Şimdi Ara

El Terlemesi Hayatımı Mahvetti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
6
Favori
8.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tw1sted

iyontoferez falan uğraşma boşuna. bunu kullanıp da geçenler elleri az terleyendir. benim musluk gibi terlerdi evde bildiğin kışlık eldivenlerle dolaşırdım onlar bile terden kokardı ameliyat oldum kurtuldum reflex meflex de yok.

nerde oldun kime oldun ne kadara oldun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukaraça

quote:

Orijinalden alıntı: tw1sted

iyontoferez falan uğraşma boşuna. bunu kullanıp da geçenler elleri az terleyendir. benim musluk gibi terlerdi evde bildiğin kışlık eldivenlerle dolaşırdım onlar bile terden kokardı ameliyat oldum kurtuldum reflex meflex de yok.

nerde oldun kime oldun ne kadara oldun

Alıntıları Göster
    Tiroid kaynaklı olabilir mi?

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romasanta1903 -- 11 Nisan 2015; 3:28:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ...kolera...

quote:

Orijinalden alıntı: TheLegendx

quote:

Orijinalden alıntı: JessePinkman.

aynen,aynı sorun bende de var.yazı yazarken 5 dk sonra ellerim terlemeye başlıyor.resmen elimden kalem kayıyor.

Hocam inşallah kurtuluruz bu dertten. kuru ellere sahip olmak için neler vermezdimki

@kukaraça hocam ailem izin vermiyorki ameliyata

@Surfer Rosa mendille silmek hiçbi işe yaramıyor hocam daha çok terliyor hatta

inşallah hocam.ayrıca ellerim terli olduğu için her türlü pislik toz elime yapışıyor. iğrenç bir durum hele ki stresli filan olduğumda sınav anlarında filan bayağı bir terliyor.tokalaşmak filan zaten bahsetmiyorum onlardan. inşallah iyileşirsiniz.

Alıntıları Göster
    Herkesin bir derdi var geçmiş olsun. Benim sıkıntım da yüz yağlanması. Benim huyumdur titizimdir, her gün kesinlikle duş almadan evden çıkamam. Sabah duş alır üniversiteye giderim, 1-2 saat geçmez yüzüm yağlanır. Bazen çok az oluyor, bazen ise o kadar yağlanıyor ki böyle nefret ediyorum gözlerim yaşarıyor sebepsizce. Yüzümü yıkıyorum kuruluyorum sıkıntı kalmıyor ama bununla uğraşmak çok uyuz bir durum.

• quote:

Merhaba arkadaşlar benim yaklaşık 4-5 senedir sıkıntısını çektiğim berbat birşey olan el terlemesi yüzünden şuan bu yazıları gözüm yaşlı olarak yazıyorum. küçükkende ellerim terlerdi ama normal derecedeydi fakat son 4-5 senedir aşırı derecede terliyor sınav olucaz sınav kağıdı ıslanıyor, sınıfta yazı yazıyoruz defter ıslanıyor, insanlarla el sıkışırken rahatsız etmekten korkuyorum otobüste metroda heryerde sorun oluyor, dokunmatık telefon kullanmak başlı başına bir sorun. İnternette çok araştırdım 5-6 tane farklı krem kullandım iyontoforez elektrik tedavisi gördüm iyontoforez 25. seans sonunda fayda etmeye başladı fakat onuda her gün yapmak işkence sonuçta elektrik akımı veriliyor. En son internette araştırma yapıyordum pudranın fazla nemi alarak terlemeyi azalttığını okudum ve 1 hafta önce pudra aldım çok işe yaramıştı baya bir azaltmıştı çok mutlu olmuştum ama pudra kullanmaya devam ettiğim halde son 2 gündür hiçbir işe yaramıyor 1 haftalık mutluluk çok geldi demekki bana. Lütfen yardımcı olabilecek birileri varmı yemin ederimki troll konu değildir. Bu derdi çekmiş ve kurtulmuş olan bana önerilerde bulunabilecek abilerim, arkadaşlarım var mı acaba?

