Şimdi Ara

Electronic Arts'ın dijital satıştaki en kazançlı gelir kapısı: App Store

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Son dönemde mobil platformların en beğenilen oyunlarında imzası bulunan oyun sektörünün dev ismi Electronic Arts ile Apple’ın arasındaki ilişki, hazian ayı sonu itibariyle tamamlanan 2013 takvim yılının 2.çeyreği itibariyle farklı bir boyut kazandı.

Çeyrek değerlendirmesinde yatırımcılarla buluşan EA yetkililerinden operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Peter Moore, 2.çeyrekte dijital satışların dikkate değer olduğunu söyleyerek, ilk defa Apple’ın, Electronic Arts’ın en büyük perakende iş ortağı olduğunu söyledi. Diğer bir deyişle dijital satış alanında App Store, EA için en kazançlı gelir kapısı oldu.

App Store’dan elde edilen gelirlerin bu denli büyümesi uygulama içi satışla öne çıkan freemium oyunların ne kadar ciddi bir gelir kaynağı olabileceğini bir kez daha gözler önüne koymuş oldu. Moore’un App Store’daki başarıya dikkat çekerken örnek gösterdiği üç oyundan The Simpsons: Tapped Out, kendi tarihinde haziran çeyreği çok gelir getirdiği çeyrek olurken; Real Racing 3 ise 45 milyon yükleme ve günlük 2 milyonluk aktif oyuncu sayısı ile önemli bir kilometre taşına daha erişmiş oldu. Moore’un örnek gösterdiği son oyun olan The Sims Freeplay, açıklamaya göre, iPad üzerinden en çok gelir sağlayan oyun durumunda.

Son yayınlanan faaliyet raporuna göre EA, akıllı telefonlar ve tabletlerden 90 milyon dolar gelir elde ederken; hangi platformdan ne kadarlık gelir elde edildiği konusunda bir açıklama yapılmadı.

• Apple kullanan adam marketten parasını verip paşa paşa indiriyor, yapımcıya hakkını veriyor.

Android kullananların çoğusu, oyun/uygulama çıksın da, apkmania'ya bakayım kafasında.
  • SS10 kullanıcısına yanıt
    Aynen.Aslında şu android platformunu biraz kırpsalar çok güzel olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SS10

Apple kullanan adam marketten parasını verip paşa paşa indiriyor, yapımcıya hakkını veriyor.

Android kullananların çoğusu, oyun/uygulama çıksın da, apkmania'ya bakayım kafasında.

Kendi adıma evet,bütün indirdiğim uygulamaların kaç tl olursa olsun parasını ödedim fakat,bizdede çürük yumurtalar çok.Yani Apple kullanıyor diye herkes uygulamaları legal yoldan indirmiyor.Bizdede beleşçi diyelim alınmasınlar o tayfadan insanlar var.

Tabi Android ele,ayağa düşen bir işletim sistemi olduğu için,kullanıcılarının fazlalığından ve telefon bütçesinden hileye kaçan kişi sayısı İos'a göre çok daha fazla oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine android kullanıcılarına çamur atma işi başlamış..

git bir jailbreak neymiş onu öğren..
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

yine android kullanıcılarına çamur atma işi başlamış..

Benim telefonum Nexus 4. Yani Android'in en saf halini sevenlerdenim. Sen önce Jailbreak neymiş, niye yapılırmış onu öğren. Ardından iPhone'lar için JB yapmadan korsan oyun kurabiliyor muyuz onu öğren. Sonra apkmania gibi sitelerden indirdiğin oyunlar için root gerekiyor muymuş onu öğren.

Eminim hepsini biliyorsun ama olsun. Sen karşındakini anlamadan, bilmeden yargıladığın için senin ağzından yazayım dedim.
  • quote:

Androide indiriyosun apk yı kuruyosun bitiyor garanti dısı kalma diye birsey yok ama iosta bunun cezası var jb yaptıgın an cıhazın rısklı duruma gecıp garantisi sona eriyor. Jb yaptıktan sonrada 2 saat 25pp nin oyunu indirmesini beklemekte var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten iphonu iphone yapan da bu. firmalar yağlı kapı olduğunu bildiklerinden ios'a sağlam uygulama yapıyorlar, androide çürüklerini bırakıyorlar.

• quote:

Jailbreakla ücretsiz oyun,program vs indirmek için yapılan işlem değildir.

Git öğren önce neymiş ne değilmiş.
  • quote:

Apple kullanan adam marketten parasını verip paşa paşa indiriyor, yapımcıya hakkını veriyor.

Hem 2 yıldır Android hem de 1 yıldır iOS kullanıyorum.

iOS'ten uygulamaları parasıyla satın alıyorum.

App Store'daki iTunes Gift Card benzeri kredi kartından bağımsız bir uygulama devreye girmedikçe Android'e kuruş para vermeyi düşünmüyorum.

Ayrıca App Store'da geçici süreliğine bedava olan uygulamalar var; ancak Google Play'de bugüne kadar hiç böyle bir şeye rastlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

App Store'daki iTunes Gift Card benzeri kredi kartından bağımsız bir uygulama devreye girmedikçe Android'e kuruş para vermeyi düşünmüyorum.

Ayrıca App Store'da geçici süreliğine bedava olan uygulamalar var; ancak Google Play'de bugüne kadar hiç böyle bir şeye rastlamadım.

Herkesin kararına saygı duyarım ama ne olursa olsun destek vermek gerek. Bizim desteğimizle o market daha iyi yerlere gelecek ve yapımcılar ios için yaptıkları kadar androide de destek verecek.

