Şimdi Ara

ısı enerjisini elektrik enerjisine çevirme yollar nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • termik santraller de suyun buhar haline getirip türbinleri döndürmesiyle elektrik üretilir ama ben ısı enerjisiyle başka türlü üretim yapmayı düşünüyorum mesela dıştan yanmalı motorlar olabilir mi veya başka ne olabilir?

• Evet Dıştan Yanmalı Motorlarla elektrik üretebilirsiniz.

Onun haricinde peltier ile ısı kullanarak elektrik üretebilirsiniz.

Ama peltierin bir yüzeyini ısıtırken diğerini de sogutmanız lazım bunu da bilin. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toma Hawk

termik santraller de suyun buhar haline getirip türbinleri döndürmesiyle elektrik üretilir ama ben ısı enerjisiyle başka türlü üretim yapmayı düşünüyorum mesela dıştan yanmalı motorlar olabilir mi veya başka ne olabilir?

Atık ısıyı kullanacaksanız en başta sıcaklığı dikkate alın. 40-50 C iş görmeyecektir. Atık ısının sıcaklığı fazla ise Stirling Motoruna bakın. Peltier için yüksek sıcaklık farkı lazım.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

termik santraller de suyun buhar haline getirip türbinleri döndürmesiyle elektrik üretilir ama ben ısı enerjisiyle başka türlü üretim yapmayı düşünüyorum mesela dıştan yanmalı motorlar olabilir mi veya başka ne olabilir?

Atık ısıyı kullanacaksanız en başta sıcaklığı dikkate alın. 40-50 C iş görmeyecektir. Atık ısının sıcaklığı fazla ise Stirling Motoruna bakın. Peltier için yüksek sıcaklık farkı lazım.

Saygılar...

hocam atık ısı değilde yanan bi ateşten elektrik üretmem lazım dıştan yanmalı motor uygun olabilir ama büyük dıştan yanmalı bir motor nerden bulabiliriz veya kendimiz yapsak verimli olur mu teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Saygılar...

hocam atık ısı değilde yanan bi ateşten elektrik üretmem lazım dıştan yanmalı motor uygun olabilir ama büyük dıştan yanmalı bir motor nerden bulabiliriz veya kendimiz yapsak verimli olur mu teşekkür ederim.

YouTube' da ki videoları inceleyin. Homemade Stirling Engine diye aratırsanız çok fazla video bulabilirsiniz, yapım aşamaları ile birlikte. Hazırını bulamazsınız, kendiniz yapmanız lazım. Elektrik üretecekseniz doğru akım olarak üretebilirsiniz. Doğru akım işinizi görmüyorsa daha sonra tekrar alternatif akıma çevirirsiniz. Çünkü stirling motoru ilk çalışması ve devir ayarı kolay olan bir motor değildir. En azından basit bir model için.

İyi çalışmalar...

• verim dusuk olması ıs goruyorsa yuzeyler arası ısı farkını kullanabilirsınız (peliter ile)
  • Tvde görmüştüm bitane semaver gibi bişey var küçük ama içinde ateş yakıyosun uab çıkışı var ordan telefonu falan şarj edebiliyosun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.