İsmin semi mi kardeşim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfire212 -- 11 Nisan 2015; 3:37:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xfire212

quote:

Merhaba arkadaşlar benim yaklaşık 4-5 senedir sıkıntısını çektiğim berbat birşey olan el terlemesi yüzünden şuan bu yazıları gözüm yaşlı olarak yazıyorum. küçükkende ellerim terlerdi ama normal derecedeydi fakat son 4-5 senedir aşırı derecede terliyor sınav olucaz sınav kağıdı ıslanıyor, sınıfta yazı yazıyoruz defter ıslanıyor, insanlarla el sıkışırken rahatsız etmekten korkuyorum otobüste metroda heryerde sorun oluyor, dokunmatık telefon kullanmak başlı başına bir sorun. İnternette çok araştırdım 5-6 tane farklı krem kullandım iyontoforez elektrik tedavisi gördüm iyontoforez 25. seans sonunda fayda etmeye başladı fakat onuda her gün yapmak işkence sonuçta elektrik akımı veriliyor. En son internette araştırma yapıyordum pudranın fazla nemi alarak terlemeyi azalttığını okudum ve 1 hafta önce pudra aldım çok işe yaramıştı baya bir azaltmıştı çok mutlu olmuştum ama pudra kullanmaya devam ettiğim halde son 2 gündür hiçbir işe yaramıyor 1 haftalık mutluluk çok geldi demekki bana. Lütfen yardımcı olabilecek birileri varmı yemin ederimki troll konu değildir. Bu derdi çekmiş ve kurtulmuş olan bana önerilerde bulunabilecek abilerim, arkadaşlarım var mı acaba?

İsmin semi mi kardeşim ?
    ne güzel işte kuru kuru çekmezsin

şaka bi yana geçmiş olsun

• Fazla surtunmeden yanmis o ellerin ici

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Herkesin bir derdi var geçmiş olsun. Benim sıkıntım da yüz yağlanması. Benim huyumdur titizimdir, her gün kesinlikle duş almadan evden çıkamam. Sabah duş alır üniversiteye giderim, 1-2 saat geçmez yüzüm yağlanır. Bazen çok az oluyor, bazen ise o kadar yağlanıyor ki böyle nefret ediyorum gözlerim yaşarıyor sebepsizce. Yüzümü yıkıyorum kuruluyorum sıkıntı kalmıyor ama bununla uğraşmak çok uyuz bir durum.

Benimde cok kuru hocam sen bana biraz versene yaglanmadan

• Beşiktaş B kullanıcısına yanıt
    Benimde yanakların kırmızı ;P. Hepimizin bir derdi var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • affiliation kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsinizde bazı doktorlar gerçekten öyle. Aynı sorun bende de var ve emin olun h kimse benimki kadarını yaşamıyordur :))

5-6 yaşındayken farkedilmişti bende devamlı ellerim terliyordu. Doktora gittim olur öyle, geçer dedi. 10 yaşında falan gittim teşhis koyamadılar. Başka bir doktora gittim bu böyle olacak çaresi yok dedi

Bu arada balık burcu musunuz?
    Birisi bana bu sorun genelde balık burcu oşan insanlarda olur demişti

• quote:

quote:

quote:

aynen,aynı sorun bende de var.yazı yazarken 5 dk sonra ellerim terlemeye başlıyor.resmen elimden kalem kayıyor.

Hocam inşallah kurtuluruz bu dertten. kuru ellere sahip olmak için neler vermezdimki

inşallah hocam.ayrıca ellerim terli olduğu için her türlü pislik toz elime yapışıyor. iğrenç bir durum hele ki stresli filan olduğumda sınav anlarında filan bayağı bir terliyor.tokalaşmak filan zaten bahsetmiyorum onlardan. inşallah iyileşirsiniz.

Alıntıları Göster
    Benim de ellerim terliyor,hemen hemen senin bahsettiğin kadar var.

