Şimdi Ara

El Camino: A Breaking Bad Movie (2019) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
6.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

abanın arkadaşlar

www.netflix.com
    El Camino: A Breaking Bad Movie | Netflix Official Site
    https://www.netflix.com/tr-en/title/81078819

• izleyen yorum yapsın elim ayağım titriyor en az iki kere izletse yeter
  • Açıkçası çok beğenmedim ama BB’yi görmek bile güzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Breaking Bad ve Better Call Saul'deki havayı hissedemedim nedense. Çekimden midir bilinmez ama sahneler dizilerdeki gibi değildi sanki.

Finali güzeldi. En azından Breaking Bad finalinden sonra Jesse'ye ne oldu düşüncesi ortadan kalkmış oldu.

• filmi az önce bitirdim. güzeldi. bir efsane tamamiyle sona erdi . Sonuçta herkesin kafasını karıştıran bir konuydu jesse'ye ne oldu sorusu. Yalnız şunu da belirteyim büyük beklentiye girmeden sıradan bir breaking bad bölümü gibi izliyormuş gibi yaparsınız daha çok keyif alırsınız haberiniz olsun. sanki dizinin 5x17 ci bölümünü izliyormuş gibi olduk.

bide şeyi anlamadım.

Breaking bad'de vacuum cleaner elemanı walter'dan parayı alıp onu bir eve bırakmıştı. Ve walter asla o evi ve araziyi terkedemiyordu. Sadece adam ayda 1 gelip gazete, yemek, ıvır zıvır getiriyordu. Hatta walter yalnızlıktan kafayı yemek üzereydi adama para verip benimle daha çok kal falan diyordu

jesse ise sanki alaska 'da tamamiyle özgür arabasıyla dolaşıp gezen, kendine iş bulup takılabileceği bir hayat bulmuş gibi? Madem böyle bir seçenek de vardı walter zamanında niye o dağ evine tıkılıp kafayı yemişti, niye yeni bir hayata başlamamıştı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 11 Ekim 2019; 15:2:10 >

• güzeldi ama arkadaşın dediği gibi film beklentisiyle değil dizi bölümü gibi izleyin
  • beklentileri karşılamasa da breaking bad olsun çamurdan olsun diyerek izletti kendini

7-10
  • İnsanların bu film için nasıl beklentileri var, vardı merak ediyorum. Dizi finalinden sonra ne oldu sorusuna gayet gerçekçi ve mantıklı bir şekilde
    -Todd ile yaşananlara flashback vererek-
    yansıtmışlar bence. Beğenmeyenler daha çok mu aksiyon bekliyordu, daha çok eski karakter görmek mi istiyorlardı çözemiyorum.
    White ailesini görmek anlamsız olurdu bu film için. Saul'a ne olduğunu Better Call Saul'da açıklayacaklardır zaten. Geriye kalanlar da öldü. Daha çok aksiyon olabilir miydi? Olabilirdi. Ama ülkede aranan büyük bir suçlu olarak low profile çizmesi gerekiyordu ve mümkün olduğunda ortalıkta çok gözükmemeye çalıştı. Hatta 1.800 dolar isterken bile tatsızlık çıkmasın verin gideyim derdindeydi.
    Bence Breaking Bad finali sonrası o 1-2 günde neler olduğuna dair merakımızı giderdiğini düşünüyorum. En azından beni tatmin etti.
    Sevenleri de üzmeyelim diyerek Walter ve Jane flashback'i geldi.

Beğenilir/beğenilmez. Kişiden kişiye beklentiler de değişebilir ama bundan daha gerçekçi bir senaryo çıkmazdı gibi geliyor bana.

