Şimdi Ara

Elektrik,Elektrik-Elektronik,Elektronik-Haberleşme Mühendisliklerine dair her şeyi sorabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
3
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu 3 mühendislik hakkında kafasında soru olan varsa çekinmeden sorabilir.

• Hocam önce genel bi bilgi verseniz? Kapsamları nelerdir? Özellikle ehm ile eem arasındaki farklar, içinde uzmanlaşabileceğimiz alanlar gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Itu bilgisayar - odtu makine- itu elektornik haberlesme arasinda kalsan ne secerdin sebebi?

Elektronik haberlesmeyi biraz anlatabilir misin

• Schrödinger Kedisi kullanıcısına yanıt
    Tamamen senin ilgi alanına kalmış bir durum. İkisi de kaliteli üniversite üçü de kaliteli bölümlerdir.

• Tobb ee düşünüyorum bilgin var mı

• Hocam hacettepe ee hakkında bilgin var mı ? Teknik üni olmaması çok dezavantaj yaratır mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: thephantomoftheopera

Hocam hacettepe ee hakkında bilgin var mı ? Teknik üni olmaması çok dezavantaj yaratır mı ?

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=127176070

Burada hacettepe ee için birşeyler yazmıştım, bakabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam sıralamalar 2014 gibi gelirse 2,3 soruyla bilgisayar mühendisliğini kaçırıyorum ehb'e girip yatay geçişle bilgisayar geçme veya çapla bilgisayar yapma şansım nedir ? bölüm zormudur ? 3.70 ortalama yapılırmı ? Gece gündüz çalışmam gerekirse 1 yıl katlanırım sanki ne olacak
  • endüstri vs ee desem ne dusunursunuz tamam ılgı alanı falan ama genel olarak iş olarak fln
  • batgem6 kullanıcısına yanıt
    Bölümlerin yoğunlaştığı alanlar olarak fark var, sen ne yapmak istiyorsun o önemli, Elektrik Mühendisliği 3 temel dala ayrılıyor, Elektrik Tesisleri, Elektrik Makinaları ve Güç Elektroniği, Alternatif Enerjili Sistemler. İTÜ olması +'dır, Elektriğe gidersin , elektronikten fark olarak Elektrik Tesisleri kısmında imza yetkin olur, bireysel olarakta elektronik kısmıylada ilgilenirsin bilgin olur. Ha ben elektrik tesislerinde çalışmam, ar-ge yok, hep aynı iş, ben bir şeylerle sürekli uğraşmak istiyorum diyorsan yine Elektrik Mühendisliğinde Güç elektroniği kısmına yönelirsin, kontrol alanına yönelirsin, yönelirsin de yönelirsin. EHB de çok güzel bölüm, çap için uğraşabilirsin
  • Hocam Kocaeli Elektrik mühendisliği hakkında bir bilgin var mı nasıldır acaba?

• Schrödinger Kedisi kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben kendime göre cevap versem seni etkilerim, ben programlamayla,kontrolle,elektronikle uğraşmayı seven biriyim, o yüzden makineyi elerim. Bilgisayar seçsem kendimi yazılımla sınırlandırırım diye düşünürüm, İTÜ elektronik haberleşme seçerdim ama dediğim gibi bu tamamen sana kalmış bir şey. Elektronik-Haberleşme de bunlar harmanlanıyor, tamamen AR-GE'ye dayalı bir bölüm, Türkiye'de bu bölüm daha çok savunma sanayiine hizmet ediyor, iş fırsatı Makine'ye göre azdır ama bu bölüm mezunlarının sayısı makineye nazaran azdır, değerli olursun.
  • Hocam ee mühendisinin yurtdışına çıkma olasılığı ve iyi firmalardaki maaşı ne kadardır, birde tobb bilkent koç gibi özel üniversitelerin olanakları devlet üniversitelerine nazaran daha mı iyidir?
    Ayrıca sabancı nın mühendisliği nasıl işliyor bi bilgilendirebilen olursa sevinirim
  • Hocam itü elektrik okuyup kontrol yazılım alanına yoğunlaşabilir miyiz yoksa elohab okumak mı gerekir? Sıralama itü elektriğe yetiyor ancak elohaba yetmiyor. Elohab istesem ytü var 2.sırada üni değişiyor. Siz ne yapardınız bu arafta?

• kocaeli elektronik haberleşme nasıldır?
  • aybars78 kullanıcısına yanıt
    Kocaeli zamanında YTÜ'den ayrılıp üniversite olmuştu. Şuanki hocalarının çoğu da İTÜ YTÜ çıkışlı. Laboratuvar koşullarıda kötü değil, Bir sene daha kalmaktansa yazılır. Bir de Siemens, Schneider, GE gibi firmalar hep kocaeli tarafındadır, Kocaeli elektrik sizin için kötü olmayacaktır. Mesela General Electric, staj dönemi uzun dönemli stajyer arıyordu, e İTÜ deki YTÜ deki adam okulu istanbulda gidip yapamıyor, sizin için bu da bir + dır
  • hocam mezun olduktan sonra yapabileceklerinin sınırlılığı açısından bilgisayar mezunu ee den daha avantajlı diyebilir miyiz? biliyorum soru biraz sinir bozucu oldu kusura bakmayın.
  • hocam 80 k siralamayla kocaeli elektrik io ye mi yoksa uludag elektrik elektronik io ye mi gitmeliyim ? hangisi daha avantajli olur acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü elektrik veya inşaatı kazanamazsam, atıyorum 22k geldi , o sıralama ile yıldız elektrik yazmayı düşünüyorum , mantıklı mı sence
  • stackover S kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.