Telefonu kullanırken ekranın ter olması,araba kullanırken direksiyondan süzülen terler,sevgilinde el ele gezerken terler vs vs.

Bu kadar dert edilecek bir konu değil,piskolojini bozmuş resmen. Terleme tedavisinden önce piskoloğa görünmen bence daha hayırlı olur.

Bir dünya tedavisi olmayan hastalıklar varken,senin bu duruma ağlayıp zırlaman çoçukluk.

Tek çözüm arkdaşların dediği gibi ameliyat.Arkadaşım aynı sıkıntıdan ameliyat oldu.Bu seferde terleme olmadığından ellerin de kuruluk ve çatlamalar olmaya başladı. Bu seferde sürekli nemlendirici krem kullanmak zorunda kaldı.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ameliyatın riski mi var ne demek ailem izin vermiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Beşiktaş

quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Benimde cok kuru hocam sen bana biraz versene yaglanmadan

Dalakta var ister misin?

• Allah şifa versin

• Driclor kullanın ilk gün parmak uçlarına ilerleyen günlerde avuç içine sürün dozu kaçırırsınız çok kaşınır
    😊

• Aynı şekilde sırtım ve elim inanılmaz terliyor. Milletle tokalaşmaya cekiniyorum resmen. Tedavisi varsa birisi soylesin bi zahmet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim şuan seninle aynı sorunu yaşıyorum ve durumunu anlıyorum aynı zorlukları bende çektim ve çekmeyede devam ediyorum.İnternetten araştırma yapmıştım fazla olan ter bezlerini alıyorlarmış öyle duydum bu işlemi yaptırmak istiyorum ama ailem geçer bizdede vardı geçti diyor.Bu arada yaşım 18

• Bu sıkintıyi yaklasik 4 yil cektim. Bu sürede gitmedigim Dr. Prof. Kalmadi. Hepsinin dediği şey elindeki ter bezlerinin aşıŕı calısmasi. tabii once kan tahlillerine guatra falan bakiyorlar Bir sey cikmazsa bunu diyorlar. Önce terkur benzeri melhemler verdiler yaklasik 4 cesit kullandim bi fayda etmedi. Pudra sürdüm, gül suyu sürdum(ne alaka bilmiyorum tvde bi adam söylemişti) hicbir degişiklik olmadi. Botoks yaptirma amaciyla ankara univ. Hastanesinde dermatoloji bölum baskani prof. Bi kadin vardi ona gittim. Kadinin bana dedigi botoks 6 ay süruyor fakat herkeste degil 4 ayda surebilir hic işe yaramayadabilir dedi. iyontoforez dene dedi. Ben ameliyat dedim ameliyatin bircok riski var bunlardan birincisi geri dönüşü yok. Klips de taksak cikardigimizda refleks terleme olustuysa durmaz bu sefer iki bolge ayni anda terler dedi. Ayni hastanede doktor kuzenim kendi dahiliyede calisiyor o da al diyince iyontoforezi aldim. belirli kullanim sureleri avr fakat ben bi turlu uyamiyorum. Yaklasik ilk baslarda 15 gun hergun 45 dk uyguladim sonra gitgide araliklarla yapmaya basliyorsun suan ayda 1 yapmak yetiyor bana. Eli terleyenlerin durumunu gayet iyi anlayabiliyorum ben de cok cektim :(

• quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

quote:

quote:

KLİPSLİ ETS AMELİYATI OLDUM BENDE DE AYNI DURUM VARDI.

ameliyat olayınıda araştırdım fakat ailem izin vermiyor buna. doktora gitmiştik 1 sene önce kadın öncelikle bunun hiçbir çözümü yok ömrünün sonuna kadar seninle gelicek demişti o gün zaten intihar edesim gelmişti

HOCAM İYİ GÜLDÜM YA NE DEMEK ÇÖZÜMÜ YOK.
    İLHAN AKASLAN IN WEBSİTESİNE BAKIN ORDA OKUMANIZ GEREKEN ÇOKÇA MATERYAL VAR.
    GÖĞÜS CERRAHİ BÖLÜMLERİ KLİPSLİ ETS AMELİYATINI YAPIYOR. ANCAK TABİ İYİ BİR ARAŞTIRMA İLE İYİ BİR DOKTORA GİDİLMESİ GEREKİR. (BEN İLHAN AKASLANA GİTMİŞTİM)
    KOLTUK ALTINDAN İKİ KESİ ATIP GİRİYORLAR UYANDIN MI ELLERİN KUPKURU OLUYOR.

