki tip kasa var ve ikisinide imzamdaki donanim ile kullandım. Oyun esnasında hava cok sıkıştığı icin birbirine ısıtıyordu hersey. Şimdiki kasamda senin gibi bütün fanları kapatayım fazla bir fark olmuyor cûnku hava bir sekilde dışarıya çıkıyor.

Demem oki, birde bu fanların olduğu yerleri dışarıdan bantla ve kapat, birde o sekilde dene. Sanırım daha belirleyici bir test olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 21 Ocak 2012; 11:32:05 >
  • Bu dışardaki havaya bağlı sonucta ortam sıcaklığı soğuksa fanlarda içeriye soğuk hava üflüyor.o zaman sıcaklıklar dahada fark acılcağını zannediyorum örnek vermek gerekirse normalde anakart sıcaklığı 26 filansa pencereyi acınca 21 dereceye kadar düşüyor aynı şekil işlemci sıcaklıklarıda öyle hardisk sıcaklığıda öyle :)
  • Arkadaşlar zaten fan alanların bir nedeni de görünümü güçlendirmek, hava akımı çoğu kasada zaten iyi. Düşük devirde olsa etkilemez sıcaklığı belki, ama görünümü güzelleştirir.

Şu an benim kasamda arkada egsoz var sadece, gayet serin ve sessiz çalışıyor. İşlemci falan stok fanla 30-35 derece arası. Yükte 55 derece civarı falan oluyor. Ek kasa fanına ihtiyacım yok benim, ama sırf görüntüsü için ledli bir fan almak isterdim doğrusu, düşük devirde aşırı ses olmaz zaten. Ama ben yine de düşük devirde çalıştırmak zorundayım. Çünkü PSU'm o kadar sesli ki diğer odadan PC'min çalıştığını anlıyorum, yanına birde o fanın sesi çekilmez...
  • İnceleme için teşekkürler hocam. Bende bir kaç şey karalıyayım.

Kasanın içi karman çorman kablolarla dolu değilse, ön,üst,arka panellerde fan olduğu sürece sistemin bileşen durumuna göre yeterli gelebilir. Bu fanların daha iyi soğutması için Silverstone fanlarında olan "Air Penetrator" sistemine geçmeli tüm fan üreticileri, böyle olursa soğutma çok daha etkili olacaktır.

Aksi durumda misal Xpredator kullanıcısı olarak yan kapada 4 adet yüksek üfleme kapasitesi olan fanlar ve tabana bir adet içeriye üfleyecek fan daha eklenirse soğutmanın illaki daha etkili olabileceğini düşünüyorum, yani iş birazda kasanın tasarım/boyutundan tutup kasanın izin verdiği fan sayısı ve fanların üfleme kapasitesi gibi bir çok etken ile de alakalı oluyor.

• bu hafta fan konusuna taktım bayağı görüş bildirdim,birisi bu konuyu bir başlık altında toplasa iyi olacak...
    neyse gelelim sadede,imzamdaki sistemi cooler master gemin ıı 'yi 2 adet 129 lik devir ayarlı fan ile soğutuyorum...kasada 120cm lik cooler master fanı eksoz fan olarak kullanayorum....bukadar başka hiiiiiiç bir şey yok atx cooler master kasa...içi full dolu el sokacak yer yok ....ısı değerlerim mi hemen yazıyorum (sadece nette geziyorum şu an...22 derece inanın 15.1 dereceyi gördüm (boşta)..........
    gerisi hikaye, eksoz fanın iyi olsun 120 mm olsun-işlemci soğutucun hatırı sayılır olsun yeter......en az 7 sistemde denenmiştir...
    yok ön tarafa koyalım yok ısınan hava yukarı gider üstte koyalım..olmadı çapraza koyalım dersen kaybedersin....+sesin olur+elektrik sarfiyatın olur+masrafın=fuzuliiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazandeveli -- 22 Ocak 2012; 23:32:25 >
  • cok merak ettigim bir konuydu tesekkurler. Fan olarak ne tercih ettiniz bu arada? Rulmani kaliteli sessiz 2 veya 4 adet fan alip eskileri emekli etmek istiyordim kasam rc 690 2; su kosullarda 2 adet kaliteli fan daha mantikli gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

cok merak ettigim bir konuydu tesekkurler. Fan olarak ne tercih ettiniz bu arada? Rulmani kaliteli sessiz 2 veya 4 adet fan alip eskileri emekli etmek istiyordim kasam rc 690 2; su kosullarda 2 adet kaliteli fan daha mantikli gibi...

xigmatek in xlf serisi 140mm fanlarından almıştım 3 adet.
  • Şunu da merak ettim acaba hiç alt bölüme fan taktınız mı? Çünkü burdan direk ekran kartına gidiyor serin hava belki bu şekilde ekran kartında daha fazla bir fark sağlanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthell

Şunu da merak ettim acaba hiç alt bölüme fan taktınız mı? Çünkü burdan direk ekran kartına gidiyor serin hava belki bu şekilde ekran kartında daha fazla bir fark sağlanabilir.

Yan paneldeki fan da direk ekran kartına serin hava veriyor. Dediğinizi de denemek lazım 1-2c fark yaratacaktır kuvvetle muhtemel.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.