Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ßoost

ben de başlamak istiyorum ama zor geliyo ve daha bir gitarım bile yok almak istiyorum hiçbir bilgim yok markalar hakkında...

hemen başla bence gerçekten seviyosan tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wild Child

Arkadaşlar size tavsiyem "Hiçbir şekilde yapamayacağım, bu riffi/soloyu çalamıyacağım vb. demeyin düzeyinizin aşmayan şarkıları sakın atlamayın çalışın şarkıyı bitirin, öyle atlayın ben çok deneseymişim olcakmış dedim

kesinlikle katılıyorum hiçbişeye ben bunu yapamam gibi yaklaşmayın hatta zorlandıgınız şeylerin üzerine gidin. en çok bu şekilde kendinizi geliştirirsiniz. en basitinden bi örnekle ben gitar çalmaya başladıktan bir ay falan sonra en sevdigim şarkılardan biri olan metallicanın master of puppets parçasının giriş kısmındaki hızlı riff e kafayı takmıştım.ilk başta hiç beceremedim dogal olarak ama sürekli denedim sürekli denedim bir süre sonra parmaklar oturmaya başladı ve en sonunda çalmayı başardım. yani unutmayınki kimse anasının karnından şakır şakır sweep sololar çalarak çıkmıyo. sadece gözünüzde büyütmeyin hiçbişeyi ve uğraşın illaki olucaktır

• quote:

Orjinalden alıntı: ßoost

çok zevkli bi iş , ama galiba bu sene büyük bi ihtimal davul kursuna gidecem

2. solak olmam elektro çalışımı etkiler mi ?

gitarı ilk kez çalacaksan yani daha önceden bi solak gitar tecrüben yoksa normal yani sağ gitar çalmanı tavsiye ederim(ki hocamda böyle tavsiye ediodu bu tarz durumlarda) yapabilirsen klavyeye çok daha kolay hakimiyet saglarsın bu senin için büyük bir + olur ve her modelin solak versiyonu bulunmaz yani bi gitarı çok beğenirsin almaya karar verirsin ama solak versiyonu olmayabilir bu yüzden sağ da şansını dene derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eenigmaticc -- 4 Eylül 2008; 2:14:45 >
  • selamlar, bu gitar hakkında bilgisi olan var mı? nasıl bir gitardır?

Yamaha RGX121Z
    http://forum.donanimhaber.com/m_26822928/tm.htm
  • evet arkadaşlar bende bi washburn Wi14 almayı düşünüyorum param birikmiş bulunmakta amfi olayını artık hocaya soracam sanirim en azından 1 ,2 ay kurs almak istiyorum

bu arada solağım fakat standart olan gitar larda aliştim bu sorun yaparmı ya

bu arada x-10 mu wi14 mü

daha cok clean tonlarda calmak istiyorum

bide parmak yapısı nasıl olmalıdır

3 kere heves ettim para mı biriktirdim fakat sonradan vaz caydım ama busefer alacam kimse durduramaz
    parmak olayı olsada olmasada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pharko -- 30 Eylül 2008; 1:12:34 >
  • Haftaya inşallah kursa yazılıyorum

da idarelik öğrenene kadar bir amfi önerebilirmisiniz ucuz olsun sesi fena olmasın okulda da öğretecekler de xP

Not: Öğrenince gitarla amfiyi değiştireceğimo yüzden çok iyi olmasın dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 30 Eylül 2008; 1:06:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: smd

Haftaya inşallah kursa yazılıyorum

da idarelik öğrenene kadar bir amfi önerebilirmisiniz ucuz olsun sesi fena olmasın okulda da öğretecekler de xP

marşal :) al 15 watt ya da 10 watt ilerde pedal alırsın anfiyi değiştirceğine sana yeter de artar
  • Beyler ben solağım. Elektro gitara başlamayı düşünüyorum. Üretilen tüm modellerin solaklar için olanıda varmıdır?( cort x2 düşünüyorum) Yoksa alacağımız yerden telleri falanmı değiştiriyoruz?

Edit:

Birde aylık kurs ücreti ne kadar ortalama? Bu konuda bir bilginiz varmı? İst. Aksarayda oturuyorum. Taksimde biryer buldum 150 diyor(aylık). Bana fazla gibi geldi. O civarda öneriniz varsa alabilirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenex -- 30 Eylül 2008; 12:52:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenex

Beyler ben solağım. Elektro gitara başlamayı düşünüyorum. Üretilen tüm modellerin solaklar için olanıda varmıdır?( cort x2 düşünüyorum) Yoksa alacağımız yerden telleri falanmı değiştiriyoruz?

Edit:

Birde aylık kurs ücreti ne kadar ortalama? Bu konuda bir bilginiz varmı? İst. Aksarayda oturuyorum. Taksimde biryer buldum 150 diyor(aylık). Bana fazla gibi geldi. O civarda öneriniz varsa alabilirim. Teşekkürler.

solak modeller çok az. ama siparişle yaptırabilirsin aynı gitardan. sadece kasa değiştirirler. yada modifiyede yaptırabilirsin ama biraz tuzlu olur

kursa gelince birebir kurslar 120-150 arası. grup fiyatlarını tam bilmiyorum ama 80 civarı olabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: MrYzC

quote:

Orjinalden alıntı: kenex

Beyler ben solağım. Elektro gitara başlamayı düşünüyorum. Üretilen tüm modellerin solaklar için olanıda varmıdır?( cort x2 düşünüyorum) Yoksa alacağımız yerden telleri falanmı değiştiriyoruz?

