Şimdi Ara

Elektrik çarpması/kaçırması ve topraklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elektro gitar aldım, tellere basarken elektrik çarpıyor az da olsa hissedebiliyorum, çalmayı bıraktıktan sonra parmak uçlarımdaki elektriği hissedebiliyorum. Kiradayım 1 ay sonra çıkacağım evden. O yüzden elektrikçi vs. çağıramam. Bu süre zarfında ölmemek için ve elektrik çarpmasını engellemek için ne yapabilirim? Çok çarpmasa bile rahatsız ediyor.

Not: Konuyu açmadan önce diğer prizlerde deneyeyim dedim, şöyle ki daire zemin kat, ekleme oda gibi bir şey yapılmış, oradaki prize takıyordum ampiyi. İçerideki prizlerde denediğimde bir tanesi gene ekleme gibi bir üçlü onda da elektrik çarpması oluyor ama bir tane normal olan tekli bir priz var sanırım bina yapılırken vs. o zaman ayarlanmış yapılmış düzgün bir priz, onda bir 5 dk denedim şimdi bir çarpma olmadı. Diğer prizlerdeki sorunu halledemezsem artık bu prizi kullanırım, yeri olarak kullanışsız olacak ama elektrik çarpmasından iyidir.

• Ayağına kablo bağla onuda toprağa veya saksıya bağla

Trollüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölürsem senden bilirler
  • +1 sevap point kazanmak için buraya önemli bir şeyi yazacağım.Her okuyan kelle kadar +1 sevap point kazanacağım hehe

Böyle özellikle inşaat halindeki yerlerde, akımın çok olduğu elektronik eşyalarda vs. priz kablosunu çekerken sağ elinizi kullanın.Olası bir elektrik çarpımı durumunda elektrik, direk kalbe elektrik gitmemiş olur ve yaşama şansınız epey bir artar.Aksi takdir de durum baya vahim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 27 Nisan 2018; 3:34:29 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçak akım rölesi taktır ev sahibine zorla çünkü zorunlu birşey

• 1ay kalmış şimdi uğraşırım aslında da sonra depozitoyu vermez falan, 1 ay için değmez ama evden çıkarken belirtirim bu durumu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amfide sıkıntı olabilir mi hocam ?
  • nitemm_96 kullanıcısına yanıt
    Onuda düşündüm ama kabloyu direk prize takınca amfiye bağlamadan vs. ucuna dokununca elektrik çarpıyor bu durumda priz elektrik kaçırıyor yani birazdan dediğim sağlam prizde çalışacağım biraz eğer bir sıkıntı yaşamazsam sorun prizlerde dairenin eklenti kısmında demektir.
  • Yine de dikkat edin hocam, şakaya gelmez.

Bu arada gitar ve amfinin marka modelleri neler hocam ?
  • nitemm_96 kullanıcısına yanıt
    blackstaridcore10 yamahapac012
  • Bana prizlerde toprak hattı yok gibi geldi. Prizin içini açıp kontrol edebilirsiniz. Sigortaları kapatın önceden. Prizin içinde 3kablo olması lazım genelde toprak hattı sarı üzerine yeşil çizgili oluyor. Yoksa elektrikçiden birkaç metre kablo alıp oraya bağlarsınız giriş katmış zaten prizden toprağa götürürsün kabloyu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.