BEN DE NE ÇEKTİĞİNİ BİLİRİM, SINAVLAR ÖLÜM GİBİ OLUYORDU. AMELİYATI 11. SINIF YAZINDA OLDUM VE AKADEMİK PERFORMANSIM GÖZLE GÖRÜLÜR DERECEDE ARTTI. BENİ MASADA OTURTMAYAN ŞEY, BENİ SIKAN ŞEY MEĞERSE ELLERİMİN TERLEMESİYMİŞ.

AMELİYATTA DA SİNİRLERİ KLİPSLİYORLAR TİTANYUM KLİPSLER İLE. TER BEZİ ALDIRMASI VS YOK. İNSAN ÖLÜR ÖYLE BİR ŞEY YAPSALAR.

Ona klips buna klips aa şunu gordum buna da klips. Sen saniyor musun sorun cozuldu? Belki sadece elterleme sorunun cozukdu. İlerde basina nasil sorunlar gelebilecegini dusunuyor musun?

• quote:

Fazla miktarda terleyen ellerinizi demleyip soğuttuğunuz çay içinde bekletin.

Bu yöntem işe yarıyor demeni tavsiye ederim. Çünkü çayın içindeki bir madde ter bezlerinin küçülmesini sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

quote:

quote:

quote:

KLİPSLİ ETS AMELİYATI OLDUM BENDE DE AYNI DURUM VARDI.

ameliyat olayınıda araştırdım fakat ailem izin vermiyor buna. doktora gitmiştik 1 sene önce kadın öncelikle bunun hiçbir çözümü yok ömrünün sonuna kadar seninle gelicek demişti o gün zaten intihar edesim gelmişti

HOCAM İYİ GÜLDÜM YA NE DEMEK ÇÖZÜMÜ YOK.
    İLHAN AKASLAN IN WEBSİTESİNE BAKIN ORDA OKUMANIZ GEREKEN ÇOKÇA MATERYAL VAR.
    GÖĞÜS CERRAHİ BÖLÜMLERİ KLİPSLİ ETS AMELİYATINI YAPIYOR. ANCAK TABİ İYİ BİR ARAŞTIRMA İLE İYİ BİR DOKTORA GİDİLMESİ GEREKİR. (BEN İLHAN AKASLANA GİTMİŞTİM)
    KOLTUK ALTINDAN İKİ KESİ ATIP GİRİYORLAR UYANDIN MI ELLERİN KUPKURU OLUYOR.

BEN DE NE ÇEKTİĞİNİ BİLİRİM, SINAVLAR ÖLÜM GİBİ OLUYORDU. AMELİYATI 11. SINIF YAZINDA OLDUM VE AKADEMİK PERFORMANSIM GÖZLE GÖRÜLÜR DERECEDE ARTTI. BENİ MASADA OTURTMAYAN ŞEY, BENİ SIKAN ŞEY MEĞERSE ELLERİMİN TERLEMESİYMİŞ.

AMELİYATTA DA SİNİRLERİ KLİPSLİYORLAR TİTANYUM KLİPSLER İLE. TER BEZİ ALDIRMASI VS YOK. İNSAN ÖLÜR ÖYLE BİR ŞEY YAPSALAR.

Ona klips buna klips aa şunu gordum buna da klips. Sen saniyor musun sorun cozuldu? Belki sadece elterleme sorunun cozukdu. İlerde basina nasil sorunlar gelebilecegini dusunuyor musun?

SÖYLE DE BİLELİM NASIL SORUNLAR GELECEKMİŞ

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.