Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- o amfiye degil distortion gidip en iyisinden bir gt8 taksan bile bir işe yaramaz, git amfi al mutlaka.
    2- bu sorunu anlamadım. bir video vb. seyle acıklarsan daha iyi olur ama dedigin sey bent yaptım mesela sonra bir parmagı kaldırıp 12' ye basmak gibi birşey mi ?
    3- çok garip soru olmuş, cidden bayagı garip. ilk bütcen ne olcak 4 yıl sonra bunu biliyormusun ? sonra o zaman kadar kaç tane yeni model sürülebilir bunu biliyormusun ?
  • metal tarzında cort mu daha iyi yoksa washburn mü? yeni başlıcam için bu konuda pek bi bilgm yok yada şebnem ferahı cok sevdiim için onun şarkıları tarzında müzik için hangisi daha başarılı?
  • YA BENDE GİTAR ÇALMAK İSTİYORUM İ KLASİK BİDE ELEKTRO GİTAR ALCAM İKİSİNİDE SEVİYORUM AMA KLASİKLE BAŞLIYCAM.GİTARİST FİLAN OLMAK İSTEMİYORUM HOBİ OLARAK..NASIL BİR ELEKTRO GİTAR ALABİLİRİM 200-250 ARASI BİŞEY İSTİYORUM SONRA DAHA İYİ BİŞEY ALIRIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TŞK'LER...
  • CEVAP YOKMU???
  • Bu arada Acepro AE 11 almayı düşünüyorum bütçem 150-200 arası (bu fiyata bildiğiniz elektro gitar varsa lütfen yazın) şimdilik bunu alsam sonra daha ii bişey alsam olurmu???
  • pardon ama yukarda 200-250 arası yazmışım onu görmemezliğe gelin lütfen... 150-20 arası bütçem...
  • Merhaba arkadaslar benide elektro gitar sevdası bürüdü :) Ibanez EXR170 model gitar aldım.Buna nasıl bi anfi almalıyım bide yeni ogrenicem bu gitar yeni ogrenebilmek icin uygunmudur.
  • gitar çalmak istiorum bende ama az çok biliorum :) elektro çalmak istiorum ama ilk önce klasikle başlamalısın diolar...Doğrumudur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenany

Merhaba arkadaslar benide elektro gitar sevdası bürüdü :) Ibanez EXR170 model gitar aldım.Buna nasıl bi anfi almalıyım bide yeni ogrenicem bu gitar yeni ogrenebilmek icin uygunmudur.

Ibanez 10 watt'la başlayabilirsin.

Bu arada klasikle başlaman sadece kolaylaştırır işini.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Echo91

gitar çalmak istiorum bende ama az çok biliorum :) elektro çalmak istiorum ama ilk önce klasikle başlamalısın diolar...Doğrumudur...

bende zamanında aynı şeyle karşılaştım. açıklayayım klasikle başlamanın sana tek avantajı elinin klavyeye biraz alışması ve bikac akor öğrenmenden öte değil. yararı olurmu olur ama vazgeçilmez olmazsa olmaz birşey degil direk elektro gitardanda başlanılır hiçte problem olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: eenigmaticc

quote:

gitar çalmak istiorum bende ama az çok biliorum :) elektro çalmak istiorum ama ilk önce klasikle başlamalısın diolar...Doğrumudur...

bende zamanında aynı şeyle karşılaştım. açıklayayım klasikle başlamanın sana tek avantajı elinin klavyeye biraz alışması ve bikac akor öğrenmenden öte değil. yararı olurmu olur ama vazgeçilmez olmazsa olmaz birşey degil direk elektro gitardanda başlanılır hiçte problem olmaz

Evet.Sadece zorlanırsın akor atmakta biraz.Ama o da fazla soun değil.Düzelir zamanla.
    Tavsiyem kolay parçalardan başla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chuck Schuldiner

quote:

Orjinalden alıntı: eenigmaticc

quote:

Evet.Sadece zorlanırsın akor atmakta biraz.Ama o da fazla soun değil.Düzelir zamanla.
    Tavsiyem kolay parçalardan başla.

Hangi Parçaları Önerirsin?

• Bak sana tavsiyem Iron Maiden - Death falan bunlarla başlama.

Öncelikle mesela Amon Amarth - Pursuit Of Vikings falan çal ki ellerin alışsın.

Bunun dışında belirli bölümlerini çalışabilirsin şarkıalrın.

Mesela Stairway To Heaven intro gibi.
    Sonra bir de el alıştırmaları yap. Her yerde bulabilirsin.
  • Arkadaşlar size tavsiyem "Hiçbir şekilde yapamayacağım, bu riffi/soloyu çalamıyacağım vb. demeyin düzeyinizin aşmayan şarkıları sakın atlamayın çalışın şarkıyı bitirin, öyle atlayın ben çok deneseymişim olcakmış dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wild Child

Arkadaşlar size tavsiyem "Hiçbir şekilde yapamayacağım, bu riffi/soloyu çalamıyacağım vb. demeyin düzeyinizin aşmayan şarkıları sakın atlamayın çalışın şarkıyı bitirin, öyle atlayın ben çok deneseymişim olcakmış dedim

Ama sakın sweep picking falan denemeyin.

Ben çok uzun çalışmalar sonucu eh kalitesinde yapabiliyorum.
    Guitar exercises yazın google'a , çıkan sitelerden basit egzersizler yapmaya başlayın.
  • daha adam eline gitarı alamadı sweep ler parçalar havada uçuşuyor...

hocam önce bi tele basında gerisi gelir zamanla...
  • ben de başlamak istiyorum ama zor geliyo ve daha bir gitarım bile yok almak istiyorum hiçbir bilgim yok markalar hakkında...
  • Daha benimde gitarım yok henüz ama Dayımınkinden kullanıorum :) Dayım Profesyonel çalıo.Öğreticek adam bulduk dioduk ama zaman olmayınca olmuo...

----------------------------------------------------------

Edit : Aydınlattığınız için Saolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezmer -- 2 Eylül 2008; 15:27:10 >
  • çok zevkli bi iş , ama galiba bu sene büyük bi ihtimal davul kursuna gidecem

2. solak olmam elektro çalışımı etkiler mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßoost

çok zevkli bi iş , ama galiba bu sene büyük bi ihtimal davul kursuna gidecem

2. solak olmam elektro çalışımı etkiler mi ?

Etkilemez.

Bkz.Jimi Hendrix.

Ama gitar alternatifin daa az.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.