Edit:

solak modeller çok az. ama siparişle yaptırabilirsin aynı gitardan. sadece kasa değiştirirler. yada modifiyede yaptırabilirsin ama biraz tuzlu olur

kursa gelince birebir kurslar 120-150 arası. grup fiyatlarını tam bilmiyorum ama 80 civarı olabilir

Kasa değiştirmelerine gerek bile kalmayabilir.Manyetikleri ve telleri değiştirirler.Tamamen ters yaparlar.
    Jimi Hendrix de böyle yapmıştı.

• quote:

Orjinalden alıntı: fen0men0

quote:

marşal :) al 15 watt ya da 10 watt ilerde pedal alırsın anfiyi değiştirceğine sana yeter de artar

Teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim

bence marshall 10 ve 15 wattlar o kadar iyi değil. daha büyük amfiler alacağın zaman marshallı düşün derim. şimdi ibanez al

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim

bence marshall 10 ve 15 wattlar o kadar iyi değil. daha büyük amfiler alacağın zaman marshallı düşün derim. şimdi ibanez al

Arkadaş doğru söylüyo.Ibanez git 30'a kadar.50-100 falan düşündüğünde Marshall alırsın.

• Slm herkese

Bana 1-2 yil once bir elektro gitar hediye gelmisti, bir ara cok merak sarmistim ama okul-is fln derken kaynadi gitti, yeniden baslamak istiyorum. Internette biraz arastirdim, ama genelde nasil calindigini, akor basma fln analtiyor.

Benim istedgim once su elektro gitari ve aksesuarlarini detayli anlatan bir site varmi, gitarda tone var cevirmek icin ama cidden ne ise yaradigini bilmiyorum, teorikli anlaiyorum ama tam olarak nasil kullanilir ayrica birde indirmeli kucuk kol var cikan sesi degistiren, biliyorum standart parcalar bunlar gitarin, ama tam olarak ne ise yaradigini ve nasil kullanildigini ogrenmek istiyorum, sonra calmaya gecmek istiyorum.

bu konda kaliteli bir site soylermisiniz, PM de atabilirisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaplanmete

Slm herkese

Bana 1-2 yil once bir elektro gitar hediye gelmisti, bir ara cok merak sarmistim ama okul-is fln derken kaynadi gitti, yeniden baslamak istiyorum. Internette biraz arastirdim, ama genelde nasil calindigini, akor basma fln analtiyor.

Benim istedgim once su elektro gitari ve aksesuarlarini detayli anlatan bir site varmi, gitarda tone var cevirmek icin ama cidden ne ise yaradigini bilmiyorum, teorikli anlaiyorum ama tam olarak nasil kullanilir ayrica birde indirmeli kucuk kol var cikan sesi degistiren, biliyorum standart parcalar bunlar gitarin, ama tam olarak ne ise yaradigini ve nasil kullanildigini ogrenmek istiyorum, sonra calmaya gecmek istiyorum.

tone ayarlarını sen kendine göre ayarlayacaksın. çalacağın türe göre. amfide de var o tüp ayarlar. tone değiştirip çalacaksın biraz. olmazsa biraz daha oynayacaksın. onu gitarı eline alınca amfi ile çalarken anlarsın o kolda tremolo kolu(floyd rose da diyebiliriz) telleri gerip-gevşetmeye yarıyor. bazı gitarlarda sadece gevşetiyor, bazılarında her iki görevide görüyo

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kaplanmete

Slm herkese

tone ayarlarını sen kendine göre ayarlayacaksın. çalacağın türe göre. amfide de var o tüp ayarlar. tone değiştirip çalacaksın biraz. olmazsa biraz daha oynayacaksın. onu gitarı eline alınca amfi ile çalarken anlarsın o kolda tremolo kolu(floyd rose da diyebiliriz) telleri gerip-gevşetmeye yarıyor. bazı gitarlarda sadece gevşetiyor, bazılarında her iki görevide görüyo

Floyd Rose veya Edge ise 2 görevi birden görür.

Hem şu anda ihtiyacın olmaz pek.Steve Vai falan çaldığında fazlasıyla ama

• quote:

Orjinalden alıntı: ByMsKN

ciddimisiniz birebir kurslar 150 mi ben çanakkaledeyim ve birebir kursu 60 liraya alıyorum 50 liraya birebir alanlarda var.

En iyisi benim gibi yapın.Kurs falan almadım gayet sweep falan yapabiliyorum.İleride gamlar için falan kurs alıcam sadece.
  • gitarı kendi kendinize ögrenmeye kalkmayın sakın hele guitar prodan sakın herşeyi yanlış ögrenrisiniz teorisin ögrenin hocadan falan yoksa belli bi yerden sonra tıkanırsıznız
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Chuck Schuldiner

quote:

ciddimisiniz birebir kurslar 150 mi ben çanakkaledeyim ve birebir kursu 60 liraya alıyorum 50 liraya birebir alanlarda var.

En iyisi benim gibi yapın.Kurs falan almadım gayet sweep falan yapabiliyorum.İleride gamlar için falan kurs alıcam sadece.

kursun faydası teknik açısından çok oluyor bence azda olsa kursa gitmek şart.Sade şarkı çalmakla gitar çalınmıyor bence bazıları 2 şarkı çalınca kursa gitmeye gerek olmadığını sanıyor ama tekniğini geliştirmek istersen gitmen gerekli.bazı arkadaşlar birçok örnek verecektir şu kendi öğrendi falan öğrenilir ama bence çok fazla yeteneğiniz yoksa destek şart.

Ben baya da egzersiz çalıştım.Bence kursun yerini tuttu.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.