|
Netflix ve Disney+ gibi dijital platformlara yön veren kavram: Churning
-
-
Bizde de , Amazon , Disney , Netflix , Blu , Spotify , Yotube , Superonline (turkcell tv) ne kadar çok şeye para veriyormuşuz aylık. Eskiden Torrenten indirir indirir izlerdik. Şimdi platform çoğaldıkça izlenecek içerik bulamıyoruz. İzleyeceğimizi indirir izlerdik.
-
2007-2008 den bu yana stabil bir şekilde torrente devam. Amazon prime aboneliğim var ama yine de o platformdaki bir yapımı torrentten indirip izlerim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamam en akıllı sensin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tabi ki tüm platformların içeriklerini internet veya IPTV üzerinde bulup izleyebilirsiniz. Fakat bu yayınların kalitesi nedir? çoğu belki HD bile değil. Halbuki tonla para veriyor son sistem TV alıyoruz. 4K, HDR , HDR 10, Dolby vision, Dolby atmış, 5+1 gibi birçok özelliği olan tvler Uydu kanalları HD kalitede sadece TRT 4K var yüksek çözünürlüklü yayın yapan. Netflix üst pakette sunuyor ama diğerleri standart bu özellikleri veriyor . Eğer abone olmayıp torrentten izleyeceğim diyorsa bir kişi çok paralar verip dön sistem TV almasına gerek yok, Bim a101 gibi mağazalardan kendi markaları olan en düşük fiyatlı ürünleri alabilirler. Son sistem TV alıp ben yine de torrent ten izleyeceğim diyen gereksiz yatırım yapmıştır.
Churning yeni bir kavram mıymış? 😅
Bunu o platformlara rapor edin. Millet aç aç.
Bu iş TV kanallarından bu yöne doğru evrildi Sektör şimdi dahada ileri seviyeye zıplamalı.Artık sadece dizilere para ödememiz gerek ben seyretmek istediğim diziye para para ödemeliyim 2 yılda bari kaliteli dizi geliyor die 5000 tane çer çöp dizilerede para ödemiş oluyorum.O yüzden sektör bir tık daha ileri taşınması gerekiyor.Sadece içeriğe para ödeme devri.
-
Senin fikrini soran olmadı çavuş
Torrent muhabbeti ele geçirmiş ama esasen konuşulması gereken niye bizim ülkede tüm bu platformlar yok ve birlikte paketler yok.
Böyle birlikte olacak paket olursa büyük avantaj olur.
Onun dışında gerçekten gün 2 saat film şu bu izleyeceğiz diye 4-5 abonelik değmez. Kısaca birleşmeleri en iyi fikir.
Bein, TV+, BluTV ve diğer Türk platformların durumu daha da vahim. 1080p ve YouTube daha iyi gözüküyor Premium ile.
Bu torrent işi zaman olursa en iyisi zamanla bıraktım yoksa varsa bile daha kaliteli diye torrentten izlerdim gerçekten.
Bence bu durumda tekrar torrent'e geçmelisiniz. Stremio uygulamasını da incelerseniz gerçek görüntü ve farklı formatlardaki ses seçeneklerini bir arada bulabileceğinizi görürsünüz. Bende de mecburiyetten Tod ve Blu tv var. Ancak çocuklara çizgi film, animasyon falan izletmek için açıyorum.
netflix vs. platformlar saniyede 15mbit ve yakın hızlarda 4k hdr ya da dolby vision içerik stream ettiğini iddia ediyorsa anlık bitrate vs. takılmak yersiz REMUX denilen gerçek var ortada p2p mecrasında
-
Türkiye'ye düşük bitrate ve düşük kaliteler kasıtlı sunulmaktadır. Ben de bir ara mobilden arada izleyeyim diye Netflix ten indirip boyutlara bakayım dedim rezalet! Aboneliğim varken internetten malum sitelerden indiriyorum ! Daha yüksek bitrate ve farklı HDR profillerindeler de .