En basitinden iostaki parking mania adlı oyun dehşet güzel. Birde androidde yükledim, felaket derecede kötü. Bir sürü bölümde sıkıntı var, oyun stabil değil, direksiyon kötü... Gel gelelimki umurlarında bile değil. Bunda biraz bizim de suçumuz var.

• quote:

quote:

Benim telefonum Nexus 4. Yani Android'in en saf halini sevenlerdenim. Sen önce Jailbreak neymiş, niye yapılırmış onu öğren. Ardından iPhone'lar için JB yapmadan korsan oyun kurabiliyor muyuz onu öğren. Sonra apkmania gibi sitelerden indirdiğin oyunlar için root gerekiyor muymuş onu öğren.

Eminim hepsini biliyorsun ama olsun. Sen karşındakini anlamadan, bilmeden yargıladığın için senin ağzından yazayım dedim.

4s kullandım şu An s4 kullanıyorum açıkçası çok memnun değilim Android den. APK indirdim telefona yükledim uygulamaları kullanıyorum, root ne bilmem ama jb hakkında bilgim az biraz vardır. Jb telefonu kişiselleştirme imkanı sağlar kullanıcıya. İmkanlar arasında korsan uygulamada var ama jb olmaksızın yani garantiden feragat etmeden de iphone uygulama yükleyebilirsiniz çeşitli programlar ile örneğin pp25 veya 25pp emin değilim tam olarak isimden saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menfuya -- 25 Temmuz 2013; 16:01:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Herkesin kararına saygı duyarım ama ne olursa olsun destek vermek gerek. Bizim desteğimizle o market daha iyi yerlere gelecek ve yapımcılar ios için yaptıkları kadar androide de destek verecek.

En basitinden iostaki parking mania adlı oyun dehşet güzel. Birde androidde yükledim, felaket derecede kötü. Bir sürü bölümde sıkıntı var, oyun stabil değil, direksiyon kötü... Gel gelelimki umurlarında bile değil. Bunda biraz bizim de suçumuz var.

Android'te güvenlik sorunları olduğunu sıkça duyuyoruz. Bir çok kullanıcı bu nedenle kart bilgisi vermek istemiyor. Bunlardan biri de benim. Dediğim gibi iTunes Gift Card gibi bir şey gelsin başta Titanium Backup Pro olmak üzere tek sefer 20-25$'lık alışveriş yapacağım. Ancak şu şartlarda yapmayı düşünmüyorum.

Bir de umurlarında olmama nedeni sadece bizim bedava uygulama/oyun yüklememizle ilgisi yok. Android'te çok çeşit var ve uygulamalara güncelleme verilse bile cihazına göre stabilitenin bozulma olasılığı var. Adamlar geri dönüşlerde en az şikayet olan versiyonda bırakıyorlar.

Tabii bir de bizim gibi son kullanıcı etkenlerinin haricinde Apple ve Google'ın uygulama kar payı ve geliştiricilere ödemelerdeki politikalarına da bakmak lazım. Daha önceden Google'ın ödediği payın Apple'dan düşük olduğunu duymuştum. Şu an durum nedir bilmiyorum.

...ve son olarak Google firması Türkiye'ye Apple'ın verdiğinin yarısı kadar değer vermiyor. Google Play'de Gitf Card'ı söyledim zaten bunun yanı sıra uygulamalardan başka bir şey bulunmaz, Nexus cihazlarını Türkiye'ye satmaz, Haritalar uygulaması bedavadır ancak Türkiye'de hizmet vermez vs vs vs...

• Origin'e de birtek BF için giriyorlar zaten
  • Çok da şaşılacak bir şey değil.AppStore'un kalitesi belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escherichia.Coli

Çok da şaşılacak bir şey değil.AppStore'un kalitesi belli.

http://m.donanimhaber.com/haberler/Arastirma--App-Storeda-580-bin-uygulama-zombi.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: -İndependence-

quote:

Orijinalden alıntı: Escherichia.Coli

Çok da şaşılacak bir şey değil.AppStore'un kalitesi belli.

http://m.donanimhaber.com/haberler/Arastirma--App-Storeda-580-bin-uygulama-zombi.htm

Konunun ne olduğunu bilmeden direk yapıştırmışsın. Bence bir kere daha oku o konuyu. Hiç ios kullanmadığın, itunes ve appstore görmediğin buradan belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

quote:

Orijinalden alıntı: SS10 Apple kullanan adam marketten parasını verip paşa paşa indiriyor, yapımcıya hakkını veriyor. Android kullananların çoğusu, oyun/uygulama çıksın da, apkmaniaya bakayım kafasında.
    Kendi adıma evet,bütün indirdiğim uygulamaların kaç tl olursa olsun parasını ödedim fakat,bizdede çürük yumurtalar çok.Yani Apple kullanıyor diye herkes uygulamaları legal yoldan indirmiyor.Bizdede beleşçi diyelim alınmasınlar o tayfadan insanlar var. Tabi Android ele,ayağa düşen bir işletim sistemi olduğu için,kullanıcılarının fazlalığından ve telefon bütçesinden hileye kaçan kişi sayısı İosa göre çok daha fazla oluyor.

Bir miktar vicdan sahibi olan insan gidip işine yarayan programın parasını verip, yazılımcının hakkını veriyor. Basit bir sitenin bile HTML kodlarına göz gezdirdiğinizde ne kadar emek olduğunu ister istemez görüyorsunuz.

• Tüm oyunlar 1 dolar olsa alınır. Bide mağazadan banka kartı ile alışveriş imkanı olması lazım. 18 yaşın altındaki adam napsın?

• Hırsızlığa saygı duymak da ayrı bir şey

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.