• Anlaşılan tırt çıktı
  • İsteyen 4 kullanıcıyı filmi izlemesi için hesabıma ekleyebilirim. ultrahd olan paket var.

akşam 21:00'a kadar bu mesajı alıntılayıp katıldığını belirten kişiler arasında çekiliş yapıp ekleyeceğim.
  • Film olarak değil de dizi bölümü olarak bakarsak beğendiğimi söyleyebilirim. Senaryo açısından çıkarabilecekleri en realist senaryo olmuş. Ne klişe var ne de abartılı sahne. İyi ki çıkmış bu film de dedirtmedi ama o özlediğim çekim açıları, diyaloglar, karakterler ve oyunculuklar yine kalitesini konuşturmuş tekrardan. Bu kalitede bir dizi-film gelebileceğini yakın zamanda düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StativeDread -- 11 Ekim 2019; 17:24:6 >
  • Yeni bitirdim. Artık en azından Breaking Bad'de Jessi'nin hikayesinin nasıl sona erdiğini öğrendik. Yani bence yapılması gerekenler yapılmış ve başarılı buldum. 10/8.5 veririm. Oyunculuk ve hikaye iyi kotarılmış zaten aksiyon bekleyenler Breaking Bad izleyicisi değildir diye düşünüyorum. Dizinin 60 bölümünde toplasak 10 bölümünde aksiyon vardır ya da yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alarak

Anlaşılan tırt çıktı
    walter white yok, mike yok, gus fring yok, salamancolar yok, saul yok

aşağı yukarı böyle bir şey bekliyordum ben zaten.

breaking bad'in kalitesini, breaking bad harici başka bir şey geçemez zaten

jesse herkesi öldürse, uçaklardan atlasa, mayınlardan zıplasa, gökdelenlere tırmansa, filmin sonunda kahkahalarla eli yüzü kan içinde polislerle çatışsaydı. ancak o zaman herkesi memnun ederdi.

breaking bad'in hiçbir zaman böyle bir hikayesi olmadı ki. kimse aksiyon peşinde değildi. her şey gerçek hayattaki gibiydi hatalar, çıkmazlar, öfkeler, kötülerin ve iyilerin net çizgileri hiç olmadı. filmde de böyle, diziyi sevmeyen / anlamayan haliyle filmi de beğenmez.

güzel filmdi, buruk bitti. kimse kazanmadı, gerçek hayatta olduğu gibi.

hikaye zaten jesse pinkman'ın süpürgeci abiye gidip onu da alaska'ya postalamasını sağlamasıyla bitecekti. yani hikaye olağan bir şekilde sona erdi. breaking bad'in son bölümünün devamı olarak değerlendirmek daha doğru olur el camino'yu, dizinin yeni bir açılımı değil, son bölümün devamı. bu yüzden bu 2 saatlik filmle ilgili çok büyük beklenti içine girmemek lazımdı; dağ fare doğrumadı, zaten bu bir dağ değil, dağın devamındaki görmediğimiz tepecikten biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 11 Ekim 2019; 18:46:28 >

• Jesse'ye ne oldu görmüş olduk. Bu şekilde diziyle ilgili her şey bitmiş oldu. Güzeldi açıkçası ben beğendim.
  • Arkadaşların da dediği gibi diziden uzunca bir bölüm seyretmiş gibiydim ki bu beni mutlu etti.O havayı tekrardan hissetmek güzeldi.Artık bu defter de tamamen kapandı.Güzeldi

• Güzel bir filmdi açıkçası, diziye yakışan bir şekilde olaylar gelişip sonlandı. Gerçi çoğu yerde Walter olsaydı ne yapardı diye aklımdan da geçmedi değil.
  • Açıkçası benim beklentimi tam anlamıyla karşılamadı. Elbette bu film Jesse için yapılmış ancak içinde biraz da diğer karakterlerin durumunu da göstermesini isterdim.
    Filmden beklentilerim:
    Mesela Walter White'ın geçmiş dizide gösterilmeyen bir sahnesini yapıp ileride Jesse'ye yardım edecek şekilde yol gösterici bir şeyler bırakması beni çok memnun ederdi. Walter White'ın son kıyağı şeklinde bir mesaj kalırdı.
    Yine eğer bu olmasa bile Walter White'ın ailesinin şuanki durumunu gösteren bir sahne koyulmasını isterdim.