10 bit de cabası ..
Elbette 4K TV lerde fena değil ama TV harici tam bir hayal kırıklığıdır. Burada internet 1Gbps internet olduğu da ifade ediyorum ve ethernet yeğlenir wifi de var hem de hızlı buna rağmen Netflix hayal kırıklığı..
Türkiye'ye özel kazık ...
Hindistan da daha kaliteli sunuyorlar.
Ben de ayrıca Netflix hesabımda bazı ücretli Netflix hesabımla bağlanarak stream olanı indirmeye yarayan programlar vardır oradan da anlıyorum ki en üst paketli olmama rağmen düşük bitrate lerle bizlere sunuluyor! ...
IPTV işlerine hiç bulaşmadım ama 4K aynı kalitelerde olacaklarını sanmam...
-
Türkiye'de bu tip kısıtlamalar her yerde var. Yayın platformunda görüntü kısılır, eve kadar fiber altyapıda 25 mbps hız verilir, mobil internet paketleri hava dolu cips paketleri gibi olur, digiturk 4k maç yayını diye çakma 1080'lik yayın yapar vs vs. Çünkü bizim toplumda bu tür teknik konularda az çok bilgisi olan kişi sayısı çok az. Toplumun genelinden daha iyi hizmet talebi gelmeyince de şirketler düşük maliyetler elde etmek ve daha pahalıya daha üst paketler uydurup satmak için garip uygulamalar sunuyor. Her şey bir garip. 😄
Mini LED TV im var ben torrentte Netflix veya Amazon prime da Dolby vision veya HDR 10 kalitesinde birşey izlemedim. Ben izliyorum diyen varsa birşey diyemem.
Hem Netflix hem de prime'da bu tür içerikler var. Ayrıca torrent'te de çok çeşitli formatlarda hdr ve dv içerikler bulabilirsiniz. Ama bunları izlediğiniz zaman görüntü sizi tatmin etmiyorsa bir şey diyemem. Ben oled tv kullanıyorum. Film dosyasını indirip tvnin kendi Media player'ı üzerinden izlediğim zaman olay bambaşka seviyeye çıkıyor. Ama çoğu zaman stremio üzerinden izliyorum. O da gayet güzel.
Ayrıca daha önceden disney kullandığım zamanda imax enhanced içerikler de vardı, onları da izlemiştim.
Çok ileri seviye görüntü tutkusu yoksa aslında her formattaki film (buna sdr da dahil) kimseyi üzmez. Bence siz torrent dünyasına dönüş yapıp tv'nizde izlediğiniz filmlerin tadını çıkarın. Fazla ayrıntılı düşünmeye gerek yok.
Bence platformların en büyük sorunu churn değil İP TV endüstrisi. Sadece futbol gibi görünse de aslında tüm dizi film platformlarını baltalıyor. Müşteri zaten abone olup izliyorsa çok korkmaya gerek yok geri de gelir
Spotify harici hiç birine ücret vermiyorum. Amazon prime alırdım fakat LoTR'e yaptıklarından sonra onlardan da almayı bıraktım. Gayflix ve Gayney+ almaya gerek dahi yok. Içeriklerinde pedofili olan platformlar. Yapımları da çöp zaten. Torrent son hız devam.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bizde de , Amazon , Disney , Netflix , Blu , Spotify , Yotube , Superonline (turkcell tv) ne kadar çok şeye para veriyormuşuz aylık. Eskiden Torrenten indirir indirir izlerdik. Şimdi platform çoğaldıkça izlenecek içerik bulamıyoruz. İzleyeceğimizi indirir izlerdik.
|
Tamam en akıllı sensin
|
2007-2008 den bu yana stabil bir şekilde torrente devam. Amazon prime aboneliğim var ama yine de o platformdaki bir yapımı torrentten indirip izlerim.
|
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X