Tüm bunların dışında filmde saçma bulduğum bir kısım vardı.

Karşılıklı silah çekme kısmı çok anlamsız kaldı bana göre..O kadar parası olan bir adam neden böyle bir risk alır ve o düelloyu kazansa bile bir ölü adamın üzerinde kalmasına göz yumar ki?

Kısacası yönetmen Vince Gilligan'a dahice yazılmış bir film beklerdim.

Ama en azından bu film Breaking Bad diyorum ve oyunculuklara tam not veriyorum.

• Harika bir filmdi. Beklentisini karşılamayanlar ne bekliyordu acaba? O kadar güzel ufak detaylar, düşünülmüş şeyler vardı ki... Beklentimin üstünde çıktı film.

Çok korktum, her şeyi berbat edecekler diye ama o kadar güzel devam ettirdiler ki efsaneyi, tarihin en iyisini...
  • Çok ilginç duygular içerisindeyim, filme karşı şuan ne hissetiğimi tam olarak kendim de bilmiyorum.
    Öncelikle herkesin dediği gibi bir filmden ziyade sıradan bir BB bölümü gibiydi, peki beklentilerimle uyuştu mu ? Hem evet hem hayır.

Evet; çünkü Vince Gilligan'ın kendi yarattığı şaheserin üstüne gölge düşürme riskini alamayacağını ve bu sebepten ötürü fazla abartı ve zorlama olaylara girmeden sakin bir şekilde Jesse'nin hikayesini bitireceğini düşünmüştüm ve öyle de oldu, oldukça durağan bir BB bölümü izledik resmen, filmi daha yeni bitirdim ama aklımda öle çok yer edinen, vurucu, vay be dedirten bir olay yok şuan, ne aksiyon ne de dram olarak malesef çok tatmin edici bir sekans yoktu filmde, çok risk almadan sadece işini yapıp gitmek ister gibiydi, bu çerçeveden bakınca film oldukça başarılı ve Jesse'nin hikayesini güzel bir şekilde bitiriyor, ama diğer açıdan bakarsak

Hayır; çünkü içimden bir ses niyeyse Vince Gilligan, yıllar sonra böyle bir film çekiyorsa elbette bildiği birşeyler vardır, her ne kadar elinde fazla materyal ve kaynak olmasada gene bizi ters köşeye yatırıp çok değişik bir film izletebilir diyordu,( işte WW aslında ölmez ve ana karakterlerden biri olur felan ) ama olmadı malesef...

Şimdi sadede gelirsek, başlangıçdada dediğim gibi gerçekten şuan filmle ilgili tam olarak ne diyebilirim bilmiyorum, izlerken bir an olsun sıkılmadım ve hiç bitmesin istedim, bu evreni ve karakterleri o kadar çok benimsemişimki, bu saaten sonra önüme 10 saat boyunca boş boş konuşan karakterler koysalar genede sıkılmadan izlerim, o açıdan filmi oldukça beğendim, her zamanki gibi mükemmel oyunculuklar, güzel çekimler ve fena olmayan bir senaryo, BB fanboyluğumuzla da birleşince ortaya hiç de fena olmayan bir iş çıkmış.

Ama şimdi kendime yeniden soruyorum, gerçekten böyle bir filme gerek var mıydı diye ? Kalbim evet, aklımsa hayır diyor...

Bu arada fragmanlarda gösterilen Skinny Pete’in sorgu sahnesi neden fimde yoktu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 12 Ekim 2019; 7:59:52 >

• Netflix, Vince Gilligan'a çok para vermiş çünkü bu filmin başka bir çekilme nedeni olamaz. Olmasa da olurdu, keşke olmasaydı da Better Call Saul yeni sezon falan çıksaydı.

6/10
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.